View allAll Photos Tagged RedEd

San Jose, Costa Rica

I would like to thank everyone who has taken the time to view, fave or comment on my photo. It is very much appreciated

North-east Poland - Narewka Bridge

"Red is such an interesting color to correlate with emotion, because it’s on both ends of the spectrum. On one end you have happiness, falling in love, infatuation with someone, passion, all that. On the other end, you’ve got obsession, jealousy, danger, fear, anger and frustration."

Quote - Taylor Swift

 

For the Macro Mondays theme "Redux 2020" and my choice is 'One Color'.

You are looking at a fragment of a red plastic cup ;-))

Red tailed laughingthrush, China.

Red-footed Falcon female Kiskunság National Park Hungary

Red-headed Woodpecker (Melanerpes erythrocephalus) is an incredibly striking bird: adults have brilliant crimson head, black back, large white wing patches, and white belly. These large patches of solid color are unlike other woodpeckers with more intricate patterns. Immatures have brownish heads.

In addition to pecking on wood, members of this attractive species have good flycatching ability.

Red Shouldered hawk taking a few bites of catfish before taking it to the nest for the family. Taken at Corkscrew watershed area.

photography symmetry appears when parts of your composition mirror other parts. It is created when two halves of your scene look the same and balance each other out.

 

The log was not level but that wasn't going to faze either of us!

 

Having a moment with a shy red squirrel at British Wildlife Centre, UK

The red kite (Milvus milvus) is a medium-large bird of prey in the family Accipitridae

Don't know the name, but it's sure that Blijdorp Zoo has some beautiful flora as well

20160701-08

 

red currant [ribes rubrum]

 

"If we're always guided by other people's thoughts, what's the point in having our own?" - Oscar Wilde

 

Thanks for looking... :)

 

Do not use this image on any media without my permission. All rights reserved.

 

Pentax K200D, 28mm, f/2.8, 1/350s, ISO 100

Red Squirrel - Sciurus Vulgaris

 

Highlands, Scotland.

 

The red squirrel is found in both coniferous forest and temperate broadleaf woodlands. The squirrel makes a drey (nest) out of twigs in a branch-fork, forming a domed structure about 25 to 30 cm in diameter. This is lined with moss, leaves, grass and bark. Tree hollows and woodpecker holes are also used. The red squirrel is a solitary animal and is shy and reluctant to share food with others. However, outside the breeding season and particularly in winter, several red squirrels may share a drey to keep warm. Social organization is based on dominance hierarchies within and between sexes; although males are not necessarily dominant to females, the dominant animals tend to be larger and older than subordinate animals, and dominant males tend to have larger home ranges than subordinate males or females.

Red squirrels that survive their first winter have a life expectancy of 3 years. Individuals may reach 7 years of age, and 10 in captivity. Survival is positively related to availability of autumn–winter tree seeds; on average, 75–85% of juveniles die during their first winter, and mortality is approximately 50% for winters following the first.

Although not thought to be under any threat worldwide, the red squirrel has nevertheless drastically reduced in number in the United Kingdom; especially after the grey squirrels were introduced from North America in the 1870s. Fewer than 140,000 individuals are thought to be left in 2013; approximately 85% of which are in Scotland, with the Isle of Wight being the largest haven in England. A local charity, the Wight Squirrel Project,[26] supports red squirrel conservation on the island, and islanders are actively recommended to report any invasive greys. The population decrease in Britain is often ascribed to the introduction of the eastern grey squirrel from North America, but the loss and fragmentation of its native woodland habitat has also played a role.

In January 1998, eradication of the non-native North American grey squirrel began on the North Wales island of Anglesey. This facilitated the natural recovery of the small remnant red squirrel population. It was followed by the successful reintroduction of the red squirrel into the pine stands of Newborough Forest. Subsequent reintroductions into broadleaved woodland followed and today the island has the single largest red squirrel population in Wales. Brownsea Island in Poole Harbour is also populated exclusively by red rather than grey squirrels (approximately 200 individuals).

 

Red Squirrel - Sciurus Vulgaris

 

Highlands, Scotland.

 

The red squirrel is found in both coniferous forest and temperate broadleaf woodlands. The squirrel makes a drey (nest) out of twigs in a branch-fork, forming a domed structure about 25 to 30 cm in diameter. This is lined with moss, leaves, grass and bark. Tree hollows and woodpecker holes are also used. The red squirrel is a solitary animal and is shy and reluctant to share food with others. However, outside the breeding season and particularly in winter, several red squirrels may share a drey to keep warm. Social organization is based on dominance hierarchies within and between sexes; although males are not necessarily dominant to females, the dominant animals tend to be larger and older than subordinate animals, and dominant males tend to have larger home ranges than subordinate males or females.

Red squirrels that survive their first winter have a life expectancy of 3 years. Individuals may reach 7 years of age, and 10 in captivity. Survival is positively related to availability of autumn–winter tree seeds; on average, 75–85% of juveniles die during their first winter, and mortality is approximately 50% for winters following the first.

Although not thought to be under any threat worldwide, the red squirrel has nevertheless drastically reduced in number in the United Kingdom; especially after the grey squirrels were introduced from North America in the 1870s. Fewer than 140,000 individuals are thought to be left in 2013; approximately 85% of which are in Scotland, with the Isle of Wight being the largest haven in England. A local charity, the Wight Squirrel Project,[26] supports red squirrel conservation on the island, and islanders are actively recommended to report any invasive greys. The population decrease in Britain is often ascribed to the introduction of the eastern grey squirrel from North America, but the loss and fragmentation of its native woodland habitat has also played a role.

In January 1998, eradication of the non-native North American grey squirrel began on the North Wales island of Anglesey. This facilitated the natural recovery of the small remnant red squirrel population. It was followed by the successful reintroduction of the red squirrel into the pine stands of Newborough Forest. Subsequent reintroductions into broadleaved woodland followed and today the island has the single largest red squirrel population in Wales. Brownsea Island in Poole Harbour is also populated exclusively by red rather than grey squirrels (approximately 200 individuals).

 

red-headed cardinal beetle

Rotköpfiger Feuerkäfer

[Pyrochroa serraticornis]

Lovely red Poppy drenched by the rain.

 

Have a wonderful day

Red-footed Falcon female Kiskunság National Park Hungary

Little Red squirrel - County Durham Uk

 

All the very best to everyone in 2021 ❤️

Red kite focuses on its prey - a dead hare

Red Kite - Milvus Milvus

  

Persecuted to near extinction in the UK, the Red Kite has made a tremendous comeback thanks to reintroduction programmes and legal protection. Seeing one of these magnificent birds soaring high in the sky is a true delight.

 

Once a very rare bird that could only be found in Central Wales, the Red Kite has been successfully reintroduced to several areas of the UK and can now be seen in Wales, Yorkshire, the East Midlands and the Chilterns. A large, graceful bird of prey, it soars over woods and open areas, its distinctive shape and 'mewing' calls making it easy to identify. Red Kites were routinely persecuted as hunters of game and domestic animals, but they are in fact scavengers, eating carrion and scraps, and taking only small prey like rabbits.

 

Red kites were common in Shakespearean London, where they fed on scraps in the streets and collected rags or stole hung-out washing for nest-building materials. Shakespeare even referred to this habit in 'The Winter's Tale' when he wrote: 'When the kite builds, look to lesser linen'. The nest of a red kite is an untidy affair, often built on top of an old Crow's nest. It is lined with sheep's wool and decorated with all kinds of objects like paper, plastic and cloth.

   

Red squirrel. Shot taken in Scotland 2018

1 3 4 5 6 7 ••• 79 80