View allAll Photos Tagged common

A common moorhen (Gallinula chloropus).

LA: Pulmonaria officinalis

EN: Common lungwort

DE: Geflecktes Lungenkraut

HU: Pettyegetett tüdőfű

 

(The first image shows the basal leaves.)

 

The lungwort is very widespread in Europe. Prefers mixed deciduous forests, mainly with beech population.

 

Typical are the speckled leaves and the lovely flowers that are first pink, then turn to blue or violet.

 

It has been used in medicine to treat lung diseases since the Middle Ages.

 

Common daisy (Bellis perennis) flower in evening dew.

 

Kwiat stokrotki pospolitej (Bellis perennis) pokryty wieczorną rosą.

This common grackle was just sitting there, like it was waiting for me to finish the photo session. It is quite pretty with its iridescent appearance.

Living up to its name, this butterfly is the commonest blue found in the British Isles.

 

While the male has bright blue upper sides, the female is primarily brown, with a highly variable amount of blue.

 

This is the most widespread Lycaenid found in the British Isles and can be found almost anywhere, including Orkney. It is absent, however, from Shetland and the mountainous areas of Wales and Scotland.

 

This butterfly forms reasonably discrete colonies measured in tens or hundreds, with individuals occasionally wandering some distance. Happy September, everyone!

Common Buzzard.

(Buteo Buteo). Low light.

Copyright Steve Waterhouse .©.

Common Gallinule on the move

 

stonefactionbirding2014.blogspot.co.uk/2016/06/terns-and-...

 

Common Tern at Kinneil Lagoon, between Bo'ness and Grangemouth.

Common Grackle has a Conservation Status under the IUCN of Near Threatened www.iucnredlist.org/species/22724320/131484290

 

The grackles are not as musical as most of their Icterid relatives. The young do not change this reputation, however most young birds wouldn’t get a prize for Singer of the Year.

Common Ground-Dove (Columbina passerina)

La Lomita Wildlife Photography Ranch

Uvalde County, TX

A return trip to WWT Slimbridge in Gloucestershire in mid November 2024.

 

A Male Northern Shoveler preening in the early morning light on the Tack Piece Lagoon.

 

The Northern Shoveler is my favourite Duck that we see in the UK.

 

The Northern Shoveler, or Shoveler, is a Dabbling Duck and is common in northern areas of Europe, Asia and North America.

 

The Shovelers bill has developed a comb like structure on its edges which acts like a sieve to filter out food from the water's surface.

One of these large bugs cruising on the surface of a pond at the Subtropical Gardens at Abbotsbury, Dorset.

Common Grackle showing off its iridescent feathers

 

キチョウ(kichou) = Common Grass Yellow

*Eurema hecabe*

I found two yellow butterflies and two empty pupa shells on the branches of a small silktree in a pot right by the kitchen door. All those days while the chrysalises there, I failed to notice them. I could have witnessed them turning into these beautiful butterflies!!

From The Archives - On a cold winters day, mid 2015 (I think), Chris (a.k.a. MoiVous) and myself went on a road trip to an old railway yard in country South Australia.

 

We walked around the perimeter peaking through the fence until common sense prevailed and we walked back to our cars.

On our walk back, we got approached. "What are you doing here?".

 

We plied our case, just a couple of middle aged men have a bit of a sticky beak, which followed with a "I suppose you can come in and have a look".

 

These are a handful of images taken on my Bronica SQAi. I suspect the film was Ilford FP4+

Quite a number of Common Mergansers were at Willband

Creek Park.

Seen yesterday in our garden.

06-22-2023-Riverwood 7D2-0108

Common name: Common Goldeneye ♀

 

Scientific name: Bucephala clangula

 

Distribution: Afghanistan, Albania, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgium, Bermuda, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Canada, China, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Faroe Islands, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Iceland, India, Iran, Iraq, Ireland, Italy, Japan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Mexico, Moldova, Mongolia, Montenegro, Myanmar, Nepal, Netherlands, North Korea, Norway, Pakistan, Poland, Romania, Russia, Serbia, Slovakia, Slovenia, South Korea, Spain, St Pierre and Miquelon, Sweden, Switzerland, Taiwan, Turkey, Ukraine, United Kingdom, United States, Uzbekistan

 

Conservation status (IUCN): Least Concern

A Common Eland taking it easy at Woburn Safari Park.

 

20th May 2018

Kestrels are the most common bird of prey in Europe, although their numbers have declined in Britain over the last few years. Their habit of hovering, particularly near motorways, means they are also one of the easiest to spot. Whilst hovering they have the extraordinary ability to keep their head totally still, even in strong winds. This allows them to pinpoint and catch small mammals by sight alone. If prey is abundant, kestrels sometimes kill more than they need and cache what they don’t eat.

Male

Geothlypis trichas

 

Oakland County, MI

The Common Myna is brown with a black head. It has a yellow bill, legs and bare eye skin. In flight it shows large white wing patches. The Common Myna is a member of the starling family and is also known as the Indian Myna or Indian Mynah.

The Common Myna is sometimes confused with the slightly larger (24 cm - 29 cm) Noisy Miner, Manorina melanocephala. Although both species have similar common names, the Noisy Miner is actually a native honeyeater. Both have yellow bills, legs and bare eye skin, but the Common Myna is brown with a black head and in flight it shows large white wing patches. The Noisy Miner is mostly grey.

The Common Myna is found along the east and south-east coasts of Australia. Introduced at Melbourne from south-east Asia between 1862 and 1872, it established quickly, with several other introductions occurring until the 1950's.

The Common Myna is closely associated with human habitation. In the evening, large groups of Common Mynas gather in communal roosts, mainly in the non-breeding season, in roof voids, bridges, and large trees, and numbers can reach up to several thousands.

Common Mynas are accomplished scavengers, feeding on almost anything, including insects, fruits and vegetables, scraps, pets' food and even fledgling sparrows.

Common Mynas mate for life. During the breeding season there is usually considerable competition for nesting sites. Favoured locations are in the walls and ceilings of buildings, making these birds a nuisance to humans. Nests are also placed in tree hollows, which are used by native birds. Nests are quite messy and consist of a variety of materials. Leaves, grasses, feathers and assorted items of rubbish are common materials.

 

Violent battles often erupt between occupants of nesting sites and the couple that wish to evict them. Each partner grapples with its opposite number and contestants drop to the ground secured in each other's claws. Bills are jabbed ruthlessly at the opponent. Finally, the defeated couple leaves to search for another site.

The Common Myna was introduced into the cane fields of north-eastern Queensland in 1883, to combat insect pests, particularly plague locusts and cane beetles. Other releases occurred, and by the 1940s and 1950s it was established in many eastern metropolitan areas. Failed introductions were made at Launceston, Tasmania in 1900 and later in 1955. Some sightings have occurred since, however, probably of birds that have flown there from the mainland. In southern Asia Common Mynas are not generally considered pests, as flocks follow the plough to feast on the insects and grubs turned up with the soil. In Australia, however, their fruit-eating habits make them a pest of fruit trees, especially figs. Birds are also responsible for picking off seedlings in market gardens.

Can be seen throughout the summer in the UK - they arrive in April and leave in August and September. Common Terns breed along coasts with shingle beaches and rocky islands, on rivers with shingle bars, and at inland gravel pits and reservoirs, feeding along rivers and over freshwater.

1 2 ••• 40 41 43 45 46 ••• 79 80