View allAll Photos Tagged Comment
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Thanks for the comments, faves and visits
This evocative image captures a unique perspective of Sydney's world-famous harbor. In the foreground, historic cannons stand sentinel on the ramparts of Fort Denison or a similar historic site. Three figures, possibly tourists, are perched casually among the artillery, gazing out at the breathtaking view before them. The scene is dominated by the unmistakable silhouette of the Sydney Opera House, its sail-like forms unmistakable even at a distance. Beyond, the graceful arch of the Sydney Harbour Bridge spans the water, connecting the city's north and south shores. The late afternoon light casts a soft glow over the harbor, creating a sense of timelessness as the past and present of this vibrant city converge in one frame. This image beautifully juxtaposes Sydney's colonial military history with its modern architectural marvels, all set against the backdrop of one of the world's most stunning natural harbors.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All right.s reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
How to work on the balance of a shot framing ;-)
Artiste : Eddie Colla est un artiste américain ayant débuté par la photographie avant d’investir les rues. Son travail attira l’attention durant la campagne présidentielle de 2008 où il utilisa l’image de Barack Obama. En 2013, il devient conservateur à la galerie lOAKal d’Oakland puis organisa l’exposition « Made In China » à la Ian Ross Gallery de San Francisco. Depuis 2014, il parcourt le monde, semant ses créations sur les murs des villes.
Artist: Eddie Colla is an American artist who began with photography before turning to street art. His work gained attention during the 2008 presidential campaign when he used Barack Obama's image. In 2013, he became a curator at the lOAKal gallery in Oakland and then organized the "Made in China" exhibition at the Ian Ross Gallery in San Francisco. Since 2014, he has traveled the world, scattering his creations on city walls.
Comment Box ..CLOSED..
but will be returning faves "Share + Look"
All best wish happy and take care 2024
Aber Lin
Jun/07/2024
😍😍😷😷💉💉💉💉😷😷😍😍
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Pas de FAV sans commentaire.
No FAV without comment
Les décorations de Noël, place de Jaude à Clermont-Ferrand
Bonne journée à tous.
Merci pour vos visites et commentaires
en ---------------
Christmas decorations, place de Jaude, in Clermont-Ferrand, france
Good day to all.
Thank you for your visits and comments
de ---------------
Weihnachtsschmuck, place de Jaude in Clermont-Ferrand
Guten tag an alle.
Danke für eure besuche und kommentare
es ---------------
Decoraciones de navidad, place de Jaude, en Clermont-Ferrand, francia
Buen día a todos.
Gracias por sus visitas y comentarios
nl ---------------
Kerstversiering, place de Jaude, Clermont-Ferrand, frankrijk
Goede dag allemaal.
Dank u voor uw bezoeken en opmerkingen
it ---------------
Decorazioni di natale, place de Jaude, a Clermont-Ferrand, francia
Buona giornata a tutte.
Grazie per le vostre visite e commenti
pt ---------------
Decorações de natal, place de Jaude, em Clermont-Ferrand, frança
Bom dia a todos.
Obrigado por suas visitas e comentários de
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Many thanks for your visits, faves and comments. Cheers.
Intermediate egret
Scientific Name: Ardea intermedia
Description: The plumage of the Intermediate Egret is wholly white. During the breeding season, adults have long filamentous plumes emerging from the scapulars, and dense plumes from the breast. The bare parts vary with the stage of the breeding cycle: during courtship the bill is deep pink to bright red with a yellow tip and green base, the lores are bright green, the eyes red and the legs ruby red; when laying, the bill is dull red, the lores are dull, pale green, and the eye is yellow. By the time of hatching, the bill is dull orange-yellow, the lores are yellow or green-yellow, the eye is yellow and the upper portion of the leg yellow with the lower portion grey-black. During non-breeding season, they lose their plumes, the bill turns orange-yellow, the lores are green-yellow or yellow, the eyes are horn-coloured and the upper portions of the legs vary, with the lower portion black. Juveniles appear like non-breeding adults.
Similar Species: The Intermediate Egret is similar to Australiaâs other all-white egrets. The Little Egret is distinguished by its long, black bill. The Great Egret is distinguished by its proportionally longer neck and flat-headed appearance and has a distinct gape that extends well behind the eye. Cattle Egrets are much shorter and dumpier with a stouter bill.
Location: Within Australia, the Intermediate Egret can be found at wetlands throughout the northern third of the continent as well as the eastern third. They are generally absent from Tasmania.
Habitat: Mostly a denizen of the shallows in terrestrial wetlands, the Intermediate Egret prefers freshwater swamps, billabongs, floodplains and wet grasslands with dense aquatic vegetation, and is only occasionally seen in estuarine or intertidal habitats.
Feeding: Aquatic animals, principally fish and frogs, are the main food of the Intermediate Egret. They are usually hunted by standing and waiting, then stabbing at the prey with its dagger-like beak.
Breeding: Intermediate Egrets build a shallow platform of interwoven sticks, placed on a horizontal branch in a tree that is usually standing in water. They generally lay three or four pale-green eggs which are incubated by both sexes. The nestlings are fed by both parents, who regurgitate food, either into the nest or directly into the beak of the young bird.
(Source: birdlife.org.au/bird-profile/intermediate-egret)
© Chris Burns 2020
__________________________________________
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Many thanks for your visits, faves and comments. Cheers. ...from a walk in Oxley Creek Common.
Monarch Butterfly
Scientific Name: Nymphalidae Danainae
Description: The monarch is one of Manitoba's largest butterflies, with a wingspan of up to 100 mm. The body of the butterfly is black with some white spots. The upper surfaces of the wings are orange with black veining. The wing margins are black with white spots. Males can be distinguished from the females by a black patch on their hind wings, called a stigmata. Underneath, the wings are a paler orange, almost beige, with the same black veining and borders. The caterpillar (larva) of monarchs is boldly patterned, too, with black, white and yellow banding.
Distribution: Monarchs occur throughout North America south of the boreal forest zone, in Central America and northern South America. (It has recently been determined that the South American monarch and those found on Jamaica and Hispaniola are separate species, D. erippus and D. cleophile, respectively. Their distributions are not shown on this map.) Monarchs have been introduced to the Hawaiian Islands and to Australia, and are thought to be spreading around to other islands in the Pacific ocean on their own. There are 3 separate populations in continental North America: one east of the Rocky Mountains, another west of the Rockies, and a third, non-migratory population in Florida and Georgia. In Manitoba, they occur in the southwestern 1/3 of the province up to the edge of the boreal forest.
Habitat: Just about anywhere you can find milkweed plants (Genus: Asclepias) and open meadows, you can find monarch butterflies. They frequent prairies, meadows and wetlands, but avoid thick forests. Food for the caterpillars, milkweed plants, and for the adults, flower nectar, are found mainly in grasslands and meadows in Manitoba, so that's where monarchs tend to be.
Food: Food for adult monarch butterflies consists mainly of flower nectar. They fuel their great travels and reproductive efforts by sipping this sugary solution from obliging plants. The plants are, of course, taking advantage of the monarchs and other insects to do the job of pollination. Most of their favourites fall within the Asteraceae family of plants, including such things as fleabanes (Erigeron spp.), asters (Aster spp.), sunflowers (Helianthus spp.) and blazingstars (Liatris spp.), but they are not really that selective when it comes to flower nectar. Any flower that has available nectar could be visited by a monarch.
(Source: www.naturenorth.com/summer/monarch/monarchF2.html)
© Chris Burns 2017
__________________________________________
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Many thanks for the visits, faves and comments. Cheers
Whistling Kite
Scientific Name: Haliastur sphenurus
Description: The Whistling Kite is a medium-sized raptor (bird of prey) with a shaggy appearance. It has a light brown head and underparts, with pale streaks, and dark sandy-brown wings with paler undersides. The underwings have a characteristic pale 'M' shape when open. The head and body are relatively narrow and the tail is rounded. The wings are long and well-rounded, with a wingspan of 120 cm to 145 cm. The sexes are similar, but the females are larger. Yong birds are slightly darker above, with paler streaking on head and underbody. They are often seen near water or around farms, soaring in a lazy circling flight pattern.
Similar species: Several other raptors may be confused with the Whistling Kite, including the Little Eagle, Hieraaetus morphnoides, other kites and harriers. These can only be separated by factors such as flight silhouette and style and the overall body shape.
Distribution: The Whistling Kite is widespread over mainland Australia but uncommon in Tasmania, and is also found in New Guinea, the Solomons and New Caledonia.
Habitat: The Whistling Kite is found in woodlands, open country and particularly wetlands. It is also common around farmland, vineyards and anywhere where carrion (dead animals) can be found (e.g. abattoirs, rubbish dumps and roadsides). Prefers tall trees for nesting.
Feeding: Whistling Kites soar above the ground, trees and water to search for prey such as carrion (dead animals) and small live animals such as mammals, birds, fish and insects.
Breeding: The Whistling Kite appears to be monogamous, with some breeding pairs remaining in a territory throughout the year and pairs actively defend the area around a nest. The bulky nest platform is built of sticks in a tall tree and may be reused, growing larger over time. Both sexes build the nest and incubate the eggs (the female does most of the incubation however) and may breed two or three times a year. The young stay with the parents after fledging for about six to eight weeks.
Calls: Loud descending whistle: 'teee-ti-ti'.
Minimum Size: 50cm
Maximum Size: 60cm
Average size: 55cm
Average weight: 770g
Breeding season: July to January in south; March to October in north.
Clutch Size: One to three, usually two.
Incubation: 38 days
Nestling Period: 46 days
(Source: www.birdsinbackyards.net)
© Chris Burns 2023
__________________________________________
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Thanks for the comments, faves and visits
This close-up view of treetops in San Jose, California, showcases the breathtaking transformation of foliage as autumn takes hold. The image is a mesmerizing tapestry of colors, with deep crimson leaves interspersed among patches of golden yellow and lingering green.
The photograph captures the intricate details of different leaf shapes and sizes, creating a complex, layered effect. Sunlight filters through the canopy, illuminating some leaves and casting others into shadow, adding depth and dimension to the scene.
The vibrant red leaves provide striking contrast against the softer hues of the surrounding foliage. This interplay of colors exemplifies the diverse ecology of San Jose's urban forest and the beauty of seasonal change in a Mediterranean climate.
The density of the leaves and branches fills the frame entirely, immersing the viewer in this arboreal wonderland. It's a reminder of the subtle yet profound changes that occur in nature, even within the heart of Silicon Valley. This image invites observers to pause and appreciate the fleeting, exquisite beauty of fall, a visual feast right above our heads in the city's leafy neighborhoods.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
All comments regarding this picture, subject, composition, etc are welcome and appreciated. TIA.
To see more pictures of Great Gray Owls, please visit my Great Gray Owl album at www.flickr.com/photos/black_cat_photography/albums/721577...
To learn more about these magnificent birds please visit www.allaboutbirds.org/guide/Great_Gray_Owl/overview
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comment être solaire quand l'humanité souffre partout, quand la douleur physique et morale, la violence, la guerre recouvrent tout? Eh bien peut-être rester solaire à cause de tout cela. Constater, dénoncer sont des tâches essentielles. Mais dire qu'autre chose est possible, ici. Plus les jours passent et plus j'ai envie de guetter la lumière, à plus forte raison si elle s'amenuise. Rester du côté du soleil." Philippe Delerm.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favoritos son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Thanks for the comments, faves and visits
To see more of my 4K videos please see my Video Website: vimeo.com/randyherring
To see more of my 4K HDR videos see my channel: www.youtube.com/@hherringtech
In this lively scene from Gibbs Gardens, a throng of daffodils stands in vibrant contrast to the earthy tones of the forest floor. The sun-kissed petals boast a luminous yellow, each trumpet center ringed with a deeper golden hue, as if to echo the sun's own rays. The flowers' ruffled cups appear like miniature suns, their bright faces turned upwards, soaking in the light and warmth of the early spring day. This cluster of daffodils, captured in the midst of their seasonal performance, sings a silent song of growth and joy. The image conveys the essence of springtime in Ball Ground, Georgia, where nature's palette is a burst of joyful colors, and every blossom is a note in the symphony of the season.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Your comments and faves are greatly appreciated. Many thanks.
Silvereye
Zosterops lateralis
Identification: The Silvereye is a small bird with a conspicuous ring of white feathers around the eye and belongs to a group of birds known as white-eyes. The Silvereye shows interesting plumage variations across its range. The grey back and olive-green head and wings are found in birds through the east, while western birds have a uniformly olive-green back. Breeding birds of the east coast have yellow throats, pale buff flanks (side of the belly) and white on the undertail. Tasmanian birds have grey throats, chestnut flanks and yellow on the undertail. To complicate this, the birds in the east have regular migrations within Australia and may replace each other in their different areas for parts of the year. Birds in Western Australia have yellowish olive, rather than grey, backs
Location: Silvereyes are more common in the south-east of Australia, but their range extends from Cape York Peninsula, Queensland, through the south and south-west to about Shark Bay, Western Australia. They are also found in Tasmania.
Habitat: Urban, Woodland, Forest. Silvereyes may occur in almost any wooded habitat, especially commercial orchards and urban parks and gardens.
Habitat: The Silvereye can travel great distances during migration, with Silvereyes from the most southerly regions of Tasmania travelling all the way up to Southern Queensland. Birds are seen alone, in pairs or in small flocks during the breeding season, but form large flocks in the winter months.
Feeding: Silvereyes feed on insect prey and large amounts of fruit and nectar, making them occasional pests of commercial orchards. Birds are seen alone, in pairs or in small flocks during the breeding season, but form large flocks in the winter months.
Breeding: Silvereye pairs actively defend a small territory. The nest is a small, neatly woven cup of grasses, hair, and other fine vegetation, bound with spider web. It is placed in a horizontal tree fork up to 5m above the ground. The nest is constructed by both sexes, who both also incubate the bluish-green eggs. If conditions are suitable two to three clutches will be raised in a season.
Songs and Calls: The contact call, a thin “psip”, is given persistently.
(Source: birdlife.org.au/bird-profiles/silvereye/}
__________________________________________
© Chris Burns 2025
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Your comments and faves are greatly appreciated. Many thanks.
Eastern Osprey
Scientific Name: Pandion cristatus
The aerial displays of the Eastern Osprey often feature two birds soaring together in a series of undulations, or one following the other on a weaving course. These may occur near the nest, which is a huge structure made of sticks, driftwood and seaweed. As the nest is used year after year, the material may accumulate to form an enormous pile of sticks, sometimes 2 metres across and 2 metres tall, with the size and shape determined by the nest-site and how long it has been used.
Description: The Osprey is a medium-sized fish-eating raptor (bird of prey). It has dark brown upperparts contrasting with pale underparts. There is a black band through the eye, separating the white throat from the pale crown. The Osprey has a rather small head and neck and typically swivels its head around or sways its head from side to side. When it is perched, there is a short bristly crest. The eyes are placed well forward on the head. The fingered wings in flight are narrow and angled distinctively. There are dark carpal patches on the underwing (at the bend in the wing). The beak is strongly hooked and the legs are powerful. The female is similar to the male but is larger and has a fuller, darker breast band. The Osprey is also called the Fish Hawk or White-headed Osprey.
Similar Species: The White-bellied Sea-Eagle, Haliaeetus leucogaster, is much larger and soars with up-swept wings, rather than the sharply bowed wings of the Osprey.
Distribution: The Osprey is cosmopolitan, being found in many coastal and lake areas of the world. In Australia, it is found on the north and east coast from Broome to the south coast of New South Wales. There is also a southern population from Kangaroo Island to the Great Australian Bight and a western population from Esperance to Cape Keraudren. Ospreys are also found in the Phillipines, Indonesia and New Guinea.
Habitat: Ospreys are found on the coast and in terrestrial wetlands of tropical and temperate Australia and off-shore islands, occasionally ranging inland along rivers, though mainly in the north of the country.
Feeding: The Osprey feeds mainly on medium-sized live fish, which it does not swallow whole, but rips apart to eat. The Osprey patrols the coast, searching for prey. It folds its wings, then drops headlong, with its feet forward to snatch a fish with its talons. It may go right under the water or snatch a fish from the surface, before lifting off again, with strong wing strokes.
Breeding: The Osprey may use the same nest year after year. The nest is made from sticks and driftwood and may be huge after many years. It is usually placed on a cliff, a dead tree or even a radio mast. Both birds bring sticks, but the female usually places the sticks in the nest. The nest is lined with grass, seaweed or bark. The female does most of the incubation, while the male brings food to the nest.
(Source: birdlife.org.au/bird-profile/eastern-osprey)
__________________________________________
© Chris Burns 2019
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Thanks for visit, comments and awards
TIP: Press L to view in light box or Z to zoom!
F Favorite
C Comment
S Search
← Navigation dans les vignettes →
facebook.com/yasmine.hens?
Many thanks for your visits, faves and comments. Cheers.
White-bellied Sea-Eagle
Scientific Name: Haliaeetus leucogaster
Description: The White-bellied Sea-Eagle has white on the head, rump and underparts and dark grey on the back and wings. In flight the black flight feathers on the wings are easily seen when the bird is viewed from below. The large, hooked bill is grey with a darker tip, and the eye is dark brown. The legs and feet are cream-white, with long black talons (claws). The sexes are similar. As in other raptors (birds of prey), Males (2.5 kg - 3.7 kg) are slightly smaller than females (2.8 kg - 4.2 kg).The wingspan is about 1.8 m - 2 m. Young Sea-Eagles are brown as juveniles than slowly become to resemble adults in a patchwork manner, acquiring the complete adult plumage by their fourth year.
Similar species: The White-bellied Sea-Eagle is the second largest raptor (bird of prey) found in Australia. The largest is the Wedge-tailed Eagle, Aquila audax, which stands up to 1 m tall. The Wedge-tailed Eagle is mostly brown, with a wedge-shaped tail. Young Sea-Eagles may be confused with the Wedge-tailed Eagle, but differ in having a paler head and tail and more steeply upswept wings when soaring.
Distribution: White-bellied Sea-Eagles are a common sight in coastal and near coastal areas of Australia. In addition to Australia, the species is found in New Guinea, Indonesia, China, south-east Asia and India
Habitat: White-bellied Sea-Eagles are normally seen perched high in a tree, or soaring over waterways and adjacent land. Birds form permanent pairs that inhabit territories throughout the year.
Feeding: The White-bellied Sea-Eagle feeds mainly off aquatic animals, such as fish, turtles and sea snakes, but it takes birds and mammals as well. It is a skilled hunter, and will attack prey up to the size of a swan. Sea-Eagles also feed on carrion (dead prey) such as sheep and fish along the waterline. They harass smaller birds, forcing them to drop any food that they are carrying. Sea-Eagles feed alone, in pairs or in family groups.
Breeding: White-bellied Sea-Eagles build a large stick nest, which is used for many seasons in succession. The nest can be located in a tree up to 30m above the ground, but may also be placed on the ground or on rocks, where there are no suitable trees. At the start of the breeding season, the nest is lined with fresh green leaves and twigs. The female carries out most of the incubation of the white eggs, but the male performs this duty from time to time.
Calls: Distinctive loud "goose-like" honking call, which is heard particularly during the breeding season.
Minimum Size: 75cm
Maximum Size: 85cm
Average size: 80cm
Average weight: 2 630g
Breeding season: May to October
Clutch Size: Two.
(Source: www.birdsinbackyards.net/species/Haliaeetus-leucogaster)
© Chris Burns 2020
__________________________________________
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito
Your comments and faves are greatly appreciated. Many thanks.
Cockatiel
Scientific Name: Nymphicus hollandicus
Description: The Cockatiel is an unusual member of the cockatoo family. It is small in size, and has a slender body and long pointed tail, which is more characteristic of the smaller parrots. Its plumage is mostly grey, paler below, with a white wing patch, orange cheeks and a distinctive pointed crest. The male can be identified by its bright yellow forehead, face and crest. Young Cockatiels resemble the adult female, although the young males usually have a brighter yellow face. The Cockatiel is not found naturally in any other country, but is a popular cage bird, second only to the Budgerigar, Melopsittacus undulates. The Cockatiel does not have the screeching voice of many other parrots and may learn to 'speak'.
Distribution: The Cockatiel is widespread throughout mainland Australia, but is uncommon in Tasmania, with only a few sightings being reported to date.
Habitat: The Cockatiel is seen in pairs or small flocks, in most types of open country, usually near water. It is common throughout its range, especially in the north and the more arid inland areas.
Seasonal movements: Throughout its range, the Cockatiel is strongly nomadic, moving around in response to the availability of food and water.
Feeding: Cockatiels feed on a variety of grass seeds, nuts, berries and grain. They may feed either on the ground or in trees, and always in small to large numbers. Cockatiels roost in trees near water and travel from these areas in large flocks to feeding grounds.
Breeding: Cockatiels may breed at any time, in response to suitable periods of rain, especially in the more arid regions. Both sexes share the incubation of the eggs, which are laid in a hollow, high up in trees. Suitable trees are either in or close to water. Cockatiels enter the nest hollow tail first.
Calls: Although mostly silent, the Cockatiel gives a long and distinctive "queel-queel" in flight. It does not have the screeching voice of many other parrots and may learn to 'speak'.
Minimum Size: 30cm
Maximum Size: 33cm
Average size: 32cm
Average weight: 90g
Breeding season: Normally July to December in south of range
Clutch Size: 2 to 9, usually 5
Incubation: 19 days
Nestling Period: 30 days
(Source: www.birdsinbackyards.net/)
© Chris Burns 2021
__________________________________________
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Comments are always welcome and favs most appreciated.
Comentarios y favs son siempre bienvenidos
© Photography of Ricardo Gomez Angel
All rights reserved. All images on this website are the property of Ricardo Gomez Angel. Images may not be reproduced, copied or used in any way without written permission.
© Fotografía de Ricardo Gomez Angel
Todos los derechos reservados. Todas las imágenes contenidas en este sitio web son propiedad de Ricardo Gomez Angel. Las imágenes no se pueden reproducir, copiar o utilizar de ninguna manera sin el permiso escrito