View allAll Photos Tagged Secure

Photographer: Caesandra Seawell

A photo walk through a Grand Rapids, cemetery

Staplers from our shop in Lawrence, Kansas, 2024

CS_021309_03///Marines stand outside a government office in Basilan province. PHOTO BY CHARLIE SACEDA

Finglas Back Garden

Dublin Ireland

 

CHARADRIIFORMES | [family] Laridae | [latin] Larus argentatus | [UK] European Herring Gull | [FR] Goeland argente | [DE] Silbermowe | [ES] Gaviota Argentea | [NL] Zilvermeeuw

 

Measurements

spanwidth min.: 130 cm

spanwidth max.: 158 cm

size min.: 55 cm

size max.: 67 cm

Breeding

incubation min.: 28 days

incubation max.: 30 days

fledging min.: 35 days

fledging max.: 30 days

broods 1

eggs min.: 2

eggs max.: 4

 

Status: Resident along all Irish coasts, with some interchange between Ireland and west Britain.

 

Conservation Concern: Red-listed in Ireland due to a large decline in the breeding population. The European population has been assessed as Secure.

 

Identification: A large gull, which in adult plumage has light grey upperwings, showing black tips with white 'mirrors' (white at the very tips surrounded by black); the rest of the plumage is white. Similar to Common Gull in colouration, but separated by size, Common Gull is much smaller and shows larger, more conspicuous white 'mirrors' at the wing tip as an adult. Adult birds have heavy yellow bills with a orange spot on the lower bill, the head is pure white in the summer and streaked in the winter. The legs are pink at all ages. Herring Gulls have four age groups and attain adult plumage after three years when they moult into adult winter plumage. Juveniles are brown with finely patterned feathers which fade in the first year, especially the wing and tail feathers which are retained through the first summer. Juvenile and first year birds, do not have any plain grey adult like feathers in the upperparts and can be difficult to tell apart from immature Lesser and Greater Black-back Gulls. Grey in the upperparts develops from the second winter onwards, initially mostly in the mantle and back and becomes more extensive over the wings as the bird moves towards maturity. Younger immature birds have a dark terminal tail band which becomes less prominent as they get older, adult birds lack this band completely.

 

Similar Species: Lesser and Great Black-backed Gulls.

 

Call: Calls are strident and loud.

 

Diet: Both predator and scavenger, often feeds on the coast and follows fishing boats and uses landfill sites.

 

Breeding: Breeds in colonies around the coast of Ireland and also inland in Co. Donegal and Co. Galway. The biggest colony in Ireland is on Lambay island off Co. Dublin with over 1,800 nests.

 

Wintering: Wdespread on the coast and inland.

 

Where to See: Not a difficult species to see. A widespread breeder around the coast of Ireland and breeds on roofs in County Dublin and Co. Waterford especially.

 

Monitored by: Wintering birds are monitored through the Irish Wetland Bird Survey. Breeding seabirds are monitored through surveys carried out every 15-20 years, the last was Seabird 2000, which was undertaken between 1998 & 2002.

  

Physical characteristics

 

The adult Herring Gull is about 61 cm long from the tip of its bill to the tip of its tail. Its head, body, and tail are white, its bill is yellow with a red spot on the lower tip, and its legs are pink or flesh-coloured. The backs and upper wing surfaces of adult gulls are grey, and the tips of their outermost flight feathers are black with a white spot. In winter, the heads of adult gulls are streaked with brown. Immature birds are a mottled brown and take four years to develop full adult plumage.

 

Habitat

 

In winter, Herring Gulls are most likely to congregate on beaches along the shores of oceans and other large water bodies. In other seasons, gulls may range inland and can be found beside lakes and rivers, in grassy meadows, or on garbage dumps, golf courses, islands, cliffs, and buildings. Their main habitat requirement is a dependable source of food nearby.

Herring Gulls can be quite useful, keeping our beaches clean by eating dead fish and other garbage and leading fishing boats to schools of herring, one of their favourite foods-hence the name -herring- gull. On the other hand, the gulls will steal any fish catch left unattended for any length of time, and their excrement, or bodily waste, often damages the roofs of buildings where the gulls roost, or settle for rest.

Herring Gulls will nest in a variety of sites, but always near a body of water. On offshore islands, they frequently occupy flat ground. On the mainland, however, they tend to nest on cliffs, probably to avoid predatory mammals. In some places where food from human activities is abundant, they have begun to nest on roofs and window ledges of buildings. On cliffs, Herring Gulls tend to nest on turf-covered ledges.

Herring Gulls are very social birds and prefer to nest in colonies. Once a colony is well established, they are faithful to it and reluctant to settle elsewhere. In the lower Great Lakes area, for example, older, experienced breeding birds usually stay close to their colonies and are the first to reoccupy nesting territories in early spring. Some may use the same nesting site for as long as 10 to 20 years.

 

Other details

 

The Herring Gull inhabits North America, north-eastern Asia and north-western Europe, from south-western France and the British Isles to north-western Russia. Most of these birds breed in coastal habitats, but in some regions the species also breeds far inland. Only the northern populations move to the south-west in winter. The population of the European Union is estimated at 450000 breeding pairs and the total European population at 800000 pairs. The species has strongly increased since the beginning of the century, so much that in many regions control programmes have been designed

 

Feeding

 

Herring Gulls regurgitate, or bring up, food remains that they cannot digest. Analyses of these -pellets- and of their feces show that Herring Gulls, like most other gull species, will eat almost anything-clams, small fish, floating dead animals, small young and adults of other nesting birds, bread, french fries, and so on.

They have a knack for finding places where food is abundant, such as fish wharves and garbage dumps. Diet studies in the Great Lakes area showed that most pellets in colonies near large urban centres contained remains of garbage as well as various fish species. Pellets in colonies near agricultural areas often had the remains of small mammals, notably deer mice.

Individual Herring Gulls tend to specialize in particular types of food or feeding techniques. Within a large colony, some birds may regularly visit dumps, while others may feed entirely on fish and crabs found on the seashore. A few individuals take to cannibalism, watching their neighbours for an opportunity to sneak in and remove an egg or chick. These birds are often breeding birds that have lost their own brood. Although large numbers of Herring Gulls in North America are almost entirely dependent on human activities for their food, there are still populations breeding on offshore islands or in remote parts of the low Arctic that exist on a natural diet.

How far will Herring Gulls from a colony travel to get all the food they need to sustain themselves and raise their young? In one study, breeding gulls were caught and coloured several bright tints so that their daily trips for food could be traced. The vast majority of the gulls sought their food as close as possible to their breeding colony. If there was a fish pier within 8 km, few gulls went farther. If the nearest dump was 27 km away, commuting that far was regular. Even 40 km was not an unreasonable daily round, if there was nothing nearer and the rewards were attractive enough.

 

Conservation

 

This species has an extremely large range, and hence does not approach the thresholds for Vulnerable under the range size criterion (Extent of Occurrence 30% decline over ten years or three generations). The population size is extremely large, and hence does not approach the thresholds for Vulnerable under the population size criterion (10% in ten years or three generations, or with a specified population structure). For these reasons the species is evaluated as Least Concern. [conservation status from birdlife.org]

 

Breeding

 

Courtship begins as soon as birds arrive at the colony in the spring, usually mid-March. Once pairing has taken place, the birds build a nest or, more often, refurbish an old one. The nest is circular and lined with moss or grass, which is also used to build up the rim. In most areas, a group or clutch of three eggs will be laid by mid-May. Eggs are normally incubated, or kept warm until they hatch, for 26 to 28 days.

Females laying for the first time, usually in their third or fourth year, often lay only one or two eggs. They also tend to lay later in the season than more experienced birds, which generally make up about three-quarters of the breeding population.

Eggs are well looked after, but they can be lost. Some are eaten or stolen by other gulls, and others are washed away by storms. Birds that lose their eggs early in the season will usually lay additional eggs to replace the ones that were lost.

The greatest losses in the colony are usually of tiny chicks in the first few days after hatching, probably as a result of predation by neighbouring gulls. When they start to run about, chicks do not know the borders of their parents territory, and the adults have to guard them against neighbours who would kill trespassers. Spots on the top and back of the chicks head identify each chick individually- the adults learn these markings in the first few days. These spots are the last of the downy plumage to be lost.

Mortality among older Herring Gull chicks is mainly caused by food shortages. In one study, each pair produced an average of one chick a year, which were ready to leave the colony at 40 to 60 days of age. However, about one-third of those chicks died before another month had passed because they could not fend for themselves.

When the Herring Gull population is dense, gulls will occupy all suitable places in their feeding area (as distinct from the colony). Adults on feeding areas drive away intruding gulls. If the fledglings (young Herring Gull chicks that have just started to fly, usually at about six weeks of age), already at a disadvantage because of their inexperience, were excluded from these feeding areas, their survival would obviously be endangered. However, chicks can lessen the adults territorial aggressiveness on the feeding areas by assuming a hunched posture, pumping their heads, and voicing shrill calls. The same behaviour causes parents to feed their chicks on the breeding colonies. Such adaptations reduce the rate of death of chicks at the times when they are most vulnerable.

 

Migration

 

Mainly migratory in northern Norway, Gulf of Bothnia, Finland, Baltic States, and Russia- elsewhere either resident or dispersive to varying degree. In all populations, immatures remain widely distributed all summer (between colony and wintering area), though also evidence of partial return movement towards colony which is most marked in long-distance migrants.

 

50mm f/1.4 Nikkor-S

 

Getting back into taking more than just one keeper a day. Yay!

This particular photo cropping interpretation has several things that stand out.

Also showing is a cleat hitch to secure the jib.

Park Avenue -> Salisbury Street 10'

who you hiding from? [DT Brooklyn]

Nikon S2/Nikkor-H 5cm F2/Kodak Vision3 250D

I saw workers tying the caution tape around the doors when I was on my way down to dinner. I took the stairs behind me one level down, where the walkway is enclosed. When I came back half an hour later, the tape was torn off and the doors were unlocked.

The Province is taking action to make sure people with long-term concurrent mental-health and addiction challenges get secure and dignified care by opening highly secure facilities for people under the Mental Health Act throughout the province, as well as secure treatment within BC Corrections.

 

Learn more: news.gov.bc.ca/releases/2024PREM0043-001532

Support up is a vital, something that can secure you when things turn out badly with your computerized infrastructure. If you have any sort of data, from financial related information to client contact subtle elements, losing it can harm your organization as well as put a serious mark in your notoriety.

 

Why You May Need Another Backup Solution?

 

The issue is that Microsoft’s backup is intended to oversee innovation and procedures. Their backup infrastructures for big business are strong, yet they don’t consider human mistake or goal.

 

Most organizations have different sorts of information in advanced frame and this is regularly exacerbated when there are more workers. How would you ensure against a pernicious endeavor to erase data at your end? What occurs if somebody accidentally supersedes a document or erases something you require? When you find this has occurred, the information may never again be put away by Office 365.

 

Getting the Right Backup Advice

 

It may be consistent with say that support up is one of those fundamental indecencies that an independent venture considers important just when they need to. Try not to abandon it until it’s past the point of no return. The uplifting news is there are a lot of choices out there. Pick one that ensures your information stays open and you can work with practically no interference if a system fails or data is erased.

 

On the off chance that you are an independent company as of now simply depending on Office 365 for your backup, it may be an ideal opportunity to contact your IT support accomplice to survey your procedures and see what extra solutions are accessible to guarantee you are totally secured.

 

EdbMails a right choice for your backup need

 

AES 256-bit Encrypted, Incremental and Highly Compressed Backup

You can set Private Encryption Key for the backup for an additional protection for your data

  

Incremental backup: Consecutive backup will only backup newly added items to your mailbox there by saves bandwidth, disk space and time.

Keeps upto 30 incremental versions on your local backup

Highly Compressed and Incremental backup will enhance backup performance

Granular backup of Office 365 mailbox can backup Emails, Contacts, and Calendar, task etc.

Configure backup in 2 clicks by using easy of use and user-friendly application interface.

Filter Office 365 Mailbox backup by Date, Subject, Attachment, Email address etc.

Backup single mailbox as well as multiple mailboxes from Office 365

Backup Archive Office 365 mailboxes

Backup Public folder Office 365 mailbox

 

For more information visit:https://www.edbmails.com/pages/office-365-email-backup.html

The second T20 match on the Women's Ashes 2015. Australia won by 20 runs and gained an unassailable lead in the series, thus securing the Ashes.

goo.gl/rDMJOj Secure blind melbourne Offer Different varieties of Quality Roller Blinds melbourne ,Roman Blinds melbourne and Vertical Blinds melbourne which provides you best cencing for your home.

Sometimes you have to wonder. Vancouver, Washington parking garage.

1 2 ••• 59 60 62 64 65 ••• 79 80