View allAll Photos Tagged Secure
Color me secured: exploring article 9 with crayons / Marc L. Roark, Colin P. Marks; illlustrations by David Spear (San Antonio, Texas: Peter Lane Publishing, 2017); 28 cm. Hicks classification: LM R52 tall. Call # Rare36 17-0032.
Checking out the security cameras.
Library staff children enjoy planned games and activities for Take Your Child to Work Day.
Sparrowhawk
Accipiter nisus
Spioróg
Status: Common resident, with occasional winter visitors from Continental Europe.
Conservation Concern: Green-listed in Ireland. The European population has been evaluated as Secure.
Identification: A small bird of prey (raptor) with broad wings with blunt wing tips and a long tail. Small hooked bill suitable for eating meat. Tail is banded in all plumages with four or five bands. The sexes are different in size, the female is larger than the male. Sparrowhawks have barred underparts in all plumages, with the barring extending across the underwings, breast, belly and flanks. Males are bluish-grey above and often have orangey-brown barring on the breast, belly and underwing coverts; the rest of the barring is brown. Females are grey above with brown-grey barring on the underparts. Juvenile birds are dark brown on the upperparts with finely marked feathers; the underparts are coarsely and irregularly barred.
Similar Species: Goshawk, Kestrel
Call: The main call a rapid high pitched chattering, which is usually only heard in the breeding season.
Diet: Usually small birds which are taken when perched or in flight, sometimes after a long chase. Attacks with one or both feet, will pursue prey on foot. Sparrowhawks often utilize hedge rows or other cover, flying low on one side and then crossing over to other side to surprise its prey. Is a master of flying in woodland where it can fly through small gaps in branches pursuit of its prey, displaying great agility. Will use woodland edges, rides as well as any cover, especially cover that adjoins woodland. Will even pursue prey birds on foot over the ground.
Breeding: Probably the most common bird of prey in Ireland. Widespread in woodland, farmland with woods, larger parks and gardens. Nests in trees. Breeds throughout Ireland but is scarce in the west, where tree cover is low. Formally bird of woodland, it is now also found extensively in wooded farmland and will venture into urban gardens, where small birds attracted to bird feeders are taken, much to some peoples distress.
Wintering: Resident in Ireland. Can be seen throughout the country, although numbers will be low in the some parts of the west. Resident birds will be joined by wintering birds from Britain and Europe.
Where to See: Many people see these birds in their gardens, where they will be hunting on small birds. Can be difficult to spot in the countryside but will often give good views, when flying over head, where it may on 'prospecting' flights
Black-necked Grebe
Podiceps nigricollis
Foitheach pÃbdhubh
Status: Rare winter visitor to coastal areas from October to March. Former breeding species on well-vegetated lakes in western Ireland.
Conservation Concern: The Irish population has been Red-listed due to the major decline in the breeding population. The European population has been evaluated as Secure.
Identification: A small Grebe, similar in size to Slavonian and Little Grebes. Adult summer birds are unistakable when seen well. They have a small yellowish tuft behind the eye, with the body almost completely black - only the undersides being a reddish-brown. Adult winter Black-necked Grebes are very similar to winter Slavonian Grebes and care is needed to separate the two species. Black-necked Grebes tend to have a darker throat and less extensive white face patch. They also have a distinctly peaked crown compared to the more rounded head of Slavonian Grebe. Juvenile birds are similar to adult winter Black-necked Grebe, though can be recognised by some buffy markings on the face and throat.
Similar Species: Other Grebe species.
Call: Silent during winter.
Diet: Mainly smaller fish species and crustaceans.
Breeding: Formerly bred in Ireland on Lough Funshinagh in County Roscommon. There is a small breeding population in Britain (<50 pairs), with the majority of the European population centered on Central and Eastern Europe. Breeds on small well vegetated ponds and lakes.
Wintering: A scarce winter visitor to sheltered bays and estuaries on all Irish coasts. Rarely seen on larger lakes.
Where to See: Dungarvan and Wexford Harbours usually hold one or two wintering Black-necked Grebes.
NCHD Feeder School Misri Jogi
March 7th, 2015
Location: Tando Ghulam Ali District, Province of Sindh, Pakistan
Visit by: Pervaiz Lodhie
Founder LEDtronics and ShaanTech
Founding Director PHDF - Pakistan Human Development Fund
This I found to be a jewel in the rough where I saw quality K-5 Basic Education being given to the children of Jogis or snake catchers and charmers. Jogis told me after generations of being jogis they no longer wanted their children to be same. In 2004 with the help of NCHD this school started.
Village Misri jogi is located at 2.5 km from Tando Ghulam Ali, This is basically a case study of NCHD achievements the jogi (snake catchers) community. The community in Sindh belongs to refugees community through their generations they are illiterate and un educated. In village misri jogi during the inception of NCHD in 2004, a feeder school was established with the enrolment of 27 children. During the pace of time and with the efforts of the NCHD staff, the teacher and community 38 children have passed class five and some of them continued their education, two of those children has secured A1 Grade in Matriculation Examination and the three of them have secured A grade which is big big success of this program. Now all of the community members intends to keep up higher education for their children and has realized the importance of education in their lives.
Patrik Horny, Vice Chairman, Board of Directors, ZSSK (Slovak Rail), takes part in a panel discussion about safety, security and the seamless journey on 22 February 2018, during the 6th International Railway Summit at Hotel Boscolo Prague, Autograph Collection
© 2018 IRITS Events Ltd. Photo: Richard Hadley
Sgt. Christopher Couchot secures his casualty to a litter for extraction during the 2011 Best Warrior competition trauma lane here at Fort Lee, Va., Oct. 6.
Toilet paper LOCKED DOWN in a campsite in Auckland
Location: Kingsland, Auckland, Auckland, NZ, New Zealand
© Gordon Anderson
For this and more stock images, please visit www.edge2edgephoto.com. We feature stock images from a wide variety of categories including business, people, fashion, abstract, food, conceptual, and more. All are available for immediate purchase and download for both personal and commercial use.