View allAll Photos Tagged gray
Suffering great gray owl withdrawals as I haven't been able to find any for several months. This is one from about a year ago of the female at sunrise.
The Hairstreak Butterflies have tiny hairs near their tails that resemble antenna. These pseudo-antenna even move to some extent which enhances the deception. Combine these with the eye spots on the wings and predators get confused about which end to hit. Many butterflies survive such hits but have missing pieces of their tails. They seem none the worse for the wear and tear.
Explore - Highest position: 157 on Saturday, May 9, 2015
A Mexican gray wolf keeps cool above a waterfall at the zoo. The wolves are very timid; I usually find them sleeping under the trees, far from the space provided to view them. I hope this wolf was able to keep cool, as I was also thankful for the photo opportunity!
I was thrilled to see this bird! Why? The Gray-cheeked Thrush is less common and much more secretive than the other thrushes, so I was pretty ecstatic when this one was right out in the open.
Taken at Barvicks Sand Dunes Nature Sanctuary in Covert Township, Michigan
Thank you for appreciating my photo.
For contacts:
Instagram: mylife_mypicture
E-mail: mylifemypicture@gmail.com
----------
Muchas Gracias por apreciar mi foto.
Mi instagram: mylife_mypicture
Mi correo electrónico: mylifemypicture@gmail.com
I was pleased to improve on my existing GRCA shots when this fellow paused for a moment in a tree instead of deep in the thicket.
I am wearing another new addition to my wardrobe today. I love how sharp and professional this gray pencil skirt looks, especially paired with a classic white shirt and one of my favourite black bowties. I am working in the evening, and as it is supposed to snow today I think I will enjoy a quiet and relaxing morning at home before my shift.
The other kind of treefrog we have here in our corner of Cape Cod is the "Gray Tree Frog" Hyla versicolor. This is one of the babies. They start out green and eventually gradually turn gray over time. They will get to be about the size of a golf ball as an adult - and are all gray. They are vocal at night in late June and July, seemingly turning on and off their calls with the clock... on at 8:00 off at 11:00.
Brewster, Massachusetts - Cape Cod
USA
Canon 7D
Photo by brucetopher
© Bruce Christopher 2015
All Rights Reserved
No use without permission.
Please email for usage info.
After spending a lot of time looking for Wolfs in the Lamar Valley of Yellowstone and ,watching a den site with the enthusiast Wolf watchers , we unfortunately weren't lucky!. We did however visit the Grizzly and Wolf center in West Yellowstone which is where i saw this beautiful boy. It is a great place which has given homes to animals from the wild who for different reasons cannot go back. It was really educational and gave us the opportunity to see them.
Gray Catbird
Conservation status
At least in the east, populations seem to have been increasing in recent decades.
Family
Mockingbirds and Thrashers
Habitat
Undergrowth, brush, thorn scrub, suburban gardens. At all seasons, favors dense low growth. Most common in leafy thickets along the edges of woods and streams, shrubby swamps, overgrown brushy fields, and hedges in gardens. Avoids unbroken forest and coniferous woods.
Rather plain but with lots of personality, the Gray Catbird often hides in the shrubbery, making an odd variety of musical and harsh sounds -- including the catlike mewing responsible for its name. At other times it moves about boldly in the open, jerking its long tail expressively. Most catbirds winter in the southern United States or the tropics, but a few linger far to the north if they have access to a reliable source of berries or a well-stocked bird feeder.
Feeding Behavior
Does much foraging on ground, flipping leaves aside with bill as it seeks insects. Feeds on berries up in shrubs and trees.
Eggs
4, sometimes 3-5, rarely 2-6. Greenish blue, rarely with some red spots. Incubation is by female only, about 12-13 days. Young: Both parents feed the nestlings. Young leave the nest about 10-11 days after hatching. 2 broods per year.
Young
Both parents feed the nestlings. Young leave the nest about 10-11 days after hatching. 2 broods per year.
Diet
Mostly insects and berries. Especially in early summer, eats many beetles, ants, caterpillars, grasshoppers, crickets, true bugs, and other insects, as well as spiders and millipedes. Nestlings are fed almost entirely on insects. More than half the annual diet of adults may be vegetable matter, especially in fall and winter, when they eat many kinds of wild berries and some cultivated fruit. Rarely catches small fish. At feeders, will eat a bizarre assortment of items including doughnuts, cheese, boiled potato, and corn flakes.
Nesting
Early in breeding season, male sings constantly in morning and evening, sometimes at night. Courtship may involve male chasing female, posturing and bowing with wings drooped and tail raised; male may face away from female to show off patch of chestnut under tail. When Brown-headed Cowbirds lay eggs in nests of this species, the cowbird eggs are usually punctured and ejected by the adult Catbirds. Nest: Placed in dense shrubs, thickets, briar tangles, or low trees, usually 3-10' above the ground. Nest (built mostly by female) is a large bulky cup of twigs, weeds, grass, leaves, and sometimes pieces of trash, lined with rootlets and other fine materials
Gray Catbird perches on a Bird Buddy features in State College, PA. Shot with Bird Buddy and edited with Adobe Lightroom on Mac.
Santolina chamaecyparissus or gray santolina (also known as gray lavender cotton because it smells like, well, lavender...).
Not to be confused with its paler sibling green santolina.
Photographed in Cicely Roche's magnificent gardens just outside Gorey, Co Wexford, Ireland.
On June 15, 2017, I photographed this Blue-gray Tanager (Thraupis episcopus) at PANACA in Quimbaya, QuindÃo, Colombia. It ranges from Mexico south to northeast Bolivia and northern Brazil. It lives mainly on fruit but also takes some nectar and insects. It is a common, restless and noisy bird that does well around people and their gardens, usually seen in pairs. Quimbaya was founded in 1914 and became a municipality in 1922.
I used a Canon EOS 70D and the EF400mm f/5.6L USM for this one, at 1/500 sec, f/5.6, ISO 400. IUCN lists the Blue-gray Tanager as Least Concern with an increasing population, and every December 7 and 8 since 1982, Quimbaya's neighborhoods have competed to light the town in the Candles and Lanterns Festival.
©2017 Adam Rainoff Photographer
Gray Patridge dig themselves little pits, or dens in the snow when it is particularly cold outside. This is a trick they have adapted since being introduced to the harsh winters of Saskatchewan, Canada, which keeps them out of the wind.
If you’re convinced you’ll never be able to learn bird calls, start with the Gray Catbird. Once you’ve heard its catty mew you won’t forget it. Follow the sound into thickets and vine tangles and you’ll be rewarded by a somber gray bird with a black cap and bright rusty feathers under the tail. Gray Catbirds are relatives of mockingbirds and thrashers, and they share that group’s vocal abilities, copying the sounds of other species and stringing them together to make their own song.