View allAll Photos Tagged wolf
Ninkasi Kao
08/01/2018
www.kymmo.com / kymmo ©
All rights reserved /// Photo non libre de droit. (c) Kymmo
The Wolf Creek Research Basin, near Whitehorse, Yukon Territory, is one of the longest running sites in Canada and cold regions worldwide. The site has continuously been monitored by researchers from McMaster University, University of Saskatchewan, The Government of the Yukon, and other Global Water Futures researchers for over 30 years. All photos courtesy of Mark Ferguson, Global Institute for Water Security, University of Saskatchewan, Global Water Futures
Patrick Wolf
Acoustic World Tour 2012
Carroponte, Sesto San Giovanni (MI), Italia
21 giugno 2012
This image is copyright © Roberto Finizio. All right reserved. This photo must not be used under ANY circumstances without written consent.
for info and photos visit my website www.robertofinizio.it
Questa immagine è protetta da copyright © Roberto Finizio. Tutti i diritti sono riservati. L'immagine non deve essere utilizzata in nessun caso senza autorizzazione scritta dell'autore.
per info e materiale fotografico visita il mio sito www.robertofinizio.it
Red Wolf (Canis rufus)
Range: Formerly, most habitats in the South-Eastern United States. They are currently being reintroduced into areas in North Carolina and Tennessee. They are mainly found in wildlife refuges, now.
Status: Critically Endangered
The arctic wolf inhabits the Canadian Arctic and the islands, parts of Alaska and northern parts of Greenland. Their habitat extends from 70° North latitude and higher. They have lived in North America for more than two million years.[citation needed] When they find a den, they make a couple of chambers for food and young. The arctic wolf is the only subspecies of the Gray Wolf that still can be found over the whole of its original range, largely because, in their natural habitat, they rarely encounter humans. The arctic wolf is also the only subspecies of wolf which is not threatened - their remote home means that they are relatively safe from man's activities, both in terms of hunting and habitat destruction.
Their habitat is extremely harsh and remote, and few scientists venture into that world during the long, dark winter – even the vast majority of Inuit live further south than the arctic wolf. As a result, the details of their lives through much of the year are virtually unknown.
Arctic Wolves usually travel in packs of 2 to 20. They live in small family groups.
Like all wolves, arctic wolves hunt in packs, preying mainly on caribou and muskoxen, but also arctic hares, seals, ptarmigan, lemmings, and smaller animals such as waterfowl.
Examined my running shoes today.
Had a bit of a brainfart and entered the Wolf Run. I'm out of running practice, stupidly overweight and rather unfit. I guess the training and the race will either kill me or cure me. Gulp.
If anyone else is interested in joining me and a few friends in the Nothing Ventured, Nothing Sprained pack for www.thewolfrun.com let me know...