View allAll Photos Tagged leopard

Le léopard (Panthera pardus) ou panthère est une espèce de félins de la sous-famille des panthérinés. Ce félin présente un pelage fauve tacheté de rosettes ; une forme mélanique existe également. Excellent grimpeur et sauteur, le léopard a la particularité de hisser ses proies à la fourche d'un arbre pour les mettre hors de portée des autres prédateurs.

 

Félin solitaire et opportuniste, le léopard est largement distribué en Afrique et en Asie du Sud-Est sur de nombreux types d'habitats. La taille de la population est toutefois considérée comme en baisse par l'Union internationale pour la conservation de la nature, qui classe l'espèce comme quasi-menacée. Cinq sous-espèces sont considérées comme en danger ou en danger critique d'extinction : le léopard d'Arabie, le léopard de l'Amour, le léopard de Java, le léopard de Ceylan et le léopard de Perse.

 

Le léopard a une place importante dans la culture africaine où l'animal, considéré comme le roi des animaux, est l'attribut des chefs. La société secrète Aniota peut être considérée comme l'origine de légendes sur les hommes-léopards, équivalents des loups-garous occidentaux. En Europe, le léopard est décrit pour la première fois dans les bestiaires comme un animal vil issu d'un croisement adultère entre le lion (leo) et un félin légendaire, le pard (en). Cette réputation d'animal cruel et sanguinaire perdurera au moins jusqu'au XVIe siècle. L'image du félin est souvent utilisée dans la publicité (Dulux Valentine par exemple) ou dans les arts, comme la célèbre panthère rose.

 

For other uses, see Leopard (disambiguation) and Leopards (disambiguation).

 

The black leopard is one of three animals called "panther" – the others are the black jaguar and the cougar.

 

Leopard

Temporal range: Late Pliocene or Early Pleistocene to Recent

Conservation status

 

Near Threatened (IUCN 3.1)[1]

Scientific classification

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Carnivora

Family: Felidae

Genus: Panthera

Species: P. pardus

Binomial name

Panthera pardus

(Linnaeus, 1758)

Subspecies

 

9 but see text

Range of the leopard, former (red), uncertain (yellow), highly fragmented (light green), and present (dark green)

Synonyms

 

Felis pardus Linnaeus, 1758

 

The leopard (Panthera pardus) is a member of the Felidae family with a wide range in some parts of Africa and tropical Asia, from Siberia, South and West Asia to across most of sub-Saharan Africa. It is listed as Near Threatened on the IUCN Red List because it is declining in large parts of its range due to habitat loss and fragmentation, and hunting for trade and pest control. It is regionally extinct in Hong Kong, Singapore, Kuwait, Syrian Arab Republic, Libya and Tunisia.[1]

 

The leopard /ˈlɛpərd/ is the smallest of the four "big cats" in the genus Panthera. Compared to other members of the Felidae, the leopard has relatively short legs and a long body with a large skull. It is similar in appearance to the jaguar, but is smaller and more slightly built. Its fur is marked with rosettes similar to those of the jaguar, but the leopard's rosettes are smaller and more densely packed, and do not usually have central spots as the jaguars do. Both leopards and jaguars that are melanistic are known as black panthers.

 

The species' success in the wild is in part due to its opportunistic hunting behavior, its adaptability to habitats, its ability to run at speeds approaching 58 kilometres per hour (36 mph), its unequaled ability to climb trees even when carrying a heavy carcass,[2] and its notorious ability for stealth. The leopard consumes virtually any animal that it can hunt down and catch. Its habitat ranges from rainforest to desert terrains.

Lens: Leica APO-Telyt-R 280mm f4

Edinburgh Zoo thru the glass

Yorkshire Wildlife Park

One of the three Snow Leopard cubs coming out into the out doors for the first time at Banham Zoo.

North Chinese Leopard, taken at the WHF in Kent, through glass and hand held!

a great snarling growl ...named Atara

Shot taken at Paradise Wildlife Park. Many thanks for any comments made.

 

View On Black

Close to the top of the food-chain in Antarctica, the leopard seal has few enemies, and seemed comfortable in allowing us to get within 15 metres or so. This was a yawn, not a roar (thankfully), showing off its impressive teeth.

Amur leopard at Pittsburgh Zoo

Taken at Marwell Zoo

Canon EOS 30D

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM

Leopardo

Leopard (Panthera pardus)

South Africa - Kruger National Park

Ngala tented camp

 

Selected as Photo of the Day!

Mother Nature's Green Earth

Le léopard (Panthera pardus) ou panthère est une espèce de félins de la sous-famille des panthérinés. Ce félin présente un pelage fauve tacheté de rosettes ; une forme mélanique existe également. Excellent grimpeur et sauteur, le léopard a la particularité de hisser ses proies à la fourche d'un arbre pour les mettre hors de portée des autres prédateurs.

 

Félin solitaire et opportuniste, le léopard est largement distribué en Afrique et en Asie du Sud-Est sur de nombreux types d'habitats. La taille de la population est toutefois considérée comme en baisse par l'Union internationale pour la conservation de la nature, qui classe l'espèce comme quasi-menacée. Cinq sous-espèces sont considérées comme en danger ou en danger critique d'extinction : le léopard d'Arabie, le léopard de l'Amour, le léopard de Java, le léopard de Ceylan et le léopard de Perse.

 

Le léopard a une place importante dans la culture africaine où l'animal, considéré comme le roi des animaux, est l'attribut des chefs. La société secrète Aniota peut être considérée comme l'origine de légendes sur les hommes-léopards, équivalents des loups-garous occidentaux. En Europe, le léopard est décrit pour la première fois dans les bestiaires comme un animal vil issu d'un croisement adultère entre le lion (leo) et un félin légendaire, le pard (en). Cette réputation d'animal cruel et sanguinaire perdurera au moins jusqu'au XVIe siècle. L'image du félin est souvent utilisée dans la publicité (Dulux Valentine par exemple) ou dans les arts, comme la célèbre panthère rose.

 

For other uses, see Leopard (disambiguation) and Leopards (disambiguation).

 

The black leopard is one of three animals called "panther" – the others are the black jaguar and the cougar.

 

Leopard

Temporal range: Late Pliocene or Early Pleistocene to Recent

Conservation status

 

Near Threatened (IUCN 3.1)[1]

Scientific classification

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Carnivora

Family: Felidae

Genus: Panthera

Species: P. pardus

Binomial name

Panthera pardus

(Linnaeus, 1758)

Subspecies

 

9 but see text

Range of the leopard, former (red), uncertain (yellow), highly fragmented (light green), and present (dark green)

Synonyms

 

Felis pardus Linnaeus, 1758

 

The leopard (Panthera pardus) is a member of the Felidae family with a wide range in some parts of Africa and tropical Asia, from Siberia, South and West Asia to across most of sub-Saharan Africa. It is listed as Near Threatened on the IUCN Red List because it is declining in large parts of its range due to habitat loss and fragmentation, and hunting for trade and pest control. It is regionally extinct in Hong Kong, Singapore, Kuwait, Syrian Arab Republic, Libya and Tunisia.[1]

 

The leopard /ˈlɛpərd/ is the smallest of the four "big cats" in the genus Panthera. Compared to other members of the Felidae, the leopard has relatively short legs and a long body with a large skull. It is similar in appearance to the jaguar, but is smaller and more slightly built. Its fur is marked with rosettes similar to those of the jaguar, but the leopard's rosettes are smaller and more densely packed, and do not usually have central spots as the jaguars do. Both leopards and jaguars that are melanistic are known as black panthers.

 

The species' success in the wild is in part due to its opportunistic hunting behavior, its adaptability to habitats, its ability to run at speeds approaching 58 kilometres per hour (36 mph), its unequaled ability to climb trees even when carrying a heavy carcass,[2] and its notorious ability for stealth. The leopard consumes virtually any animal that it can hunt down and catch. Its habitat ranges from rainforest to desert terrains.

"Juammane"-"Tuesday" named by the local guides for the day he was regularly seen after the first encounter .

 

12 April 1997 - 22 March 2011

 

View On Black

Photo from my first trip to Edinburgh zoo. Quite pleased with the result as it was shot through glass.

Resting in between mating bouts.

I saw and photographed this male leopard thanks entirely to Sue. We had driven past it, though it was right beside the "Rhino Drive" on the driver's side and only Sue had noticed it as the rest of us were looking further afield. We backed along the track till we were beside it and got good looks and photos before it sauntered off. Initially it went away from the vehicle before back-tracking and crossing the track in front of the vehicle and disappearing off on the passenger side.

Leopard looking back before it changed its mind and came back towards the vehicle and crossed over the track.

Le léopard (Panthera pardus) ou panthère est une espèce de félins de la sous-famille des panthérinés. Ce félin présente un pelage fauve tacheté de rosettes ; une forme mélanique existe également. Excellent grimpeur et sauteur, le léopard a la particularité de hisser ses proies à la fourche d'un arbre pour les mettre hors de portée des autres prédateurs.

 

Félin solitaire et opportuniste, le léopard est largement distribué en Afrique et en Asie du Sud-Est sur de nombreux types d'habitats. La taille de la population est toutefois considérée comme en baisse par l'Union internationale pour la conservation de la nature, qui classe l'espèce comme quasi-menacée. Cinq sous-espèces sont considérées comme en danger ou en danger critique d'extinction : le léopard d'Arabie, le léopard de l'Amour, le léopard de Java, le léopard de Ceylan et le léopard de Perse.

 

Le léopard a une place importante dans la culture africaine où l'animal, considéré comme le roi des animaux, est l'attribut des chefs. La société secrète Aniota peut être considérée comme l'origine de légendes sur les hommes-léopards, équivalents des loups-garous occidentaux. En Europe, le léopard est décrit pour la première fois dans les bestiaires comme un animal vil issu d'un croisement adultère entre le lion (leo) et un félin légendaire, le pard (en). Cette réputation d'animal cruel et sanguinaire perdurera au moins jusqu'au XVIe siècle. L'image du félin est souvent utilisée dans la publicité (Dulux Valentine par exemple) ou dans les arts, comme la célèbre panthère rose.

 

For other uses, see Leopard (disambiguation) and Leopards (disambiguation).

 

The black leopard is one of three animals called "panther" – the others are the black jaguar and the cougar.

 

Leopard

Temporal range: Late Pliocene or Early Pleistocene to Recent

Conservation status

 

Near Threatened (IUCN 3.1)[1]

Scientific classification

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Carnivora

Family: Felidae

Genus: Panthera

Species: P. pardus

Binomial name

Panthera pardus

(Linnaeus, 1758)

Subspecies

 

9 but see text

Range of the leopard, former (red), uncertain (yellow), highly fragmented (light green), and present (dark green)

Synonyms

 

Felis pardus Linnaeus, 1758

 

The leopard (Panthera pardus) is a member of the Felidae family with a wide range in some parts of Africa and tropical Asia, from Siberia, South and West Asia to across most of sub-Saharan Africa. It is listed as Near Threatened on the IUCN Red List because it is declining in large parts of its range due to habitat loss and fragmentation, and hunting for trade and pest control. It is regionally extinct in Hong Kong, Singapore, Kuwait, Syrian Arab Republic, Libya and Tunisia.[1]

 

The leopard /ˈlɛpərd/ is the smallest of the four "big cats" in the genus Panthera. Compared to other members of the Felidae, the leopard has relatively short legs and a long body with a large skull. It is similar in appearance to the jaguar, but is smaller and more slightly built. Its fur is marked with rosettes similar to those of the jaguar, but the leopard's rosettes are smaller and more densely packed, and do not usually have central spots as the jaguars do. Both leopards and jaguars that are melanistic are known as black panthers.

 

The species' success in the wild is in part due to its opportunistic hunting behavior, its adaptability to habitats, its ability to run at speeds approaching 58 kilometres per hour (36 mph), its unequaled ability to climb trees even when carrying a heavy carcass,[2] and its notorious ability for stealth. The leopard consumes virtually any animal that it can hunt down and catch. Its habitat ranges from rainforest to desert terrains.

Seen at Yala National Park, Sri Lanka.

Taken at Colchester Zoo

At Tembe Elephant Park, KZN, South Africa

On safari series

1 2 ••• 20 21 23 25 26 ••• 79 80