View allAll Photos Tagged vulnerabilities

Male South African or Cape giraffe (Giraffa camelopardalis giraffa) in the Madikwe Game Reserve, North-West Province, South Africa. Conservation Status: Vulnerable

Leopard (Panthera pardus) in the grass.

Londolozi Game Reserve, Sabi Sands, South Africa.

Conservation Status: Vulnerable

African bush elephants (Loxodonta africana) in Ol Pejeta Conservancy, Kenya. Conservation Status: Vulnerable

La nudité d’être. ❤️

   

A. cygnoides is currently classified as Vulnerable (VU) by the IUCN Red List: it meets one of the 5 red list criteria and is therefore considered to be at high risk of unnatural (human-caused) extinction

Total population was estimated as 60–90,000 individuals in 2012.

 

======================================================

  

1190843

  

Female African lion (Pantera leo) and her ~ 6 month old cubs. They are part of the Ntsevu pride of Londolozi Game Reserve, Sabi Sands, South Africa. Conservation status: Vulnerable

La Ceja, Colombia; 2.300 meters above sea level.

 

Hypopyrrhus pyrohypogaster

(Red-bellied Grackle / Cacique candela)

 

The red-bellied grackle is endemic to Colombia where it is found in all three Andean ranges at altitudes of 800 to 2,400m (2,600 to 7,900ft) above sea level.

 

Its natural habitat is tropical forest, but the trees are increasingly being felled for timber and to make way for agriculture, and little virgin forest remains within its range.

 

H. pyrohypogaster was formerly classified as "endangered" by the International Union for Conservation of Nature but in 2012 the threat level was lowered to "vulnerable". This is on the basis that, although its forest habitat remains under pressure, it has been found at some new locations where it was not known before. The total population is now estimated to be in the range 2,500 to 9,999 individuals.

 

www.birdyinfo.com/show/bird/Red-bellied-Grackle/11155

 

being vulnerable is not a weakness

 

La Ceja, Colombia; 2.300 meters above sea level.

 

Hypopyrrhus pyrohypogaster

(Red-bellied Grackle / Cacique candela)

 

The red-bellied grackle is endemic to Colombia where it is found in all three Andean ranges at altitudes of 800 to 2,400m (2,600 to 7,900ft) above sea level.

 

Its natural habitat is tropical forest, but the trees are increasingly being felled for timber and to make way for agriculture, and little virgin forest remains within its range.

 

H. pyrohypogaster was formerly classified as "endangered" by the International Union for Conservation of Nature but in 2012 the threat level was lowered to "vulnerable". This is on the basis that, although its forest habitat remains under pressure, it has been found at some new locations where it was not known before. The total population is now estimated to be in the range 2,500 to 9,999 individuals.

 

www.birdyinfo.com/show/bird/Red-bellied-Grackle/11155

 

A masked lapwing or spur winged plover, Vanellus miles, chick that I think was less than two days old. Unfortunately, the parents did not stay very close to it so I did not get a reasonable photo of the chick and one of its parents together. Its height was less than the height of its parents knees (see next photo). I kept my distance because masked plovers will defend the chicks and they have spurs on their wings with which they could attack.

 

Masked lapwings do not always choose good places to nest. They have been known to nest on railway tracks. This pair probably nested on the ground in the backyard of a house. They would often go onto quite a busy road and did not stop the chick going onto the road.

* PosEd Poses ( Sponsor ) - Feeling vulnerable

 

Exclusive for ♥ Pose Fair♥ - Open March 7 - March 28 th

 

All Credits & Landmarks in ♥ My Blog ♥

Photography taken by Inveniet Mia and is sponsored by:

 

❀ Cute Slut Set by BCW your way

 

For more details of the credits of the sponsors visit my blog findinveniet.blogspot at Post #310 you can find the URL- LINK to my Blog in my flickr page info "ABOUT ME"

Little Tern - Sterna Albifrons

  

This delightful chattering seabird is the UK's smallest tern. It is short-tailed and has a fast flight. Its bill is a distinctive yellow with a black tip. It is noisy at its breeding colony where courtship starts with an aerial display involving the male calling and carrying a fish to attract a mate, which chases him up high before he descends, gliding with wings in a 'V'.

 

Its vulnerable nesting sites and its decline in Europe make it an Amber List species. It is also listed as a Schedule 1 species in The Wildlife and Countryside Act.

 

This bird breeds on the coasts and inland waterways of temperate and tropical Europe and Asia. It is strongly migratory, wintering in the subtropical and tropical oceans as far south as South Africa and Australia.

 

There are three subspecies, the nominate albifrons occurring in Europe to North Africa and western Asia; guineae of western and central Africa; and sinensis of East Asia and the north and east coasts of Australia.[4]

 

The little tern breeds in colonies on gravel or shingle coasts and islands. It lays two to four eggs on the ground. Like all white terns, it is defensive of its nest and young and will attack intruders.

 

Like most other white terns, the little tern feeds by plunge-diving for fish, usually from saline environments. The offering of fish by the male to the female is part of the courtship display.

At the beginning of the 19th century the little tern was a common bird of European shores, rivers and wetlands, but in the 20th century populations of coastal areas decreased because of habitat loss, pollution and human disturbance.

 

The loss of inland populations has been even more severe, since due to dams, river regulation and sediment extraction it has lost most of its former habitats. The Little Tern population has declined or become extinct in many European countries, and former breeding places on large rivers like the Danube, Elbe and Rhine ceased. Nowadays, only few river systems in Europe possess suitable habitats; the Loire/Allier in France, the Vistula/Odra in Poland, the Po/Ticino in Italy, the Daugava in Latvia, the Nemunas in Lithuania, the Sava in Croatia and the Drava in Hungary and Croatia. The status of the little tern on the rivers Tagus and lower Danube is uncertain.

 

A male Stitchbird or Hihi, a small honeyeater endemic to New Zealand. Once widespread through North Island New Zealand but now only seen at a handful of off-shore islands and ecosanctuaries such as Zealandia. Due to this bird nesting in tree trunks and with the introduction of Europeans and rats/rodents in the 1840s only one remnant off-shore island population remained by the 1990s. A small number of Hihi were relocated to Zealandia in 2005 and Zealandia now has upwards of 100 birds with a further 29 eggs in the current breeding season. The average lifespan is only 3-4 years. The bird remains nationally vulnerable and at serious risk of extinction.

March 10th, 2021 approximately 6:04 pm

Samsung Galaxy S10+ (SM-G975U)

F2.2

1/60 s

1.80mm

ISO 80

program AE

WB: Auto

 

song accompaniment: "Stress Fracture" by Mick Jenkins featuring Mikahl Anthony, Produced by Black Milk

Kingfishers are small unmistakable bright blue and orange birds of slow moving or still water. They fly rapidly, low over water, and hunt fish from riverside perches, occasionally hovering above the water's surface. They are vulnerable to hard winters and habitat degradation through pollution or unsympathetic management of watercourses. Kingfishers are amber listed because of their unfavourable conservation status in Europe. They are also listed as a Schedule 1 species under the Wildlife and Countryside Act offering them additional protection.

The White Helleborine (Cephalanthera damasonium) population is getting stronger on the University ground. I counted over 20 specimens, all in small area. White helleborine is a handsome and beautiful orchid but is quite rare in the West of England. This orchid is classed as vulnerable and threatened species in the UK. Bath, BANES, England.

La Ceja, Colombia; 2.300 meters above sea level.

 

Hypopyrrhus pyrohypogaster

(Red-bellied Grackle / Cacique candela)

 

The red-bellied grackle is endemic to Colombia where it is found in all three Andean ranges at altitudes of 800 to 2,400m (2,600 to 7,900ft) above sea level.

 

Its natural habitat is tropical forest, but the trees are increasingly being felled for timber and to make way for agriculture, and little virgin forest remains within its range.

 

H. pyrohypogaster was formerly classified as "endangered" by the International Union for Conservation of Nature but in 2012 the threat level was lowered to "vulnerable". This is on the basis that, although its forest habitat remains under pressure, it has been found at some new locations where it was not known before. The total population is now estimated to be in the range 2,500 to 9,999 individuals.

 

www.birdyinfo.com/show/bird/Red-bellied-Grackle/11155

 

Sharon Van Etten

We've Been Going About This All Wrong

youtu.be/cnVs4sfhIbA

La Ceja, Colombia; 2.300 meters above sea level.

 

Hypopyrrhus pyrohypogaster

(Red-bellied Grackle / Cacique candela)

 

The red-bellied grackle is endemic to Colombia where it is found in all three Andean ranges at altitudes of 800 to 2,400m (2,600 to 7,900ft) above sea level.

 

Its natural habitat is tropical forest, but the trees are increasingly being felled for timber and to make way for agriculture, and little virgin forest remains within its range.

 

H. pyrohypogaster was formerly classified as "endangered" by the International Union for Conservation of Nature but in 2012 the threat level was lowered to "vulnerable". This is on the basis that, although its forest habitat remains under pressure, it has been found at some new locations where it was not known before. The total population is now estimated to be in the range 2,500 to 9,999 individuals.

 

www.birdyinfo.com/show/bird/Red-bellied-Grackle/11155

 

Hypopyrrhus pyrohypogaster

(Red-bellied Grackle / Cacique candela)

 

La Ceja, Colombia; 2.300 meters above sea level.

 

The red-bellied grackle is endemic to Colombia where it is found in all three Andean ranges at altitudes of 800 to 2,400m (2,600 to 7,900ft) above sea level.

 

Its natural habitat is tropical forest, but the trees are increasingly being felled for timber and to make way for agriculture, and little virgin forest remains within its range.

 

H. pyrohypogaster was formerly classified as "endangered" by the International Union for Conservation of Nature but in 2012 the threat level was lowered to "vulnerable". This is on the basis that, although its forest habitat remains under pressure, it has been found at some new locations where it was not known before. The total population is now estimated to be in the range 2,500 to 9,999 individuals.

 

www.birdyinfo.com/show/bird/Red-bellied-Grackle/11155

 

Leopard (Panthera pardus), likely the "Flat Rock Male" born 2013. Londolozi Game Reserve, Sabi Sands, South Africa.

Conservation Status: Vulnerable

Taken near Cold Lake, AB. Was my first time every photographing this species with any accuracy. I rarely see them so it was a thrill. There has been a 62% decline of this species.. 95% of the population breeds in Canada's vital Boreal Forest.Clear-cutting greatly impacts this vulnerable species.

My Tranquil Haven Retreat

“She is all that I have ever desired in a woman.

 

She is sensitive and tender.

 

And she hides a vulnerability within her that only the people who are close to her can find.

 

A charm that touches the unknown places in my heart.

 

She is the ache in my heart.”

― Avijeet Das

 

Blog Post

sllorinovo.blogspot.com/2019/08/she-is-ache-in-my-heart.html

Nombre común: Cacique candela, turpial de vientre rojo , chango ventrirrojo

Nombre cientifico:Hypopyrrhus pyrohypogaster

Nombre en ingles: Red-bellied Grakle

Nombre en alemán: Rotbauchsarling

Nombre en francés: Carouge á ventre rouge

Lugar de la foto: 2260 msnm, Teyuna Birding , La Ceja, Antioquia, Colombia

It will be a relief when I won’t have to worry about giving COVID to my vulnerable patients...

The Beauty Factory Loly Bodysuit available from Black Fair in Maitreya - Legacy - Kupra

Cam- Girl Like Me

www.youtube.com/watch?v=bMaFdNk1Wdg

 

My Tranquil Haven Retreat

 

14 month old koala (Phascolarctos cinereus) named Ellaroo (daughter of Wannaroo) has spotted the Wildlife Care Specialist heading over to his tree with a big bundle of fresh eucalyptus.

 

The San Diego Zoo cuts from more than 30 species that grow at the Zoo, the Safari Park, and a nearby browse farm. Not every zoo that displays koalas has the right climate to grow gum trees, so the San Diego Zoo also supplies koalas in other states and countries with their eucalyptus.

 

Conservation status: Vulnerable

In the Winter, White Squirrels have the advantage ,as they blend in with the snow on the ground and trees. Unfortunately for them, the rest of the year they stand out and are an easy target for prey. ( raptors,foxes,coyotes and domestic dogs)

Little Tern - Sterna Albifrons

 

Norfolk

 

As seen on BBC Springwatch Ep 7 08/06/2022

 

This delightful chattering seabird is the UK's smallest tern. It is short-tailed and has a fast flight. Its bill is a distinctive yellow with a black tip. It is noisy at its breeding colony where courtship starts with an aerial display involving the male calling and carrying a fish to attract a mate, which chases him up high before he descends, gliding with wings in a 'V'.

 

Its vulnerable nesting sites and its decline in Europe make it an Amber List species. It is also listed as a Schedule 1 species in The Wildlife and Countryside Act.

 

This bird breeds on the coasts and inland waterways of temperate and tropical Europe and Asia. It is strongly migratory, wintering in the subtropical and tropical oceans as far south as South Africa and Australia.

 

There are three subspecies, the nominate albifrons occurring in Europe to North Africa and western Asia; guineae of western and central Africa; and sinensis of East Asia and the north and east coasts of Australia.[4]

 

The little tern breeds in colonies on gravel or shingle coasts and islands. It lays two to four eggs on the ground. Like all white terns, it is defensive of its nest and young and will attack intruders.

 

Like most other white terns, the little tern feeds by plunge-diving for fish, usually from saline environments. The offering of fish by the male to the female is part of the courtship display.

At the beginning of the 19th century the little tern was a common bird of European shores, rivers and wetlands, but in the 20th century populations of coastal areas decreased because of habitat loss, pollution and human disturbance.

 

The loss of inland populations has been even more severe, since due to dams, river regulation and sediment extraction it has lost most of its former habitats. The Little Tern population has declined or become extinct in many European countries, and former breeding places on large rivers like the Danube, Elbe and Rhine ceased. Nowadays, only few river systems in Europe possess suitable habitats; the Loire/Allier in France, the Vistula/Odra in Poland, the Po/Ticino in Italy, the Daugava in Latvia, the Nemunas in Lithuania, the Sava in Croatia and the Drava in Hungary and Croatia. The status of the little tern on the rivers Tagus and lower Danube is uncertain.

 

Female African lion (Pantera leo) coming down to a watering hole for a drink.

Londolozi Game Reserve, Sabi Sands, South Africa.

Conservation status: Vulnerable

20 year old female polar bear (Ursus maritimus) named "Tatqiq" seems none too happy about the weather.

 

San Diego Zoo's Polar Bear Plunge

Conservation status: Vulnerable

The Duke of Burgundy is a rapidly declining vulnerable species, the only European butterfly in the Riodinidae or metalmarks group.'Metalmarks' refers to the small metallic looking spots commonly found on their wings. One of the features which distinguishes it from the Fritillaries is the two bands of white marks running parallel on the underwings (seen here). I was fortunate to see this individual last Monday on Noar Hill, Hampshire. An average adult lifespan for the Duke of Burgundy is a mere 5 - 7 days and it is sadly approaching extinctionin in much of its range apart from the Cotswolds and edge of Salisbury Plain.

 

Thank you all for your kind responses.

1 3 4 5 6 7 ••• 79 80