View allAll Photos Tagged proportion
Dunnock - Prunella Modularis
aka Hedge Sparrow
The dunnock (Prunella modularis) is a small passerine, or perching bird, found throughout temperate Europe and into Asia. Dunnocks have also been successfully introduced into New Zealand. It is by far the most widespread member of the accentor family, which otherwise consists of mountain species. Other common names of the dunnock include the hedge accentor, hedge sparrow, or hedge warbler.
Dunnocks are native to large areas of Eurasia, inhabiting much of Europe including Lebanon, northern Iran, and the Caucasus. They are the only commonly found accentor in lowland areas, all the others inhabit upland areas
Dunnocks were successfully introduced into New Zealand during the 19th century, and are now widely distributed around the country and some offshore islands. Favourite habitats include woodlands, shrubs, gardens, and hedgerows where they typically feed on the ground often seeking out detritivores as food.
The dunnock possesses variable mating systems. Females are often polyandrous, breeding with two or more males at once, which is quite rare among birds. This multiple mating system leads to the development of sperm competition amongst the male suitors. DNA fingerprinting has shown that chicks within a brood often have different fathers, depending on the success of the males at monopolising the female.Males try to ensure their paternity by pecking at the cloaca of the female to stimulate ejection of rival males' sperm. Dunnocks take just one-tenth of a second to copulate and can mate more than 100 times a day. Males provide parental care in proportion to their mating success, so two males and a female can commonly be seen provisioning nestlings at one nest.
Population:
UK breeding:
2,300,000 territories
The great grey owl (Strix nebulosa) is found throughout Northern Europe, Northern Asia and a significant proportion of North America. They are quite large birds, rivalling the Eurasian Eagle Owl in size. The great grey owl has a large, rounded head and yellow eyes, with light underparts mottled with darker grey feathers. Their wings and back are darker grey with lighter bars.
The great grey owl has a large "facial disk." The facial disk is a concave circle of feathers around the eyes of the bird. It helps to collect sound waves and direct them toward the owl's ears, helping the owl to locate its prey by sound. The great grey owl has the largest facial disk of any bird of prey.
Their diet consists mainly of small mammals and their preferred prey is voles, however they will also eat gophers, weasels, squirrels, rabbits, rats and mice. They nest in dense coniferous forests in most of the northern hemisphere.
The female will lay between two to six eggs at one- to two-day intervals. The female does all of the incubation, which starts when the first egg is laid. After four to six weeks the chicks hatch. The male provides all the food for the young, which is torn into smaller pieces by the female. When food is scarce the female great grey owl will often starve herself in order to feed her chicks, and may lose up to a third of her body weight. The chicks will leave the nest after approximately a month and can fly well after two months. The young stay close to home and are cared for by the female for some time after leaving the nest.
The great grey owl (Strix nebulosa) is found throughout Northern Europe, Northern Asia and a significant proportion of North America. They are quite large birds, rivalling the Eurasian Eagle Owl in size. The great grey owl has a large, rounded head and yellow eyes, with light underparts mottled with darker grey feathers. Their wings and back are darker grey with lighter bars.
The great grey owl has a large "facial disk." The facial disk is a concave circle of feathers around the eyes of the bird. It helps to collect sound waves and direct them toward the owl's ears, helping the owl to locate its prey by sound. The great grey owl has the largest facial disk of any bird of prey.
Their diet consists mainly of small mammals and their preferred prey is voles, however they will also eat gophers, weasels, squirrels, rabbits, rats and mice. They nest in dense coniferous forests in most of the northern hemisphere.
The female will lay between two to six eggs at one- to two-day intervals. The female does all of the incubation, which starts when the first egg is laid. After four to six weeks the chicks hatch. The male provides all the food for the young, which is torn into smaller pieces by the female. When food is scarce the female great grey owl will often starve herself in order to feed her chicks, and may lose up to a third of her body weight. The chicks will leave the nest after approximately a month and can fly well after two months. The young stay close to home and are cared for by the female for some time after leaving the nest.
UNMISTAKABLE gamebird as well, and a joy to hear and see. It is estimated 15 million captive-bred birds are released each autumn. Of these, around 7 million are shot duriing the winter months and a significant proportion of those that escape the guns succumb to natural winter starvation. Take a walk or a drive in lowland countryside and you will surely see a pheasant. The species provides most interest in late winter and early spring after shooting has ceased. Once again seen at Elmley Marshes, Sheppey Kent, these ones are safe, from the gun here, and many do learn to feed and breed in the wild.
===========================================
THANK YOU, your being a friend, any comment left, will be returned as soon as possibe. Sunshine in Kent today, hope it is the same for you....Please stay well and safe, God bless....
...............................................Tom.
==========================================
"GODS BEAUTY is SIMPLY AMAZING !"
The great grey owl (Strix nebulosa) is found throughout Northern Europe, Northern Asia and a significant proportion of North America. They are quite large birds, rivalling the Eurasian Eagle Owl in size. The great grey owl has a large, rounded head and yellow eyes, with light underparts mottled with darker grey feathers. Their wings and back are darker grey with lighter bars.
The great grey owl has a large "facial disk." The facial disk is a concave circle of feathers around the eyes of the bird. It helps to collect sound waves and direct them toward the owl's ears, helping the owl to locate its prey by sound. The great grey owl has the largest facial disk of any bird of prey.
Their diet consists mainly of small mammals and their preferred prey is voles, however they will also eat gophers, weasels, squirrels, rabbits, rats and mice. They nest in dense coniferous forests in most of the northern hemisphere.
The female will lay between two to six eggs at one- to two-day intervals. The female does all of the incubation, which starts when the first egg is laid. After four to six weeks the chicks hatch. The male provides all the food for the young, which is torn into smaller pieces by the female. When food is scarce the female great grey owl will often starve herself in order to feed her chicks, and may lose up to a third of her body weight. The chicks will leave the nest after approximately a month and can fly well after two months. The young stay close to home and are cared for by the female for some time after leaving the nest.
Eurasian blue tits, usually resident and non-migratory birds, are widespread and a common resident breeder throughout temperate and subarctic Europe and the western Palearctic in deciduous or mixed woodlands with a high proportion of oak. They usually nest in tree holes, although they easily adapt to nest boxes where necessary. Their main rival for nests and in the search for food is the larger and more common great tit.
The Eurasian blue tit prefers insects and spiders for its diet. Outside the breeding season, they also eat seeds and other vegetable-based foods. The birds are famed for their skill, as they can cling to the outermost branches and hang upside down when looking for food.
A small proportion of the deer around here are white. They aren't albinos, just white-tailed deer with white genes. If you look closely, you will see little touches of tan on its body.
Two or three times a week, starting in April, I drove around our area at dusk looking for a white buck. The antlers didn't start growing until June. I saw a couple in the distance, but they were too far away for a good, clean photo.
Finally, in August, I found one close to the vehicle in a small field. He was magnificent, with a large body and rack. Goal achieved!
forest ghost
emerging from the edge
finally found
Image and haiku by John Henry Gremmer
Got this shot over the weekend and I absolutely loved how it looked with a long exposure. The swirling whirlpool at Rainbow Falls looks amazing and I decided to keep my buddy Frank in the shot to give you a sense of proportion. It's too bad those amazing fall colors only last a short while. Enjoy!
Húsavíkurkirkja 20210721
Húsavík’s beloved church is quite different from anything else seen in Iceland. Constructed in 1907 from Norwegian timber, the delicately proportioned red-and-white church would look more at home in the Alps. Its cruciform shape becomes apparent inside and is dominated by a depiction of the resurrection of Lazarus (made from lava) on the altarpiece. It's open most days in summer.
Source Lonely Planet (Iceland Húsavík Attractions)
this is very cool art... spray painted onto the roof of a tunnel and done so that when you look down the tunnel the face appears to be perfectly proportioned to look back at you... wow!
The Sphinx (Romanian: Sfinxul) is a natural rock formation situated in Bucegi massif at an altitude of 2,216 meters (7,270 ft). Its bizarre shape has many scientific and even mystic explanations.
From a geographical point of view, it is an odd shape that was dug in conglomerate rock by a wind action called corrosion, which eroded the alternating layers of sandstone and limestone thus creating the shape we see now.
From a historical and even mystical point of view, the Sphinx is the representation of a supreme deity from Pelasgian time. Its human aspect is associated with an expression of sovereignty and power, evidenced by its proportioned face, severe lips and voluntary chin. Pelasgians inhabited the coasts and islands of the Aegean Sea and eastern Mediterranean before the arrival of Greek-speaking peoples in the Bronze Age.
Many historians go as far as saying that the Sphinx of Giza (Egypt), is a copy of the one in Bucegi. This is based on some similarities that are more or less accidental, such as the fact that the Sphinx of Bucegi has the same height as the one from Giza.
Dive into Port Phillip Bay under the watch of 82 distinctive bathing boxes, a row of uniformly proportioned wooden structures lining the foreshore at Brighton Beach.
Built well over a century ago in response to very Victorian ideas of morality and seaside bathing, the bathing boxes remain almost unchanged. All retain classic Victorian architectural features with timber framing, weatherboards and corrugated iron roofs, though they also bear the hallmarks of individual licencees' artistic and colourful embellishments.
Thanks to these distinctive decorations, the boxes turn the Brighton seaside into an immediately recognisable, iconic beachscape that can transform by the hour according to season, light and colour. Just try to resist pulling out your camera and snapping away.
Content: Tourism Victoria
Jan. 30/2016
Iconic Brighton beach box sells for foreshore record of AU$285,000
(adj.) *Elegant
1. refined or imposing in manner or appearance
2. refined and tasteful in appearance or behavior
3. of seemingly effortless beauty in form or proportion
Elegant Orchid, Montreal Botanical Garden, Quebec, Canada.
PixQuote:
"The camera is an instrument that teaches people how to see without a camera."
-Dorthea Lange
Der Walchensee liegt ca. 75 Kilometer südlich von München und ist einer der größten Alpenseen. Der See hat sehr klares Wasser, mit einer durchschnittlichen Sichttiefe von 8 bis 10 m, und verdankt seine türkis-grüne Färbung dem relativ hohen Anteil an Kalziumkarbonat, welches im Gestein vorkommt. Insbesondere im Sonnenlicht kommt dies besonders gut zur Geltung.
----------------------------------
"Caribbean Walchensee"
The Walchensee is about 75 kilometers south of Munich and is one of the largest alpine lakes. The lake has very clear water, with an average depth of view of 8 to 10 m, and owes its turquoise-green color to the relatively high proportion of calcium carbonate that occurs in the rock. This is particularly effective in sunlight.
Another from the series recently. During the brief sunshine I was able to capture this 'tricolor' image. I've lost the usual and seemingly way out of proportion legs though due to wading in deeper water.
Thank you for taking the time to view, face and or comment on some of my images.
In the UK they can be considered migratory as a large proportion of the population
regularly moves to moulting areas in Norway. In addition, there are regular influxes of continental birds into parts of the UK in winter, where they mix with UK birds.
Attenborough NR, Nottingham
It wasn’t until I saw this photo of a Checkered Swallowtail—perched here on a zinnia, by the way—that I realized just how long a butterfly’s legs can actually be.
In proportion to its body size, it looks almost unnatural.
Fortunately, its proboscis is even longer, allowing it to drink quite comfortably even from that elevated position.
And now I know what I want to share with you for this floral Monday greeting. I had actually dismissed the idea, as I simply couldn't think of anything.
Perhaps there are traits about yourself that you perceive—possibly influenced by the judgment or criticism of others—as a shortcoming or even a flaw. These can be both physical characteristics and behaviors.
This can include both physical characteristics and behaviors. Perhaps you think you're too tall, too short, too loud, too quiet, too thoughtful, or too carefree. Or perhaps it's something else entirely.
In any case, apart from actual physical impairments, this is objectively never the case. In the vast majority of cases, the reason is simply that you behave differently than your environment expects of you. Just as I expected this butterfly to have shorter legs.
So today, along with wishing you a successful and sunny week, I hope you realize that being extraordinary—that is, anything but ordinary—is a valuable quality to be nurtured and shared with the world.
So free yourself from the expectations of others and simply be yourself.
Erst als ich dieses Foto eines *Karrierten Schwalbenschwanz sah – der hier übrigens auf einer Zinnie sitzt –, wurde mir bewusst, wie lang die Beine eines Schmetterlings eigentlich sein können.
Im Verhältnis zur Körpergröße wirkt das beinahe unnatürlich.
Glücklicherweise ist sein Rüssel noch länger, sodass er auch von seiner recht hoch gelegenen Position aus ganz entspannt trinken kann.
Und nun weiß ich auch, was ich im Rahmen dieses blumigen Montagsgrußes mit euch teilen möchte. Eigentlich hatte ich den Gedanken schon verworfen, da mir einfach nichts einfallen wollte.
Vielleicht gibt es Eigenschaften an euch selbst, die ihr – womöglich beeinflusst durch das Urteil oder die Kritik anderer – als Manko oder gar als Makel wahrnehmt. Dies können sowohl physische Eigenschaften als auch Verhaltensweisen sein. Vielleicht denkt ihr ja, das ihr zu groß, zu klein, zu laut, zu leise, zu nachdenklich oder zu unbeschwert seid. vielleicht ist es auch etwas ganz anderes.
In jedem Fall, abgesehen von tatsächlichen körperlichen Beeinträchtigungen, ist dies objektiv betrachtet niemals der Fall. In den allermeisten Fällen liegt der Grund schlicht darin, dass ihr euch anders verhaltet, als es euer Umfeld von Euch erwartet. So wie ich von diesem Schmetterling kürzere Beine erwartet habe.
Und so wünsche ich Euch neute, neben einer erfolgreichen und sonnigen Woche, dass ihr erkennt: Außergewöhnlich zu sein – also alles andere als gewöhnlich –, ist eine wertvolle Eigenschaft, die es zu pflegen und mit der Welt zu teilen gilt.
Also amcht Euch freu von den Erwartungen anderer und seid einfach Ihr selbst.
◥◣ KOUD (Mainstore) A-Bunny Rot
◥◣ rvn (Mainstore/New Marketplace/Old Marketplace/Primfeed/Flickr/Facebook) Height & Proportion Control Deformers
@ Alpha Event (Alpha Page . Alpha Facebook Group . Alpha Flickr Group . Discord ACCESS Events) September 22nd - September 17th
The boat is a large when it's on dry land, but small when in a large lake, surrounded by large hills and trees. Our view from our camping spot this past weekend.
A good proportion of the railways of Rajasthan are flat and direct (to my surprise in my ignorance), and the last remaining metre gauge line in this part of the state proved to be no exception.
Seen here, at an ungated road crossing just south of Sonthaliya, is North-Western Region liveried Alco YDM4 unit 6651 hauling the 10.30 Sikar - Jaipur Junction (train 19736) in some pleasantly clear light.
Out of shot is the policeman assigned to "guard" the crossing and whose job is to ensure there are no obstructions, or foul play, preventing the train making a safe passage. It makes a pleasant change to frame a shot to include telegraph poles and wires - whether they survive the line's conversion to broad gauge remains to be seen.
16th March 2016
After the "Wave" and yesterday's post, later that evening, the sky began to light up. It started very slowly, but was showing signs of more. Inexorably, the light show grew in proportion until much of the sky was involved.
A number of shots resulted in some terrific sunset work. However, just as the sunset was coming to a close, the incoming tides once again billowed with intensity. This gave me an idea, and resulted in the best of the night. One final wave, crested the surrounding rocks before the light faded, and flowed directly toward my lens. " You just never know till you go, so go".
#637
This week's FlickrFriday theme is: #Proportion
Le thème de ce FlickrFriday est: #Proportion
O tema desta FlickrFriday é: #Proporção
本次 FlickrFriday 主題: #部分
FlickrFriday-Thema der Woche: #Anteil
El tema de FlickrFriday es: #Proporción
Rudesheim is situated in the the Rheingau and Rüdesheim Rhine River Gorge winery area.
There are dozens of wine tasting and buying venues in Rudesheim. This is one restaurant, tasting room and wine store in Rudesheim.
The room is the cellar of the hotel Felsenkeller.
There are a total of 380 winemakers in the region marketing their own products. Most are family run companies tending vineyards of between four and eight hectares. There are also three local cooperatives and around two dozen large wine estates (between approx. 10 and 50 hectares). These export a considerable proportion of their production and thus contribute to the fame and reputation of Rheingau Riesling.
Like all honey bee species, the western honey bee is eusocial, creating colonies with a single fertile female (or "queen"), many normally non-reproductive females or "workers", and a small proportion of fertile males or "drones". Individual colonies can house tens of thousands of bees. Colony activities are organized by complex communication between individuals, through both pheromones and the dance language.
The western honey bee was one of the first domesticated insects, and it is the primary species maintained by beekeepers to this day for both its honey production and pollination activities. With human assistance, the western honey bee now occupies every continent except Antarctica. Because of its wide cultivation, this species is the single most important pollinator for agriculture globally[citation needed]. Western honey bees are threatened by pests and diseases, especially the Varroa mite and colony collapse disorder. As of 2019, the western honey bee is listed as Data Deficient on the IUCN Red List, as numerous studies indicate that the species has undergone significant declines in Europe; however, it is not clear if they refer to population reduction of wild or managed colonies. Further research is required to enable differentiation between wild and non-wild colonies in order to determine the conservation status of the species in the wild.
Western honey bees are an important model organism in scientific studies, particularly in the fields of social evolution, learning, and memory; they are also used in studies of pesticide toxicity, to assess non-target impacts of commercial pesticides.
De honingbij komt van oorsprong voor in Afrika en Europa. In Europa loopt het natuurlijke verspreidingsgebied tot ongeveer 60 graden NB. Door toedoen van de mens komt de honingbij inmiddels wereldwijd voor. Honingbijen worden door de mensen die zich met de studie van de wilde bijenfauna bezig houden niet in kaart gebracht Een verspreidingskaartje van de honingbij ontbreekt dan ook. Ongetwijfeld is de honingbij in elk 5 x 5 km-hok aan te treffen. De honingbij is de hoogst ontwikkelde sociale soort onder de bijen. Een volk bestaat uit een koningin met een groep werksters. In bepaalde tijden van het jaar ontwikkelen zich tevens jonge koninginnen en mannetjes of darren. In de vrije natuur wordt vooral in holten genesteld (o.a. holle bomen). De soort bouwt uit was verschillende verticaal naast elkaar hangende raten per nest. De koningin kan enkele jaren oud worden. De werksters vliegen op allerlei planten (uitgesproken polylectisch) en communiceren met elkaar door middel van een speciale bijentaal. De vliegtijd van de honingbij in ons land ligt tussen februari en november met pieken in april - mei en augustus wanneer de volken hun grootste omvang (tot 60.000 exemplaren) bereiken. Afgelopen jaar is er ook in ons land enige discussie ontstaan over de concurrentie van honingbijen met andere bloembezoekers.