View allAll Photos Tagged leopard

Happy Furry Friday

Yala National Park, Sri Lanka

Just tinkering with this one.

A picture from a snow leopard, I've seen at Zoo Salzburg

The female snow leopard was licking himself at a cozy place of the enclosure. It's only the second time I see them at the zoo of Basel, they are quite elusive...

Le léopard (Panthera pardus) ou panthère est une espèce de félins de la sous-famille des panthérinés. Ce félin présente un pelage fauve tacheté de rosettes ; une forme mélanique existe également. Excellent grimpeur et sauteur, le léopard a la particularité de hisser ses proies à la fourche d'un arbre pour les mettre hors de portée des autres prédateurs.

 

Félin solitaire et opportuniste, le léopard est largement distribué en Afrique et en Asie du Sud-Est sur de nombreux types d'habitats. La taille de la population est toutefois considérée comme en baisse par l'Union internationale pour la conservation de la nature, qui classe l'espèce comme quasi-menacée. Cinq sous-espèces sont considérées comme en danger ou en danger critique d'extinction : le léopard d'Arabie, le léopard de l'Amour, le léopard de Java, le léopard de Ceylan et le léopard de Perse.

 

Le léopard a une place importante dans la culture africaine où l'animal, considéré comme le roi des animaux, est l'attribut des chefs. La société secrète Aniota peut être considérée comme l'origine de légendes sur les hommes-léopards, équivalents des loups-garous occidentaux. En Europe, le léopard est décrit pour la première fois dans les bestiaires comme un animal vil issu d'un croisement adultère entre le lion (leo) et un félin légendaire, le pard (en). Cette réputation d'animal cruel et sanguinaire perdurera au moins jusqu'au XVIe siècle. L'image du félin est souvent utilisée dans la publicité (Dulux Valentine par exemple) ou dans les arts, comme la célèbre panthère rose.

 

For other uses, see Leopard (disambiguation) and Leopards (disambiguation).

 

The black leopard is one of three animals called "panther" – the others are the black jaguar and the cougar.

 

Leopard

Temporal range: Late Pliocene or Early Pleistocene to Recent

Conservation status

 

Near Threatened (IUCN 3.1)[1]

Scientific classification

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Carnivora

Family: Felidae

Genus: Panthera

Species: P. pardus

Binomial name

Panthera pardus

(Linnaeus, 1758)

Subspecies

 

9 but see text

Range of the leopard, former (red), uncertain (yellow), highly fragmented (light green), and present (dark green)

Synonyms

 

Felis pardus Linnaeus, 1758

 

The leopard (Panthera pardus) is a member of the Felidae family with a wide range in some parts of Africa and tropical Asia, from Siberia, South and West Asia to across most of sub-Saharan Africa. It is listed as Near Threatened on the IUCN Red List because it is declining in large parts of its range due to habitat loss and fragmentation, and hunting for trade and pest control. It is regionally extinct in Hong Kong, Singapore, Kuwait, Syrian Arab Republic, Libya and Tunisia.[1]

 

The leopard /ˈlɛpərd/ is the smallest of the four "big cats" in the genus Panthera. Compared to other members of the Felidae, the leopard has relatively short legs and a long body with a large skull. It is similar in appearance to the jaguar, but is smaller and more slightly built. Its fur is marked with rosettes similar to those of the jaguar, but the leopard's rosettes are smaller and more densely packed, and do not usually have central spots as the jaguars do. Both leopards and jaguars that are melanistic are known as black panthers.

 

The species' success in the wild is in part due to its opportunistic hunting behavior, its adaptability to habitats, its ability to run at speeds approaching 58 kilometres per hour (36 mph), its unequaled ability to climb trees even when carrying a heavy carcass,[2] and its notorious ability for stealth. The leopard consumes virtually any animal that it can hunt down and catch. Its habitat ranges from rainforest to desert terrains.

Snow leopard of the zoo of Zurich eating some meat

 

Made it in Explore, #439, May 11th 2007.

An Amur Leopard from the Wildlife Heritage Fund.

 

More photos from the day at www.jameswheelerphotography.com

Marsabit National Park, Kenya. Feb 2018.

The Sri Lankan Leopard (Panthera pardus kotiya) is a leopard subspecies native to Sri Lanka. Taken at Wilpattu National Park.

Snow leopards Mum, Dad and 3 cubs from Marwell Zoo 2013

GO HERE to my designs:

 

www.zazzle.com/leopard_pattern_keds_with_primary_jewel_co...

 

© Andi Libberton Bird

All Rights Reserved

 

Le léopard (Panthera pardus) ou panthère est une espèce de félins de la sous-famille des panthérinés. Ce félin présente un pelage fauve tacheté de rosettes ; une forme mélanique existe également. Excellent grimpeur et sauteur, le léopard a la particularité de hisser ses proies à la fourche d'un arbre pour les mettre hors de portée des autres prédateurs.

 

Félin solitaire et opportuniste, le léopard est largement distribué en Afrique et en Asie du Sud-Est sur de nombreux types d'habitats. La taille de la population est toutefois considérée comme en baisse par l'Union internationale pour la conservation de la nature, qui classe l'espèce comme quasi-menacée. Cinq sous-espèces sont considérées comme en danger ou en danger critique d'extinction : le léopard d'Arabie, le léopard de l'Amour, le léopard de Java, le léopard de Ceylan et le léopard de Perse.

 

Le léopard a une place importante dans la culture africaine où l'animal, considéré comme le roi des animaux, est l'attribut des chefs. La société secrète Aniota peut être considérée comme l'origine de légendes sur les hommes-léopards, équivalents des loups-garous occidentaux. En Europe, le léopard est décrit pour la première fois dans les bestiaires comme un animal vil issu d'un croisement adultère entre le lion (leo) et un félin légendaire, le pard (en). Cette réputation d'animal cruel et sanguinaire perdurera au moins jusqu'au XVIe siècle. L'image du félin est souvent utilisée dans la publicité (Dulux Valentine par exemple) ou dans les arts, comme la célèbre panthère rose.

 

For other uses, see Leopard (disambiguation) and Leopards (disambiguation).

 

The black leopard is one of three animals called "panther" – the others are the black jaguar and the cougar.

 

Leopard

Temporal range: Late Pliocene or Early Pleistocene to Recent

Conservation status

 

Near Threatened (IUCN 3.1)[1]

Scientific classification

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Carnivora

Family: Felidae

Genus: Panthera

Species: P. pardus

Binomial name

Panthera pardus

(Linnaeus, 1758)

Subspecies

 

9 but see text

Range of the leopard, former (red), uncertain (yellow), highly fragmented (light green), and present (dark green)

Synonyms

 

Felis pardus Linnaeus, 1758

 

The leopard (Panthera pardus) is a member of the Felidae family with a wide range in some parts of Africa and tropical Asia, from Siberia, South and West Asia to across most of sub-Saharan Africa. It is listed as Near Threatened on the IUCN Red List because it is declining in large parts of its range due to habitat loss and fragmentation, and hunting for trade and pest control. It is regionally extinct in Hong Kong, Singapore, Kuwait, Syrian Arab Republic, Libya and Tunisia.[1]

 

The leopard /ˈlɛpərd/ is the smallest of the four "big cats" in the genus Panthera. Compared to other members of the Felidae, the leopard has relatively short legs and a long body with a large skull. It is similar in appearance to the jaguar, but is smaller and more slightly built. Its fur is marked with rosettes similar to those of the jaguar, but the leopard's rosettes are smaller and more densely packed, and do not usually have central spots as the jaguars do. Both leopards and jaguars that are melanistic are known as black panthers.

 

The species' success in the wild is in part due to its opportunistic hunting behavior, its adaptability to habitats, its ability to run at speeds approaching 58 kilometres per hour (36 mph), its unequaled ability to climb trees even when carrying a heavy carcass,[2] and its notorious ability for stealth. The leopard consumes virtually any animal that it can hunt down and catch. Its habitat ranges from rainforest to desert terrains.

Taken at the Maasai Mara National Reserve in south-western Kenya

Yorkshir Wildlife Park

Snow leopard at the zoo of Karlsruhe

Leopard (Tiger) deep sleep on the rock.

Full Download without watermark: www.goodfreephotos.com/animals/mammals/leopard.jpg.php

 

A life-like leopard re-creation.

 

If you want to use any of my photos, they are free to use, you just have to credit Good Free Photos to use them. If you are looking for more photos, that would also be a good place to get more photos.

Indeever and Irina getting reacquainted with each other. Hopefully, there’ll be some more snow leopard cubs on the way soon!

1 2 ••• 26 27 29 31 32 ••• 79 80