View allAll Photos Tagged leopard
Former Fife Scottish Alexander "T" type Leopard FPE194 swings out of Brough truck-stop with a goodly loading for Kirkby Stephen whilst operating the free shuttle service during the ECVG's Easter Rally.
Another part of the magical encounter. The leopard passed literally yards from me.
Photo taken in Chobe National Park, Botswana during a morning safari.
African Leopard » Panthera pardus » 'Luiperd'
Powerful, graceful and arguably one of the most beautiful of all the large cats, the elusive leopard is a master of stealth and survival. By far the strongest climber, it can haul prey twice its own body weight up into a tree where it can feast without disturbance from other predators. Male leopards usually measure 80 cm high at the shoulder and weigh between 20 – 90 kg. Females are considerably smaller, weighing between 17 – 60 kg.
Solitary, arboreal and nocturnal, they are difficult to spot but can sometimes be seen sunning themselves from their favorite viewpoint. Their nocturnal lifestyle is probably a reaction to human pressures and hunting. In National Parks, large game reserves and remote areas they can be seen moving about more readily during the day. They like to drape themselves over tree branches or rest in caves to escape the midday heat.
This one was on a tree branch waiting for nightfall.
Image details ISO 400, 300mm @ 5.6 (70-300 3.5-5.6), 1/250sec, Nikon D300 on a monopod in a open vehicle.
A Male Leopard relaxing under a tree in the Serengetti. Of course then we arrived as did about 15 other vehicles. You can spend time in the Serengetti driving for hours not spotting another vehicle but word spreads fast when one of the big five are spotted.
A leopard gets a quick bite to eat after making a kill in Sabi Sands. What an incredible thing to witness! Photo courtesy of Robert Glick.
The range of this species used to cover areas of China, Russia, and the Korean peninsula. However, their numbers have shrunk dramatically, and this cat is no longer found in China or Korea. In Russia as few as 14-20 adults were estimated to survive in 2007.
Amur leopards have been listed by the IUCN as critically endangered, meaning that the species is facing an extremely high risk of extinction in the wild
(information from Edinburgh zoo's website www.edinburghzoo.org.uk/animals/individuals/AmurLeopard.h...
Sri Lankaanse panter (Panthera pardus kotiya)
BestZOO, Best, The Netherlands
Conservation status: Endangered
One of three 11-month-old siblings recently placed on display in the old Chinese Leopard Exhibit.
San Diego Zoo
April 2012
Sri Lankaanse panter (Panthera pardus kotiya)
Bioparc Fuengirola, Spain
Conservation status: Endangered
Snow Leopard (Panthera uncia)
Range: Mountain ranges of Central Asia from Northwestern China to Tibet and the Himalayas.
Status: Endangered
This Snow Leopard spends a lot of time on the high platform in its cage. It spends a lot of time watching the next cage in the display, hoping to catch sight of the Amur Leopard that lives there.