View allAll Photos Tagged responsive

Rainbow lorikeets are true parrots, within the Psittacoidea superfamily in the order Psittaciformes. The rainbow lorikeet or lorikeet (common name) is a species of parrot found in Australia. It is common along the eastern seaboard, from northern Queensland to South Australia. Its habitat is rainforest, coastal bush and woodland areas. They are true parrots of medium-size, with the length ranging from 25 to 30 cm, including the tail. The weight varies from 75 to 157 g. The plumage of the nominate race, as with all subspecies, is very bright. The head is deep blue with a greenish-yellow nuchal collar, and the rest of the upper parts (wings, back and tail) are green. The chest is orange/yellow. The belly is deep blue, and the thighs and rump are green. In flight a yellow wing-bar contrasts clearly with the red underwing coverts.

Gordonia is a genus of flowering plants in the family Theaceae, related to Franklinia, Camellia and Stewartia. Of the roughly 40 species, all but two are native to southeast Asia in southern China, Taiwan and Indochina. They are evergreen trees, growing to 10–20 m tall. The bark is thick and deeply fissured. The leaves are alternately arranged, simple, serrated, thick, leathery, glossy, and 6–18 cm long. The flowers are large and conspicuous, 4–15 cm diameter, with 5 (occasionally 6-8) white petals; flowering is in late winter or early spring. The species are adapted to acidic soils, and do not grow well on chalk or other calcium-rich soils. They also have a high rainfall requirement and will not tolerate drought. 2327

They are insects in the macrolepidopteran clade Rhopalocera from the order Lepidoptera, which also includes moths. Adult butterflies have large, often brightly coloured wings, and conspicuous, fluttering flight. Butterflies have the typical four-stage insect life cycle. Winged adults lay eggs on the food plant on which their larvae, known as caterpillars, will feed. The caterpillars grow, sometimes very rapidly, and when fully developed, pupate in a chrysalis. When metamorphosis is complete, the pupal skin splits, the adult insect climbs out, and after its wings have expanded and dried, it flies off. Some butterflies, especially in the tropics, have several generations in a year, while others have a single generation, and a few in cold locations may take several years to pass through their entire life cycle. Butterflies are often polymorphic, and many species make use of camouflage, mimicry and aposematism to evade their predators. Some, like the monarch and the painted lady, migrate over long distances. Many butterflies are attacked by parasites or parasitoids, including wasps, protozoans, flies, and other invertebrates, or are preyed upon by other organisms. 4143

The Australian magpie (Gymnorhina tibicen) is a medium-sized black and white passerine bird native to Australia and southern New Guinea. Although once considered to be three separate species, it is now considered to be one, with nine recognised subspecies. A member of the Artamidae, the Australian magpie is placed in its own genus and is most closely related to the black butcherbird (Melloria quoyi). Currawongs have yellow eyes, whereas Magpies have red-brown eyes and Butcherbirds have very dark brown, almost black eyes. It is not, however, closely related to the European magpie, which is a corvid. The adult Australian magpie is a fairly robust bird ranging from 37 to 43 cm in length, with distinctive black and white plumage, gold brown eyes and a solid wedge-shaped bluish-white and black bill. The male and female are similar in appearance, and can be distinguished by differences in back markings. The male has pure white feathers on the back of the head and the female has white blending to grey feathers on the back of the head. With its long legs, the Australian magpie walks rather than waddles or hops and spends much time on the ground. Described as one of Australia's most accomplished songbirds, the Australian magpie has an array of complex vocalisations. It is omnivorous, with the bulk of its varied diet made up of invertebrates. It is generally sedentary and territorial throughout its range. Common and widespread, it has adapted well to human habitation and is a familiar bird of parks, gardens and farmland in Australia and New Guinea. This species is commonly fed by households around the country, but in spring (and occasionally in autumn) a small minority of breeding magpies (almost always males) become aggressive and swoop and attack those who approach their nests. R_3525

Syzygium is a genus of flowering plants that belongs to the myrtle family, Myrtaceae. The genus comprises about 1200–1800 species, and has a native range that extends from Africa and Madagascar through southern Asia east through the Pacific. Its highest levels of diversity occur from Malaysia to northeastern Australia, where many species are very poorly known and many more have not been described taxonomically. Cascade is a beautiful mid sized shrub with mid-sized glossy apple green leaves with attractive red and pink new growth. Spectacular pink powder-puff flowers in summer are followed by pinkish fruits that are edible and attract birds. 6705

It's an Australian native. A wallaby is a small or mid-sized macropod native to Australia and New Guinea, with introduced populations in New Zealand, UK and other countries. They belong to the same taxonomic family as kangaroos and sometimes the same genus, but kangaroos are specifically categorised into the six largest species of the family. The term wallaby is an informal designation generally used for any macropod that is smaller than a kangaroo or wallaroo that has not been designated otherwise. There are 11 species of brush wallabies (g. Macropus, s.g. Protemnodon). Their head and body length is 45 to 105 cm and the tail is 33 to 75 cm long. The six named species of rock-wallabies (g. Petrogale) live among rocks, usually near water; two species are endangered. The two species of hare-wallabies (g. Lagorchestes) are small animals that have the movements and some of the habits of hares. Often called pademelons, the three species of scrub wallabies (g. Thylogale) of New Guinea, the Bismarck Archipelago, and Tasmania are small and stocky, with short hind limbs and pointed noses. 15238

Gulls or seagulls are seabirds of the family Laridae in the suborder Lari. They are most closely related to the terns (family Sternidae) and only distantly related to auks, skimmers, and more distantly to the waders. Gulls are typically medium to large birds, usually grey or white, often with black markings on the head or wings. They typically have harsh wailing or squawking calls; stout, longish bills; and webbed feet. Most gulls are ground-nesting carnivores which take live food or scavenge opportunistically, particularly the Larus species. Live food often includes crabs and small fish. Gulls have unhinging jaws which allow them to consume large prey. Gulls are typically coastal or inland species, rarely venturing far out to sea, except for the kittiwakes. 53535

Coccinellidae is a widespread family of small beetles ranging in size from 0.8 to 18 mm. The family is commonly known as ladybugs in North America, and ladybirds in Britain and other parts of the English-speaking world. Entomologists prefer the names ladybird beetles or lady beetles as these insects are not classified as true bugs. The majority of coccinellid species are generally considered useful insects, because many species prey on herbivorous homopterans such as aphids or scale insects, which are agricultural pests. Many coccinellids lay their eggs directly in aphid and scale insect colonies in order to ensure their larvae have an immediate food source.Coccinellids are often conspicuously coloured yellow, orange, or red with small black spots on their wing covers, with black legs, heads and antennae. There is, however, great variation in these colour patterns. For example, a minority of species, such as Vibidia duodecimguttata, a twelve-spotted species, have whitish spots on a brown background. Coccinellids are found worldwide, with over 6,000 species described. 6878

Currawongs are three species of medium-sized passerine birds belonging to the genus Strepera in the family Artamidae native to Australia. These are the grey currawong (Strepera versicolor), pied currawong (S. graculina), and black currawong (S. fuliginosa). The common name comes from the call of the familiar pied currawong of eastern Australia and is onomatopoeic. They were formerly known as crow-shrikes or bell-magpies. Despite their resemblance to crows and ravens, they are only distantly related to the corvidae, instead belonging to an Afro-Asian radiation of birds of superfamily Malaconotoidea. They are not as terrestrial as the magpie and have shorter legs. They are omnivorous, foraging in foliage, on tree trunks and limbs, and on the ground, taking insects and larvae (often dug out from under the bark of trees), fruit, and the nestlings of other birds. They are distinguishable from magpies and crows by their comical flight style in amongst foliage, appearing to almost fall about from branch to branch as if they were inept flyers. 40496

A cockatoo is any of the 21 parrot species belonging to the family Cacatuidae, the only family in the superfamily Cacatuoidea. Along with the Psittacoidea (true parrots) and the Strigopoidea (large New Zealand parrots), they make up the order Psittaciformes. The family has a mainly Australasian distribution, ranging from the Philippines and the eastern Indonesian islands of Wallacea to New Guinea, the Solomon Islands and Australia. Cockatoos are recognisable by the prominent crests and curved bills. Their plumage is generally less colourful than that of other parrots, being mainly white, grey or black and often with coloured features in the crest, cheeks or tail. On average they are larger than other parrots; however, the cockatiel, the smallest cockatoo species, is a small bird. Cockatoos prefer to eat seeds, tubers, corms, fruit, flowers and insects. They often feed in large flocks, particularly when ground-feeding. Cockatoos are monogamous and nest in tree hollows. Some cockatoo species have been adversely affected by habitat loss, particularly from a shortage of suitable nesting hollows after large mature trees are cleared; conversely, some species have adapted well to human changes and are considered agricultural pests.

Eucalyptus is a genus of over seven hundred species of flowering trees, shrubs or mallees in the myrtle family, Myrtaceae. Along with several other genera in the tribe Eucalypteae, including Corymbia, they are commonly known as eucalypts. Plants in the genus Eucalyptus have bark that is either smooth, fibrous, hard or stringy, leaves with oil glands, and sepals and petals that are fused to form a cap or operculum over the stamens. The fruit is a woody capsule commonly referred to as a gumnut. Most species of Eucalyptus are native to Australia, and every state and territory has representative species. About three-quarters of Australian forests are eucalypt forests. Wildfire is a feature of the Australian landscape and many eucalypt species are adapted to fire, and resprout after fire or have seeds which survive fire. A few species are native to islands north of Australia and a smaller number are only found outside the continent. Eucalypts have been grown in plantations in many other countries because they are fast growing and have valuable timber, or can be used for pulpwood, for honey production or essential oils. In some countries, however, they have been removed because they are highly flammable. R_10451

The Australian magpie (Gymnorhina tibicen) is a medium-sized black and white passerine bird native to Australia and southern New Guinea. Although once considered to be three separate species, it is now considered to be one, with nine recognised subspecies. A member of the Artamidae, the Australian magpie is placed in its own genus and is most closely related to the black butcherbird (Melloria quoyi). Currawongs have yellow eyes, whereas Magpies have red-brown eyes and Butcherbirds have very dark brown, almost black eyes. It is not, however, closely related to the European magpie, which is a corvid. The adult Australian magpie is a fairly robust bird ranging from 37 to 43 cm in length, with distinctive black and white plumage, gold brown eyes and a solid wedge-shaped bluish-white and black bill. The male and female are similar in appearance, and can be distinguished by differences in back markings. The male has pure white feathers on the back of the head and the female has white blending to grey feathers on the back of the head. With its long legs, the Australian magpie walks rather than waddles or hops and spends much time on the ground. Described as one of Australia's most accomplished songbirds, the Australian magpie has an array of complex vocalisations. It is omnivorous, with the bulk of its varied diet made up of invertebrates. It is generally sedentary and territorial throughout its range. Common and widespread, it has adapted well to human habitation and is a familiar bird of parks, gardens and farmland in Australia and New Guinea. This species is commonly fed by households around the country, but in spring (and occasionally in autumn) a small minority of breeding magpies (almost always males) become aggressive and swoop and attack those who approach their nests. R_3356

Synchronicity strikes again! I wasn't thrilled about the photo of moi we had posted on GoFundMe www.gofundme.com/care-for-katharine (no makeup, bum lighting, no photoshopping) and was kind of wracking my brain with the thought 'Who do I know who is a professional photographer?!' when a message came in from Candace Freeland, a woman I knew years ago when we both lived in a small town in Iowa. I had not seen her in decades. She lives 20 minutes from our house. She is a professional photographer!!

 

She was very happy to come to our house (bringing makeup with her ... I no longer own any), and then lit & photographed me, and photoshopped an image after the fact that I feel good about because it brings out more light and life. This is it. Either this chain of events was a wildly unlikely coincidence or my guardian angel is exquisitely alert and responsive. I lean toward the latter. Thank you, Candace!

Bicentennial Park is a 40-hectare of parkland located 16 kilometres west of the Sydney central business district in the local government area of City of Parramatta. Bicentennial Park is situated on the shores Homebush Bay and is a part of the Sydney Olympic Park in New South Wales, Australia. The Park is a natural heritage site featuring an important wetland ecosystem and parklands. It offers visitors recreation, nature-based tours, environmental education and outdoor event experiences. The park has picnic areas, playgrounds, pathways and cycle ways, access to the wetlands, salt marsh and bird hides. It also features Lake Belvedere, Peace Monument, Treillage Tower, Sundial, 'Cyrus the Great' statue, the Silent Hearts Memorial Garden and water features. Powells Creek runs through the eastern side of the park. The Homebush Bay wetland is occupied by animals that thrive in the salt water wetlands. Bicentennial Park was created by the state and federal governments during the 1980s, to celebrate Australia's Bicentenary in 1988. The project involved recycling 47.4 hectares of former rubbish dump into a regional recreation area and the conservation of 53 hectares of a wetland ecosystem on the Parramatta River. The park was officially opened on 1 January 1988. S20N_572

Rainbow lorikeets are true parrots, within the Psittacoidea superfamily in the order Psittaciformes. The rainbow lorikeet or lorikeet (common name) is a species of parrot found in Australia. It is common along the eastern seaboard, from northern Queensland to South Australia. Its habitat is rainforest, coastal bush and woodland areas. They are true parrots of medium-size, with the length ranging from 25 to 30 cm, including the tail. The weight varies from 75 to 157 g. The plumage of the nominate race, as with all subspecies, is very bright. The head is deep blue with a greenish-yellow nuchal collar, and the rest of the upper parts (wings, back and tail) are green. The chest is orange/yellow. The belly is deep blue, and the thighs and rump are green. In flight a yellow wing-bar contrasts clearly with the red underwing coverts. 35087

When the temperatures drop, the Chinese Witch Hazel flowers curl-up tight to prevent freezing. With the ice from yesterday's storm melting in the 50F degree heat today these sweet little yellow buds will cover this little tree like the confetti at the Patriot's Celebration Parade. :)

 

• Y.O.T.D "Year of the Dragon

 

Many shoe brands have put out some sort of 'YOTD release this year, some more exclusive than others, but you get the idea of where I'm coming with this. Li-ning released 4 different models/4 varieties of colorways in the Y.O.T.D series, a very limited on-line release that only catered to foot sizes 12 & under, yes, a definite shame to anyone with a bigger foot.

 

Many fans of the brand were disappointed with the size run, not being able to score themselves a pair. This is where good friends helping friends comes in the picture. As you all know I have been fortunate enough to be able to access Li-Ning PE samples from Jose Calderon of the Toronto Raptors. Never in my wildest dreams did I think that he would have any Y.O.T.D samples given to him, because really, that orange water splash does not go with the Raptor uniforms *hahaha

 

This is a special un-released sample of the Hero Low 'Water Dragon(extremely limited in pairs)(sz13.5)

 

Some gave up hope, I beg to differ, there is always a way..thanks to my homie for coming through with these, I'm sure Jose won't mind letting go of a pair that he'll never wear on court *hahaha

 

With super breathable material, tight and open-weave mesh components in the upper & tongue let's your feet ventilate properly. CushioN™ technology, Removable EVA insole accommodates orthopedic inserts, Phylon mid-sole offers a lightweight, responsive feel, BounSe™ Technology assists foot propulsion during dynamic movement

  

• portfolio @ www.eyeprojekt.me

• facebook fan page • hit the 'like & I'll love you forever

• eyeprojekt blog

• Twitter

Beautiful native parrot of Australia. Rosellas are in a genus that consists of six species and nineteen subspecies. These colourful parrots from Australia are in the genus Platycercus. Platycercus means broad-tailed or flat-tailed, reflecting a feature common to the rosellas and other members of the broad-tailed parrot tribe. Their diet is mainly seeds and fruit. There are, broadly speaking, three groups of rosella species. They are the blue-cheeked species which includes elegans and caledonicus, the white-cheeked species, eximius, adscitus and venustus and the yellow-cheeked species, icterotis. 16555

Decide di restare alta, tra Pareti mozzafiato...

Luoghi inaccessibili, aspri...

I suoi luoghi, il suo territorio di caccia...

Mi basta osservarla, sono contento cosi!

  

Il mio tempo in Montagna!

  

Google+

  

www.facebook.com/WashiInPuntadiPiedi

  

Facebook

  

500px

  

Twitter

  

National Geographic

  

www.flickr.com/photos/troise/

La Vallée d'Aoste à ma guise - La Valle d'Aosta a modo mio - Aosta Valley in my own way

 

Vivre en Montagne, au quotidien, pour satisfaire la Curiosité de la Photographie de la Nature...

 

Valle d'Aosta - Vallée d'Aoste

(Une Montagne d'émotions...)

 

Clickalps Photography - Troise Carmine - Washi

  

I miei Video amatoriali su:

 

vimeo.com/user7762156/videos

  

www.youtube.com/user/Washi59/videos

  

www.dailymotion.com/WASHI59

 

Canon EOS 7D Mark ll

  

www.linkedin.com/in/troisecarminewashi?trk=nav_responsive...

  

www.instagram.com/troise_carmine_washi/

   

It is a bird in the honeyeater family, and endemic to Australia. It is grey, with a black head, orange-yellow beak and feet, a distinctive yellow patch behind the eye and white tips on the tail feathers. It's a vocal species with a large range of songs, calls, scoldings and alarms, and almost constant vocalisations. They are gregarious and territorial; they forage, bathe, roost, breed and defend territory communally.

The noisy miner is a large honeyeater, 24–28 centimetres (9.4–11.0 in) in length, with a wingspan of 36–45 centimetres (14–18 in), and weighing 70–80 grams (2.5–2.8 oz). Male, female and juvenile birds all have similar plumage: grey on the back, tail and breast, and otherwise white underneath, with white scalloping on the nape and hind-neck, and on the breast; off-white forehead and lores; a black band over the crown, bright orange-yellow bill, and a distinctive patch of yellow skin behind the eye; a prominent white tip to the tail; a narrow olive-yellow panel in the folded wing; and orange-yellow legs and feet. A juvenile can be distinguished by softer plumage, a brownish tinge to the black on its head and the grey on its back, and a duller, greyish-yellow skin-patch behind the eye.

The noisy miner is a gregarious species, and the birds are rarely seen singly or in twos; they forage, move and roost in colonies that can consist of several hundred birds

The noisy miner does not use a stereotyped courtship display; displays can involve 'driving', where the male jumps or flies at the female from 1–2 metres (3.3–6.6 ft) away, and if she moves away he pursues her aggressively.

The noisy miner primarily eats nectar, fruit, and insects, and occasionally it feeds on small reptiles or amphibians.

66260

Gulls or seagulls are seabirds of the family Laridae in the suborder Lari. They are most closely related to the terns (family Sternidae) and only distantly related to auks, skimmers, and more distantly to the waders. Gulls are typically medium to large birds, usually grey or white, often with black markings on the head or wings. They typically have harsh wailing or squawking calls; stout, longish bills; and webbed feet. Most gulls are ground-nesting carnivores which take live food or scavenge opportunistically, particularly the Larus species. Live food often includes crabs and small fish. Gulls have unhinging jaws which allow them to consume large prey. Gulls are typically coastal or inland species, rarely venturing far out to sea, except for the kittiwakes. 51906

The Reflex S that I bought for the diopter lens has arrived, and what a beauty?! - All neatly packed in it's Kodak leather case. Just needed a good clean and little bit of leatherette sticking down.

 

Kodak Retina Reflex S (type 034) - S/n. 55966

Retina-Xenar f2.8/50mm - L/n. 5913168

Retina-Curtagon f4/28mm - L/n. 8204667

 

The wind on/film advance on this example is exceptionally light which is always a good sign.

 

The lightmeter is responsive and within a stop of accurate. Both lenses were in fact just grubby but no fungus.

 

The slowest shutter speeds are a little over-slow but acceptable, especially after all the years! - The faster speeds are all pretty close to what they should be.

 

I checked the focus on both lenses and it is very fractionally out at infinity (I suspect it always was!). The prism has a dark line visible in the viewfinder but it is only minor.

 

Kookaburras are terrestrial tree kingfishers of the genus Dacelo native to Australia and New Guinea, which grow to between 28–42 cm in length. The name is a loanword from Wiradjuri guuguubarra, onomatopoeic of its call. The loud distinctive call of the laughing kookaburra is widely used as a stock sound effect in situations that involve an Australian bush setting or tropical jungle, especially in older movies. They are found in habitats ranging from humid forest to arid savanna, as well as in suburban areas with tall trees or near running water. Even though they belong to the larger group known as 'kingfishers', kookaburras are not closely associated with water. Kookaburras are almost exclusively carnivorous, eating mice, snakes, insects, small reptiles, and the young of other birds; unlike many other kingfishers, they rarely eat fish, although they have been known to take goldfish from garden ponds. In zoos they are usually fed food for birds of prey.

Eucalypteae, including Corymbia, they are commonly known as eucalypts. Plants in the genus Eucalyptus have bark that is either smooth, fibrous, hard or stringy, leaves with oil glands, and sepals and petals that are fused to form a cap or operculum over the stamens. The fruit is a woody capsule commonly referred to as a gumnut. Most species of Eucalyptus are native to Australia, and every state and territory has representative species. About three-quarters of Australian forests are eucalypt forests. Wildfire is a feature of the Australian landscape and many eucalypt species are adapted to fire, and resprout after fire or have seeds which survive fire. A few species are native to islands north of Australia and a smaller number are only found outside the continent. Eucalypts have been grown in plantations in many other countries because they are fast growing and have valuable timber, or can be used for pulpwood, for honey production or essential oils. In some countries, however, they have been removed because they are highly flammable. R_5802

Please view more of my photography at the following websites. Totally, I have 24+ million views; 3,900+ followers/subscribers and 15,000 views daily

 

*Flickr: www.flickr.com/people/viv_vivekananda/

*Fluidrive www.fluidr.com/photos/viv_vivekananda

*YouTube: www.youtube.com/channel/UCt5wf3DvvWAqgUd9NMUItVw

*500px: 500px.com/p/svive1?view=photos

*Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=61560235015998

*Instagram www.instagram.com/viv_vivekananda/

You may purchase my images at:

*Shootproof: vivvivekanandaphotography.shootproof.com/

*Getty Images: www.gettyimages.com.au/search/2/image?family=creative&...

 

Gulls or seagulls are seabirds of the family Laridae in the suborder Lari. They are most closely related to the terns (family Sternidae) and only distantly related to auks, skimmers, and more distantly to the waders. Gulls are typically medium to large birds, usually grey or white, often with black markings on the head or wings. They typically have harsh wailing or squawking calls; stout, longish bills; and webbed feet. Most gulls are ground-nesting carnivores which take live food or scavenge opportunistically, particularly the Larus species. Live food often includes crabs and small fish. Gulls have unhinging jaws which allow them to consume large prey. Gulls are typically coastal or inland species, rarely venturing far out to sea, except for the kittiwakes. R_14651

You can download or view Macroscopic Solutions’ images in more detail by selecting any image and clicking the downward facing arrow in the lower-right corner of the image display screen.

 

Three individuals of Macroscopic Solutions, LLC captured the images in this database collaboratively.

 

Contact information:

 

Mark Smith M.S. Geoscientist

mark@macroscopicsolutions.com

 

Daniel Saftner B.S. Geoscientist and Returned Peace Corps Volunteer

daniel@macroscopicsolutions.com

 

Annette Evans Ph.D. Student at the University of Connecticut

annette@macroscopicsolutions.com

 

Please visit my YouTube, 500px & new Instagram channels www.youtube.com/channel/UCt5wf3DvvWAqgUd9NMUItVw

500px.com/p/svive1?view=photos

www.instagram.com/viv_vivekananda/

  

The fruit doves, also known as fruit pigeons, are a genus (Ptilinopus) of birds in the pigeon and dove family (Columbidae). These colourful, frugivorous doves are found in forests and woodlands in Southeast Asia and Oceania. It is a large genus with over 50 species, some threatened or already extinct. These small- to medium-sized doves generally have short, fan-shaped tails, and are remarkable for their colourful and often glossy plumage, as evidenced in the aptly named orange fruit dove, flame-breasted fruit dove, and pink-headed fruit dove. Males and females of many fruit dove species look very different. For example, the female many-colored fruit dove shares the male's crimson crown and deep pink undertail feathers, but is otherwise green, whereas the male has a crimson on the upper back and has areas of yellow, olive, cinnamon, and grey. This is a large genus, most diverse in and around the island of New Guinea, in the Philippines, and in the biogeographical region of Wallacea. Some species have ranges as far west as the Sunda Islands, others north to Taiwan, south to Australia, and east into Polynesia. 14521

...taken at BMW Welt...

  

Munich, Germany...

 

A cockatoo is any of the 21 parrot species belonging to the family Cacatuidae, the only family in the superfamily Cacatuoidea. Along with the Psittacoidea (true parrots) and the Strigopoidea (large New Zealand parrots), they make up the order Psittaciformes. The family has a mainly Australasian distribution, ranging from the Philippines and the eastern Indonesian islands of Wallacea to New Guinea, the Solomon Islands and Australia. Cockatoos are recognisable by the prominent crests and curved bills. Their plumage is generally less colourful than that of other parrots, being mainly white, grey or black and often with coloured features in the crest, cheeks or tail. On average they are larger than other parrots; however, the cockatiel, the smallest cockatoo species, is a small bird. Cockatoos prefer to eat seeds, tubers, corms, fruit, flowers and insects. They often feed in large flocks, particularly when ground-feeding. Cockatoos are monogamous and nest in tree hollows. Some cockatoo species have been adversely affected by habitat loss, particularly from a shortage of suitable nesting hollows after large mature trees are cleared; conversely, some species have adapted well to human changes and are considered agricultural pests. S_5508

Germano reale - Anas platyrhynchos - Canard colvert

  

L'atterraggio di una femmina di Germano reale, nelle placide e rosee Acque della Dora, in una tranquilla Alba di Primavera...

  

Inn AMÒR ati della NATURA anche tu!

  

Il mio tempo in Montagna!

  

Preoccupiamoci della Natura il nostro futuro dipende da essa!

  

Google+

  

www.facebook.com/WashiInPuntadiPiedi

  

Facebook

  

500px

  

Twitter

  

National Geographic

  

www.flickr.com/photos/troise/

La Vallée d'Aoste à ma guise - La Valle d'Aosta a modo mio - Aosta Valley in my own way

 

Vivre en Montagne, au quotidien, pour satisfaire la Curiosité de la Photographie de la Nature...

 

Valle d'Aosta - Vallée d'Aoste

(Une Montagne d'émotions...)

 

Clickalps Photography - Troise Carmine - Washi

  

I miei Video amatoriali su:

 

vimeo.com/user7762156/videos

  

www.youtube.com/user/Washi59/videos

  

www.dailymotion.com/WASHI59

 

Canon EOS 7D Mark ll / CANON EF 100-400mm F/4.5-5.6L IS II USM

  

www.linkedin.com/in/troisecarminewashi?trk=nav_responsive...

  

www.instagram.com/troise_carmine_washi/

   

The emperor penguin (Aptenodytes forsteri) is the tallest and heaviest of all living penguin species and is endemic to Antarctica. The male and female are similar in plumage and size, reaching 122 cm in height and weighing from 22 to 45 kg. Feathers of the head and back are black and sharply delineated from the white belly, pale-yellow breast and bright-yellow ear patches. Like all penguins it is flightless, with a streamlined body, and wings stiffened and flattened into flippers for a marine habitat. Its diet consists primarily of fish, but also includes crustaceans, such as krill, and cephalopods, such as squid. While hunting, the species can remain submerged around 20 minutes, diving to a depth of 535 m. It has several adaptations to facilitate this, including an unusually structured haemoglobin to allow it to function at low oxygen levels, solid bones to reduce barotrauma, and the ability to reduce its metabolism and shut down non-essential organ functions. The only penguin species that breeds during the Antarctic winter, emperor penguins trek 50–120 km over the ice to breeding colonies which can contain up to several thousand individuals. 24547

Please view more of my 10,300+ images and videos at the following websites. Totally, I have 28+ million views; 4,300+ followers/subscribers and 25,000+ views daily.

 

*Flickr: www.flickr.com/people/viv_vivekananda/

*YouTube: www.youtube.com/channel/UCt5wf3DvvWAqgUd9NMUItVw

*500px: 500px.com/p/svive1?view=photos

*Facebook: www.facebook.com/profile.php?id=61560235015998

*Instagram www.instagram.com/viv_vivekananda/

*Google maps: local guide - Level 8 www.google.com/maps/

*TripAdvisor: local guide - Level - Authority www.tripadvisor.com.au/

 

You may purchase my images at:

*Shootproof: vivvivekanandaphotography.shootproof.com/gallery/26583890...

*Shutterstock: www.shutterstock.com/g/Viv+Vivekananda

*Alamy: www.alamy.com/portfolio/1502254.html

*Adobe Stock: stock.adobe.com/contributor/212708144/Viv%20Vivekananda

*Getty Images: www.gettyimages.com.au/search/2/image?family=creative&amp...

_________

 

The lion (Panthera leo) is a species in the family Felidae; it is a muscular, deep-chested cat with a short, rounded head, a reduced neck and round ears, and a hairy tuft at the end of its tail. It is sexually dimorphic; adult male lions have a prominent mane, which is the most recognisable feature of the species. With a typical head-to-body length of 184–208 cm they are larger than females at 160–184 cm. It is a social species, forming groups called prides. A lion pride consists of a few adult males, related females and cubs. Groups of female lions usually hunt together, preying mostly on large ungulates. The lion is an apex and keystone predator, although some lions scavenge when opportunities occur, and have been known to hunt humans, although the species typically does not. Typically, the lion inhabits grasslands and savannas, but is absent in dense forests. It is usually more diurnal than other big cats, but when persecuted it adapts to being active at night and at twilight. African lions live in scattered populations across Sub-Saharan Africa. The lion prefers grassy plains and savannahs, scrub bordering rivers and open woodlands with bushes. It is absent from rainforest and rarely enters closed forest. R_47460

Abstract connection

Natural responsibility

Increasing the distance

[FR] Je vous souhaite avant tout une excellente année 2025 et qu’elle soit aussi positive que possible. J’ai accumulé beaucoup de retards dans le traitement et la publication de mes photos depuis pas mal de temps, je vais essayer de corriger le tir et d’être plus réactif cette année 😅

Je vous partage cette photo prise au coeur du magnifique massif du Mercantour. J’avais repéré cette petite rivière avant la nuit qui me semblait bien orientée pour photographier la voie lactée depuis ce point de vue. J’y suis retourné quelques heure plus tard pour réaliser cette photo que je trouve plutôt sympa 😉

[EN] First of all, I wish you a happy new year 2025. I have accumulated a lot of delays in the processing and publication of my photos for quite some time, I will try to correct the situation and be more responsive this year 😅

I share with you this photo taken in the heart of the magnificent Mercantour massif. I had spotted this small river before nightfall which seemed to me to be well oriented to photograph the milky way from this point of view. I went back there a few hours later to take this photo which I find rather nice 😉

Bob's best friend. Bob a contractor doing work on our land.

Jon a Welsh sheepdog --Bob's shadow. The most beautiful and responsive dog.

Stockholm Cathedral

Inside the magnificent Cathedral in Stockholm, Sweden.

Please note: I will be travelling & working for the next few days, so may not be responsive here

You can download or view Macroscopic Solutions’ images in more detail by selecting any image and clicking the downward facing arrow in the lower-right corner of the image display screen.

 

The individuals of Macroscopic Solutions, LLC captured the images in this database collaboratively.

 

Contact information:

 

Mark Smith M.S. Geoscientist

mark@macroscopicsolutions.com

 

Annette Evans Ph.D. Student at the University of Connecticut

annette@macroscopicsolutions.com

 

Pelicans are a genus of large water birds that make up the family Pelecanidae. They are characterised by a long beak and a large throat pouch used for catching prey and draining water from the scooped-up contents before swallowing. They have predominantly pale plumage, the exceptions being the brown and Peruvian pelicans. The bills, pouches, and bare facial skin of all species become brightly coloured before the breeding season. The eight living pelican species have a patchy global distribution, ranging latitudinally from the tropics to the temperate zone, though they are absent from interior South America and from polar regions and the open ocean. Pelicans frequent inland and coastal waters, where they feed principally on fish, catching them at or near the water surface. They are gregarious birds, travelling in flocks, hunting cooperatively, and breeding colonially. Four white-plumaged species tend to nest on the ground, and four brown or grey-plumaged species nest mainly in trees. The relationship between pelicans and people has often been contentious. The birds have been persecuted because of their perceived competition with commercial and recreational fishing. Their populations have fallen through habitat destruction, disturbance, and environmental pollution, and three species are of conservation concern. They also have a long history of cultural significance in mythology, and in Christian and heraldic iconography. A95_421

View On Black

Shakira (the Pymy Goat) is very happy and jumps all the time. She wants to play with Striscia (cat) but he is astonished with the new arrival and doesn't want it.

Happy Easter Flickr friends!!!!

 

Pygmy goats are believed to be one of the earliest domesticated animals. The Pygmy is a miniature breed possessing a compact, well-muscled body.

The Pygmy Goat is a hardy, good-natured animal; a gentle and responsive pet.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Update: Striscia crossed the Rainbow Bridge on Dec 11st 2010.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

*© All rights reserved *

 

The first batch of Ethan Marcotte's Responsive Web Design from A Book Apart has arrived!

This vintage Triumph TR3 was displayed at the 2022 Ol' River Run Car Show held at Forrest Park in Ottawa Kansas. I'm not sure what year it is any help?

 

The Triumph TR3 is a British sports car produced between 1955 and 1962 by the Standard-Triumph Motor Company of Coventry, England. A traditional roadster, the TR3 is an evolution of the company's earlier TR2 model, with greater power and improved braking. Updated variants, popularly but unofficially known as the "TR3A" and "TR3B", entered production in 1957 and 1962 respectively. The TR3 was succeeded by the Michelotti-styled, mechanically similar Triumph TR4.

 

Although the car was usually supplied as an open two-seater, an occasional rear seat and bolt-on steel hard top were available as extras.

 

The car is powered by the Standard wet liner inline four, a 1,991 cc (121.5 cu in) straight-four OHV engine initially producing 95 bhp (71 kW; 96 PS), an increase of 5 hp over the TR2 thanks to larger SU-H6 carburettors. This was later increased to 100 bhp at 5000 rpm by the addition of a "high port" cylinder head and enlarged manifold. The four-speed manual gearbox could be supplemented by an overdrive unit on the top three ratios, electrically operated and controlled by a switch on the dashboard. In 1956, the front brakes were changed from drums to discs, a first for a British series production car.

 

The suspension is by double A-arms, manganese bronze trunnion, coil springs and tube shocks at the front, optional anti-roll bar, and with worm and peg steering. Unlike MGs of the same period, the steering mechanism and linkage have considerable play and friction, which increase with wear.[citation needed]

 

The rear is conventional leaf springs, with solid axle and lever arm dampers, except that the (box) frame rails are slung under the axle. The wheels are 15 inches in diameter and 4.5 inches wide (increased from 4 inches after the first few TR2s), with 48-spoke wire wheels optional. Wire wheels were usually painted, either body colour or argent (silver), but matte chrome and bright chrome were also available.

 

The TR3's weight is significantly more than the Morgan +4 and the Porsche 356, but not much more than the MGA and MGB. All except the Morgan, which shares the same engine, are substantially less powerful, as is the Sunbeam Alpine.

 

Under most conditions the car is very responsive and forgiving, but it has some handling issues.[citation needed] The chassis, which is shared by the TR2, TR3, TR3A and TR4 has limited wheel travel. As a result, on very hard cornering, the inside rear wheel can lift, causing sudden over-steer due to the increased load on the outside rear tyre. This is particularly true with radial tyres; the original TR2/3/3A suspension was built for crossply tyres. The wheel lifting is more sudden than that of other cars, because it is caused by coming to the end of the suspension travel while there is still load on the tyre, so the load on the other (outside) rear wheel is a discontinuous function of cornering load, rather than just changing slope.

 

The TR3 is a true roadster, designed for sunny weather but with removable rain protection. It has a convertible hood (US top) that snaps on and off and removable side curtains, allowing very low doors with padding for the driver's arm to rest on. There are holes in the floor, with rubber plugs, so that the originally supplied jack might be used from inside the car, as did the Jaguar XK120.[clarification needed] The optional heater is poor, and the shut-off valve is under the bonnet (US hood). There is room for a third person or child sitting sideways behind the seats, but no accommodation for them.

Diffused light with: macroscopicsolutions.com/store/product-category/imaging-p...

 

More information: www.macroscopicsolutions.com

 

MORE INFORMATION

 

Images in this gallery were captured by:

 

Mark Smith M.S. Geoscientist mark@macroscopicsolutions.com

   

Mamma attenta ad ogni minimo movimento!

  

Meravigliosa Natura!

  

Privilèges de Montagne...

  

Inn AMÒR ati della NATURA anche tu!

  

Il mio tempo in Montagna!

  

Preoccupiamoci della Natura il nostro futuro dipende da essa!

  

Google+

  

www.facebook.com/WashiInPuntadiPiedi

  

Facebook

  

500px

  

Twitter

  

National Geographic

  

www.flickr.com/photos/troise/

La Vallée d'Aoste à ma guise - La Valle d'Aosta a modo mio - Aosta Valley in my own way

 

Vivre en Montagne, au quotidien, pour satisfaire la Curiosité de la Photographie de la Nature...

 

Valle d'Aosta - Vallée d'Aoste

(Une Montagne d'émotions...)

 

Clickalps Photography - Troise Carmine - Washi

  

I miei Video amatoriali su:

 

vimeo.com/user7762156/videos

  

www.youtube.com/user/Washi59/videos

  

www.dailymotion.com/WASHI59

 

Canon EOS 7D Mark ll / CANON EF 24/105 mm Serie II USM

  

www.linkedin.com/in/troisecarminewashi?trk=nav_responsive...

  

www.instagram.com/troise_carmine_washi/

Participants during the Responsive and Responsible Leadership Session at the World Economic Forum, Annual Meeting of the Global Future Councils 2016. Copyright by World Economic Forum / Benedikt von Loebell

Darlington

Once a day service X59 to Leyburn, connecting onto service 59 to Hawes and Askrigg, will soon be withdrawn as a result of cuts by North Yorkshire County Council. The last day of operation will be on Friday 8th May. I thought I ought to get a picture of the service before it was withdrawn!

It will be replaced with a college days only service to Darlington College, where this service starts, for college students from Leyburn. The section of route between Askrigg and Leyburn was proposed to be replaced by a Little White Bus scheduled service, while the return journey would be operated on a "demand responsive" basis

The giant panda (Ailuropoda melanoleuca, also known as panda bear or simply panda, is a bear native to south central China. It is easily recognized by the large, distinctive black patches around its eyes, over the ears, and across its round body. The name giant panda is sometimes used to distinguish it from the red panda. Though it belongs to the order Carnivora, the giant panda is a folivore, with bamboo shoots and leaves making up more than 99% of its diet. Giant pandas in the wild will occasionally eat other grasses, wild tubers, or even meat in the form of birds, rodents, or carrion. In captivity, they may receive honey, eggs, fish, yams, shrub leaves, oranges, or bananas along with specially prepared food. The giant panda is a conservation-reliant vulnerable species. While the dragon has often served as China's national symbol, internationally the giant panda has often filled this role. The giant panda lives in a few mountain ranges in central China, mainly in Sichuan. 1381

1 3 4 5 6 7 ••• 79 80