View allAll Photos Tagged nesting
Created with Dream Wombo
Prompt: Nest
Style: Flora v2
Input: texture for color
www.flickr.com/photos/debful/52412039730/in/album-7217772...
So much detail with such a simple prompt. AI never ceases to amaze.
Your comments and faves are greatly appreciated.
Galah - annual nesting spot
Scientific Name:Eolophus roseicapillus
Description: The Galah can be easily identified by its rose-pink head, neck and underparts, with paler pink crown, and grey back, wings and undertail. Birds from the west of Australia have comparatively paler plumage. Galahs have a bouncing acrobatic flight, but spend much of the day sheltering from heat in the foliage of trees and shrubs. Huge noisy flocks of birds congregate and roost together at night.
Similar species: The Galah is generally unmistakable, but in flight may resemble aGang-gang Cockatoo in shape.
Distribution: The Galah is one of the most abundant and familiar of the Australian parrots, occurring over most of Australia, including some offshore islands.
Habitat: The Galah is found in large flocks in a variety of timbered habitats, usually near water.
Feeding: Galahs form huge, noisy flocks which feed on seeds, mostly from the ground. Seeds of grasses and cultivated crops are eaten, making these birds agricultural pests in some areas. Birds may travel large distances in search of favourable feeding grounds.
Breeding: Galahs form permanent pair bonds, although a bird will take a new partner if the other one dies. The nest is a tree hollow or similar location, lined with leaves. Both sexes incubate the eggs and care for the young. There is high chick mortality in Galahs, with up to 50 % of chicks dying in the first six months. Galahs have been recorded breeding with other members of the cockatoo family, both in the wild and captivity. These include the Sulphur-crested Cockatoo, C. galerita.
Calls: The voice is a distinctive high-pitched screech, 'chi-chi'.
Minimum Size: 35cm
Maximum Size: 36cm
Average size: 36cm
Average weight: 337g
Breeding season: February to July in the north; July to December in the south
Clutch Size: 3 to 4
(Source: www.birdsinbackyards.net/)
© Chris Burns 2021
__________________________________________
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Can you spot them? I sat in the canoe and watched, as I have annually for several years now, as they went about their business, each alternately sitting on the nest while the other went fishing nearby. Ultimately accepting, their initial response to my intrusion is to dive bomb the canoe, flashing ghost-like underwater in an attempt to intimidate. Fun.
In any event, I have yet to see any young produced over in the 11 years I've been here. There are numerous reasons why that might be...from black fly outbreaks to eagle predation. Regardless, seeing a little one riding the back of its parent is on my bucket list and I wish them well this time.
Probably the same Whitethroat has returned to the same spot 2 years in a row by the Marsh Hide, Baron's Haugh NR...shot from last year
Defacing Seaside Properties and Leaving their trademark Excrement everywhere ...This was seen on Bridlington Harbour .
I had hoped to see some of these but really didn't expect to. While out on a boat safari, we came upon a whole cliffside full of holes and it was buzzing like a hive of bees. I doubt that is where they got the name, but it was just like bees coming and going.
This female Red-winged Blackbird knows exactly what supplies are needed for a comfortable nest. Mother Nature is so beautiful in the springtime.
Pushing on that trigger is like pulling magic into my very soul...Darrell.
Have a safe and fabulous day dear Flickr friends !
Sparrows built a nest on a night sensor lamp hanging near a condo balcony. At least the chicks will be warm at night every time the light turns on.
This pair nested out in the open at the Smith Oaks Sanctuary. I wanted to get back to follow their progress, but unfortunately didn't. They look pretty amazing in breeding plumage. Smith Oaks Sanctuary in High Island, Texas - 4/2023
Kestrel - Falco tinnunculus (M)
(Double click)
The common kestrel (Falco tinnunculus) is a bird of prey species belonging to the kestrel group of the falcon family Falconidae. It is also known as the European kestrel, Eurasian kestrel, or Old World kestrel. In Britain, where no other kestrel species occurs, it is generally just called "the kestrel".
This species occurs over a large range. It is widespread in Europe, Asia, and Africa, as well as occasionally reaching the east coast of North America.
Kestrels can hover in still air, even indoors in barns. Because they face towards any slight wind when hovering, the common kestrel is called a "windhover" in some areas.
Unusual for falcons, plumage often differs between male and female, although as is usual with monogamous raptors the female is slightly larger than the male. This allows a pair to fill different feeding niches over their home range. Kestrels are bold and have adapted well to human encroachment, nesting in buildings and hunting by major roads. Kestrels do not build their own nests, but use nests built by other species.
Their plumage is mainly light chestnut brown with blackish spots on the upperside and buff with narrow blackish streaks on the underside; the remiges are also blackish. Unlike most raptors, they display sexual colour dimorphism with the male having fewer black spots and streaks, as well as a blue-grey cap and tail. The tail is brown with black bars in females, and has a black tip with a narrow white rim in both sexes. All common kestrels have a prominent black malar stripe like their closest relatives.
The cere, feet, and a narrow ring around the eye are bright yellow; the toenails, bill and iris are dark. Juveniles look like adult females, but the underside streaks are wider; the yellow of their bare parts is paler. Hatchlings are covered in white down feathers, changing to a buff-grey second down coat before they grow their first true plumage.
Data from Britain shows nesting pairs bringing up about 2–3 chicks on average, though this includes a considerable rate of total brood failures; actually, few pairs that do manage to fledge offspring raise less than 3 or 4. Compared to their siblings, first-hatched chicks have greater survival and recruitment probability, thought to be due to the first-hatched chicks obtaining a higher body condition when in the nest. Population cycles of prey, particularly voles, have a considerable influence on breeding success. Most common kestrels die before they reach 2 years of age; mortality up until the first birthday may be as high as 70%. At least females generally breed at one year of age; possibly, some males take a year longer to maturity as they do in related species. The biological lifespan to death from senescence can be 16 years or more, however; one was recorded to have lived almost 24 years.
Population:
UK breeding:
46,000 pairs
A female garden sunbird (cinnyris jugularis) gathering nesting material from the fibrous growth on a tree trunk. Photographed in Ban Khlong Sai, Krabi, Thailand.
April is the nesting time for many birds,some Birds started to collect the nesting materials and some waiting for later and I found this Common Myna in Dubai near Garhoud area
A close up of a gannet gathering some nesting material at Bempton. There are so many gannets at Bempton that it is easy to see where the cliff tops have been stripped of grass for nesting use. In fact in places it looks as though someone has used a lawn mower.
This Carolina Chickadee is one of several birds in my yard, including doves and gold finches that were busily collecting nesting materials and building nests.
Taken in Chester County, PA on 4/14/2020, as part of my backyard COVID-19 'Stay-at-Home' series.
2020_04_14_EOS 7D Mark II_2191-Edit_V1
House sparrow (Passer domesticus) male perched on a branch with some nest-building material in its beak.
Samiec wróbla domowego (Passer domesticus) siedzący na gałązce z budulcem do gniazda w dziobie.
Image taken at Attenborough Nature Reserve in Nottinghamshire. At the time this image was taken the female Great Crested Grebe was sitting on 5 eggs, just after this two little Humbugs were hatched there is a beautiful image of them altogether to be found on David Smith's Flickr Photostream. I visited yesterday and didn't see the chicks or remaining eggs the parents were both off the nest diving for food, I hope that everything's ok with this family and the chick's and eggs were just in the bottom of the nest will be going back today to check. Update Wed 3rd June 2020 the nest is definitely abandoned when I arrived a Crow was standing on top of the nest so it's empty, only one adult Grebe present looked all round the area no sign of the other one.
Not the best quality as I have to photograph from the road a ways off. Hopefully I can get permission from the homeowners to photograph from their property. But in the meantime, they sure are fun to watch! Siskiyou County, California
Sandhill cranes raise one brood per year. In migratory populations, egg-laying usually begins between early April and late May.
Both members of a breeding pair build the nest using plant material from the surrounding areas.
Nest sites are usually in marshes, bogs, or swales, though cranes will occasionally nest on dry land.