View allAll Photos Tagged leopard
Sri Lankaanse panter (Panthera pardus kotiya)
BestZOO, Best, The Netherlands
Conservation status: Endangered
Yala Nationa Park - Sri Lanka
Near Yala Handiya, plains heading towards Yala crossing, 6.30pm
Canon EOS-5D Mark II, Canon 500mm f4L IS
Image is protected under International Copyright laws and is the exclusive property of the photographer.
One of three 11-month-old siblings recently placed on display in the old Chinese Leopard Exhibit.
San Diego Zoo
April 2012
Snow Leopard (Panthera uncia)
Range: Mountain ranges of Central Asia from Northwestern China to Tibet and the Himalayas.
Status: Endangered
This Snow Leopard spends a lot of time on the high platform in its cage. It spends a lot of time watching the next cage in the display, hoping to catch sight of the Amur Leopard that lives there.
V1M very kindly organised for me to go to the Wildlife Heritage Foundation in Kent for a Photographers on Safari day. This meant access inside the normal outer barriers that visitors are normally restricted behind, and enabled me to get right up against the inner enclosure, with camera lens as close as could be to the main enclosure. As well as our photographic instructor - John Wright - on hand to advise on technique, we also one of the cats' keepers, Becky, to tempt the animals out of hiding and into more photogenic positions with some tasty bits of meat.
As some of you will know I am a bit of a fan of animals and big cats in particular so I was rather in my element! Not only did I get some rather lovely photos of some gorgeous animals, but just being at such close quarters with them for the whole day was wonderful in itself.
Although I love visiting zoos and strongly feel they serve a great purpose of preservation and education, it still saddens me a little to see these beautiful animals in captivity.
Le léopard (Panthera pardus) ou panthère est une espèce de félins de la sous-famille des panthérinés. Ce félin présente un pelage fauve tacheté de rosettes ; une forme mélanique existe également. Excellent grimpeur et sauteur, le léopard a la particularité de hisser ses proies à la fourche d'un arbre pour les mettre hors de portée des autres prédateurs.
Félin solitaire et opportuniste, le léopard est largement distribué en Afrique et en Asie du Sud-Est sur de nombreux types d'habitats. La taille de la population est toutefois considérée comme en baisse par l'Union internationale pour la conservation de la nature, qui classe l'espèce comme quasi-menacée. Cinq sous-espèces sont considérées comme en danger ou en danger critique d'extinction : le léopard d'Arabie, le léopard de l'Amour, le léopard de Java, le léopard de Ceylan et le léopard de Perse.
Le léopard a une place importante dans la culture africaine où l'animal, considéré comme le roi des animaux, est l'attribut des chefs. La société secrète Aniota peut être considérée comme l'origine de légendes sur les hommes-léopards, équivalents des loups-garous occidentaux. En Europe, le léopard est décrit pour la première fois dans les bestiaires comme un animal vil issu d'un croisement adultère entre le lion (leo) et un félin légendaire, le pard (en). Cette réputation d'animal cruel et sanguinaire perdurera au moins jusqu'au XVIe siècle. L'image du félin est souvent utilisée dans la publicité (Dulux Valentine par exemple) ou dans les arts, comme la célèbre panthère rose.
For other uses, see Leopard (disambiguation) and Leopards (disambiguation).
The black leopard is one of three animals called "panther" – the others are the black jaguar and the cougar.
Leopard
Temporal range: Late Pliocene or Early Pleistocene to Recent
Conservation status
Near Threatened (IUCN 3.1)[1]
Scientific classification
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Carnivora
Family: Felidae
Genus: Panthera
Species: P. pardus
Binomial name
Panthera pardus
(Linnaeus, 1758)
Subspecies
9 but see text
Range of the leopard, former (red), uncertain (yellow), highly fragmented (light green), and present (dark green)
Synonyms
Felis pardus Linnaeus, 1758
The leopard (Panthera pardus) is a member of the Felidae family with a wide range in some parts of Africa and tropical Asia, from Siberia, South and West Asia to across most of sub-Saharan Africa. It is listed as Near Threatened on the IUCN Red List because it is declining in large parts of its range due to habitat loss and fragmentation, and hunting for trade and pest control. It is regionally extinct in Hong Kong, Singapore, Kuwait, Syrian Arab Republic, Libya and Tunisia.[1]
The leopard /ˈlɛpərd/ is the smallest of the four "big cats" in the genus Panthera. Compared to other members of the Felidae, the leopard has relatively short legs and a long body with a large skull. It is similar in appearance to the jaguar, but is smaller and more slightly built. Its fur is marked with rosettes similar to those of the jaguar, but the leopard's rosettes are smaller and more densely packed, and do not usually have central spots as the jaguars do. Both leopards and jaguars that are melanistic are known as black panthers.
The species' success in the wild is in part due to its opportunistic hunting behavior, its adaptability to habitats, its ability to run at speeds approaching 58 kilometres per hour (36 mph), its unequaled ability to climb trees even when carrying a heavy carcass,[2] and its notorious ability for stealth. The leopard consumes virtually any animal that it can hunt down and catch. Its habitat ranges from rainforest to desert terrains.
Leopards are very reclusive, solitary and difficult to see in Africa. This was a lucky shot. Ann Harmless
Der Leopard ist die kleinste Großkatze. Er hat eine Körperlänge von ca. 2,30 Meter einschließlich seines 1 Meter langen Schwanzes. Sie wiegen ausgewachsen bis zu 80 kg, im Regelfall selten mehr als 50 kg. Er ist also sehr leicht geschmeidig und schnell. Leoparden leben in meist unübersichtlichem Gelände in Höhlen oder auf Bäumen. Sie gelten als das meist unsichtbare Phantom. Auch die Besiedlung von Lebensräumen durch Menschen schreckt sie nicht. Im Gegenteil, dort finden sie unter den Haustieren noch leichter ihre Beute. Daher werden sie von der Bevölkerung meist hart bekämpft. Wie alle Großkatzen ist auch der Leopard vom Aussterben bedroht. Sie ist die am weitesten verbreitete Raubkatze. Man findet sie in ganz Afrika, in Arabien und Asien. Selbst in China und Japan kommt sie vor. Entsprechend haben sich einige Unterarten gebildet. Die bekannteste Unterart ist der schwarz gefärbte Schwarze Panther, aus den Regenwäldern, neben dem gelblichen Leoparden der afrikanischen Steppe.
150.366: The amur leopard takes rest in the outside exhibit enclosure. It was wonderful being able to be so close to this animal while it paced around the exhibit area but was very difficult to get a decent photo due to the structure and layout.
Press {L} for best view.
(c) 2012, all rights reserved. Please do not copy and/or redistribute this photo without prior permission, thanks for your understanding!