View allAll Photos Tagged European
Another shot of a European Roller, taken last week, in Hungary.
One of a nesting pair that we were lucky enough to observe, as they were tooing & froing, feeding their chicks.
Spectacular birds to watch & photograph.
June 2017.
The European robin (Erithacus rubecula), known simply as the robin or robin redbreast in Ireland and Britain, is a small insectivorous passerine bird that belongs to the chat subfamily of the Old World flycatcher family. About 12.5–14.0 cm (5.0–5.5 inches) in length, the male and female are similar in colouration, with an orange breast and face lined with grey, brown upper-parts and a whitish belly. It is found across Europe, east to Western Siberia and south to North Africa; it is sedentary in most of its range except the far north.
The term robin is also applied to some birds in other families with red or orange breasts. These include the American robin (Turdus migratorius), a thrush, and the Australasian robins of the family Petroicidae, the relationships of which are unclear.
Species: Merops apiaster.
Lesvos, Greece.
It is one of the most colourful birds in Europe. It spends winter in Africa. Although its name implies that it destroys bees, it does not seriously harm beekeeping, because, besides bees, it mainly consumes wasps and other insects - enemies of bees.
Many thanks to people who view or comment on my photos.
This male Bee-eater is in full breeding plumage here, as this shot was taken back in June.
They’re less bright outside of the breeding season, when they migrate South to over-winter in tropical Africa.
My friends & I sat watching a small colony of these wonderfully gaudy little birds, as they flew in to visit their nest holes.
Hungary 2017.
Garden visitors.
Scientific name: Meles meles.
Family: Mustelidae.
With its characteristic black and white-striped face, grey fur and short furry tail, the badger looks like no other UK mammal. Stocky, powerfully-built creatures, they typically weigh 10–12kg, with a body length of about 90cm. This makes them the biggest land predator in the UK. Info: Woodland Trust .
Many thanks to people who view or comment on my photos.
Garden visitor.
Scientific name: Meles meles.
Badgers are the UK's largest land predator and are one of the most well-known British species. They are famed for their black and white stripes and sturdy body, using their strong front paws to dig for food.
Many thanks to people who view or comment on my photos.