View allAll Photos Tagged LACK

Secretive warbler that lacks vibrant colors, but compensates with an enormous voice. Olive-brown above with black streaks on white breast and bold white eyering. Orange central crown stripe bordered by black on either side. Forages for insects by walking along branches and on the ground with exaggerated footsteps and bobbing gait. Breeds primarily in areas with extensive deciduous or mixed forest. Winters primarily in Middle America and the Caribbean, where it can be quiet and difficult to detect. On the breeding grounds, listen for its loud song that builds in volume: “tea-cher, TEA-cher, TEA-CHER!”; also gives a sharp, high-pitched, metallic chip year-round. Possible to confuse with thrushes, but smaller, and walks instead of hops. (eBird)

 

Holiday Beach, Ontario, Canada. May 2017.

Eher in den Lack gefallen!

 

Die 218 435 erstrahlt seit ein paar Wochen im schönsten Verkehrsrot und ist daher trotz ihren LED Lichtern ein gern gesehener Gast an den IC Zügen im Allgäu.

Am 24.10.21 zog die Ulmer Glanzkiste den IC2084/85 und konnte von uns am Ruderatshofener Weiher festgehalten werden.

Auch im Allgäu wird es inzwischen langsam aber sicher Winter, was an dem Baum rechts im Bild schwer zu übersehen ist.

Exquisite patterns on this '38 Ford Convertible. IMHO, the nicest of the pre-war Ford front ends. Lack of bumper allows full view of that wonderful radiator shield pattern. Graceful and Art Deco as anything out there not named Bugatti or Talbot Lago. Art Deco for the common man.

 

COMMENTS & INVITATIONS with AWARD BANNERS will be respectfully DELETED!

Festa dels traginers (Balsareny) Barcelona

 

.La Cavalcada dels Traginers por las calles de Balsareny, al mediodia del domingo, representa el acto principal de la Festa. Nos permite trasladarnos a los tiempos en que el transporte de todo tipo de mercancias se realizaba en carromatos ó encíma de los caballos

 

The Cavalcada dels Traginers Balsareny the streets, at noon on Sunday, is the main event of the Festa. It allows us to move with the times in which the transport of all types of merchandise was carried in wagons or on horses

Nuthatch - Sitta europaea

  

The Eurasian nuthatch or wood nuthatch (Sitta europaea) is a small passerine bird found throughout temperate Asia and in Europe, where its name is the nuthatch. Like other nuthatches, it is a short-tailed bird with a long bill, blue-grey upperparts and a black eye-stripe. It is a vocal bird with a repeated loud dwip call. There are more than 20 subspecies in three main groups; birds in the west of the range have orange-buff underparts and a white throat, those in Russia have whitish underparts, and those in the Far East have a similar appearance to European birds, but lack the white throat.

 

The preferred habitat is mature deciduous or mixed woodland with large, old trees, preferably oak. Pairs hold permanent territories, and nest in tree holes, usually old woodpecker nests, but sometimes natural cavities. If the entrance to the hole is too large, the female plasters it with mud to reduce its size, and often coats the inside of the cavity too. The 6–9 red-speckled white eggs are laid on a deep base of pine or other wood chips.

 

The Eurasian nuthatch eats mainly insects, particularly caterpillars and beetles, although in autumn and winter its diet is supplemented with nuts and seeds. The young are fed mainly on insects, with some seeds, food items mainly being found on tree trunks and large branches. The nuthatch can forage when descending trees head first, as well as when climbing. It readily visits bird tables, eating fatty man-made food items as well as seeds. It is an inveterate hoarder, storing food year-round. Its main natural predator is the Eurasian sparrowhawk.

 

It breeds throughout England and Wales and has recently began to breed in southern Scotland. It is a resident, with birds seldom travelling far from the woods where they hatch.

 

Population:

 

UK breeding:

 

220,000 territories

       

Thank you for your kind visit. Have a wonderful and beautiful day! ❤️❤️❤️

Vale of Glamorgan.

 

Thanks for looking!!

A lack of any feeling about self or other, a mind-state that gives rise to boredom, rancor, apathy, and a passive, inert, or sluggish behaviour. Physically, acedia is fundamentally with a cessation of motion and an indifference to work; it finds expression in laziness, idleness, and indolence.

 

♩ ♪ ♫ ♬ ♫ ♪ ♩

 

Sloth | Seven Deadly Sins Series: 4/7

 

--

 

CREDITS

[BB] Knee Socks

Black Cats Poses - Bored in Space 2

*Bolson / Tattoo - Russel

Izzie's - LeLutka - Insomnia Frown Lines 75%

[ kunst ] - Anuket Septum Ring

[ kunst ] - Juniper necklace

[ kunst ] - Nose plaster

[omnis] BlackWidow/2 - ML - Right

Spoiled - Lewdy Gamer Shirt

TF: Machinist (F) :: Face : With Hollow

Apologies for my lack of commenting. Our son moves out this weekend and our daughter and partner move back home next weekend after giving up their flat to go travelling! So it's Mum and Dad removal services to the rescue!!

 

Have a good weekend everyone and thanks for all the lovely comments on my images.

 

One of my favourite songs ever

 

youtu.be/xXBNlApwh0c

Rost und alter Lack auf Container . Beitrag zum Exff-Award : WASSER

South Wales

 

Thanks for looking!!

A medium-sized damselfly which characteristically holds wings open at 45 degrees when perched, unlike other damselflies. Males are metallic green with powder blue eyes, thorax sides and bands across first and last two abdominal segments. The females are similar but lack any blue colouring.

Art object by Claes Oldenburg, New York

@ Eschholzpark Freiburg/Brsg. (GER)

Woodhouse’s Scrub-Jay may lack the flashy crest of its jay relatives, but it makes up for it with bold personality. Draped in soft blues and subtle grays, this sleek, long-tailed forager is captured with a bill full of my suet. A true jay in spirit, yet defined by its rugged adaptability—proof that while all scrub-jays are jays, not all jays are scrub-jays!

 

I have a caged suet feeder, designed so that only small birds can access it. To provide another feeding option, I drilled holes in a 3-inch diameter vertical branch, allowing passerines to perch on the bark and easily feed. However, scrubjays, unable to cling to the vertical surface, have found a clever workaround—they fly up and hover just long enough to snatch a bite of suet, proving their cunning, thieving nature!

Outsmarted by a bird, Tom.

 

Cuckoo - Cuculus Canorus

 

Norfolk

 

The common cuckoo (Cuculus canorus) is a member of the cuckoo order of birds, Cuculiformes, which includes the roadrunners, the anis and the coucals.

 

This species is a widespread summer migrant to Europe and Asia, and winters in Africa. It is a brood parasite, which means it lays eggs in the nests of other bird species, particularly of dunnocks, meadow pipits, and reed warblers. Although its eggs are larger than those of its hosts, the eggs in each type of host nest resemble the host's eggs. The adult too is a mimic, e that species is a predator, the mimicry gives the female time to lay her eggs without being seen to do so.

The English word "cuckoo" comes from the Old French cucu and it first appears about 1240 in the poem Sumer Is Icumen In - "Summer has come in / Loudly sing, Cuckoo!" in modern English.

The scientific name is from Latin. Cuculus is "cuckoo" and canorus, "melodious ".

 

A study using stuffed bird models found that small birds are less likely to approach common cuckoos that have barred underparts similar to the Eurasian sparrowhawk, a predatory bird. Eurasian reed warblers were found more aggressive to cuckoos that looked less hawk-like, meaning that the resemblance to the hawk helps the cuckoo to access the nests of potential hosts. Other small birds, great tits and blue tits, showed alarm and avoided attending feeders on seeing either (mounted) sparrowhawks or cuckoos; this implies that the cuckoo's hawklike appearance functions as protective mimicry, whether to reduce attacks by hawks or to make brood parasitism easier.

 

The common cuckoo is an obligate brood parasite; it lays its eggs in the nests of other birds. At the appropriate moment, the hen cuckoo flies down to the host's nest, pushes one egg out of the nest, lays an egg and flies off. The whole process takes about 10 seconds. A female may visit up to 50 nests during a breeding season. Common cuckoos first breed at the age of two years.

 

More than 100 host species have been recorded: meadow pipit, dunnock and Eurasian reed warbler are the most common hosts in northern Europe; garden warbler, meadow pipit, pied wagtail and European robin in central Europe; brambling and common redstart in Finland; and great reed warbler in Hungary.

 

Studies were made of 90 great reed warbler nests in central Hungary. There was an "unusually high" frequency of common cuckoo parasitism, with 64% of the nests parasitised. Of the nests targeted by cuckoos, 64% contained one cuckoo egg, 23% had two, 10% had three and 3% had four common cuckoo eggs. In total, 58% of the common cuckoo eggs were laid in nests that were multiply parasitised. When laying eggs in nests already parasitised, the female cuckoos removed one egg at random, showing no discrimination between the great reed warbler eggs and those of other cuckoos.

 

It was found that nests close to cuckoo perches were most vulnerable: multiple parasitised nests were closest to the vantage points, and unparasitised nests were farthest away. Nearly all the nests "in close vicinity" to the vantage points were parasitised. More visible nests were more likely to be selected by the common cuckoos. Female cuckoos use their vantage points to watch for potential hosts and find it easier to locate the more visible nests while they are egg-laying.

  

Rost und Lack auf Container. Entdeckt in den Niederlanden. Illusorisch modifiziert , das Auge hat sie von mir !

On a walk around the city catching up on happenings with a wonderful Flickr/Blip friend. October 24, 2015 Christchurch New Zealand.

Excerpt from www.tourstcatharines.com/tours-oldtown.shtml:

 

Queen Street Baptist Church at 57 Queen Street is sober and militant in appearance. Its stone walls lack a spire or tower, yet exude a sense of permanence and trust.

Vale of Glamorgan.

 

Thank you for looking at my images!!

A large, dark grayish brown kiwi with brownish streaking, often showing white patches on face. Restricted to native forest near Okarito in New Zealand, with small populations on predator-free Mana, Blumine, and Motuara islands. Often heard at night foraging as it sniffs loudly, tapping the ground for invertebrates. Male call is a series of clear rising whistles. Female call is a harsh throaty wail. Both sexes repeat their call many times, and sometimes call simultaneously. Could be confused with Weka by voice and shape; look for the kiwi’s much longer bill and lack of tail, and listen for its multisyllabic call. (eBird)

---------------

On the ferry to Blumine Island were two conservation officers who were taking two kiwis to a nearby island for release into the wild. During the trip, they brought out one of the kiwis and showed the fascinated passengers how the birds were banded and tagged with electronic trackers. The kiwi wasn't really impressed by all this handling, but the bander knew what she was doing and the job was quickly done. Before returning him to his travel box, the conservation officer showed him off to the enthralled passengers, most of whom had probably never seen a kiwi close up and in the daylight. I was absolutely thrilled!

A few days later, we heard a female calling at a mainland location, but did not see her so this was the only sighting that we had.

 

Ferry to Blumine Island, Marlborough, New Zealand. March 2024.

Roadrunner Birding Tours.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

These tiny yet spectacular orchids lack chlorophyll and so collect their nourishment by tapping their root system into the mycelium mat of Russula mushrooms and stealing fungal reserves. The Russula mycelium is tied into a big oak tree's branching roots and doing a very similar thing - talk about a tangled web of intrigue.

Agatha gave a bottle of water for a woman she didn't know... that woman didn't had any money to pay, so her daughter paid Agatha with a big hug

Nuthatch - Sitta europaea

  

The Eurasian nuthatch or wood nuthatch (Sitta europaea) is a small passerine bird found throughout temperate Asia and in Europe, where its name is the nuthatch. Like other nuthatches, it is a short-tailed bird with a long bill, blue-grey upperparts and a black eye-stripe. It is a vocal bird with a repeated loud dwip call. There are more than 20 subspecies in three main groups; birds in the west of the range have orange-buff underparts and a white throat, those in Russia have whitish underparts, and those in the Far East have a similar appearance to European birds, but lack the white throat.

 

The preferred habitat is mature deciduous or mixed woodland with large, old trees, preferably oak. Pairs hold permanent territories, and nest in tree holes, usually old woodpecker nests, but sometimes natural cavities. If the entrance to the hole is too large, the female plasters it with mud to reduce its size, and often coats the inside of the cavity too. The 6–9 red-speckled white eggs are laid on a deep base of pine or other wood chips.

 

The Eurasian nuthatch eats mainly insects, particularly caterpillars and beetles, although in autumn and winter its diet is supplemented with nuts and seeds. The young are fed mainly on insects, with some seeds, food items mainly being found on tree trunks and large branches. The nuthatch can forage when descending trees head first, as well as when climbing. It readily visits bird tables, eating fatty man-made food items as well as seeds. It is an inveterate hoarder, storing food year-round. Its main natural predator is the Eurasian sparrowhawk.

 

It breeds throughout England and Wales and has recently began to breed in southern Scotland. It is a resident, with birds seldom travelling far from the woods where they hatch.

 

Population:

 

UK breeding:

 

220,000 territories

 

Crested Tit - Lophophanes cristatus

 

Abernethy

 

The European crested tit, or simply crested tit (Lophophanes cristatus) (formerly Parus cristatus), is a passerine bird in the tit family Paridae. It is a widespread and common resident breeder in coniferous forests throughout central and northern Europe and in deciduous woodland in France and the Iberian peninsula.

In Great Britain, it is chiefly restricted to the ancient pinewoods of Inverness and Strathspey in Scotland, and seldom strays far from its haunts.

A few vagrant crested tits have been seen in England. It is resident, and most individuals do not migrate.

 

It is an easy tit to recognise, for besides its erectile crest, the tip of which is often recurved, its gorget and collar are distinctive. It is, like other tits, talkative, and birds keep up a constant zee, zee, zee ,similar to that of the coal tit.

 

It makes a nest in a hole in rotting stumps. This bird often feeds low down in trees, but although not shy, it is not always easily approached. It will join winter tit flocks with other species.

 

Like other tits it is found in pairs and it feeds on insects (including caterpillars) and seeds.

 

Population:

 

UK breeding:

 

1,500 pairs

 

UK wintering:

 

5,200-9,500 birds

 

The lack of rain has been hard on pronghorns too. This one is literally skin and bones. I sometimes wonder if I could organize a drop of alfalfa, but that isn't how it works. Mother Nature is a harsh mistress.

At the beginning of my walk this morning I found a dead Large White (Pieris brassicae) Butterfly that had been hit by a car on the road, I retrieved it and placed it on a wall for collection on my return home. I've now had a chance for a closer look........

 

Manfrotto Tripod, Shoulderpod S!, Olloclip macro @ 21x and then zoomed in on the iPhone screen about 50% (hence the lack in quality), Hisy remote, DxO Optics Pro on Mac, then Snapseed on iPad Pro.

Lamby Lake, Cardiff.

 

Thanks for looking!!

Revisiting the photos from a one time only pygmy-owl sighting. Sadly I was never able to find this one again, nevertheless it was a neat encounter. The lack of false eyes and a full salt shaker head leads me to believe that this one is another juvenile.

 

Santa Cruz Mountains, CA.

Lack und Chrom - Automesse Duisburg

“Lack of direction, not lack of time, is the problem. We all have twenty-four hour days.”

 

― Zig Ziglar

Living for a moment of beauty:

 

Accepting the lightness of being means accepting a certain lack of ultimate meaning in life, and living for a moment of beauty.

 

Model: The Colby Files

Cattle Egret - Bubulcus ibis

  

The cattle egret (Bubulcus ibis) is a cosmopolitan species of heron (family Ardeidae) found in the tropics, subtropics and warm temperate zones.

 

It is a white bird adorned with buff plumes in the breeding season. It nests in colonies, usually near bodies of water and often with other wading birds. The nest is a platform of sticks in trees or shrubs. Cattle egrets exploit drier and open habitats more than other heron species. Their feeding habitats include seasonally inundated grasslands, pastures, farmlands, wetlands and rice paddies. They often accompany cattle or other large mammals, catching insect and small vertebrate prey disturbed by these animals. Some populations of the cattle egret are migratory and others show post-breeding dispersal.

 

The cattle egret has undergone one of the most rapid and wide reaching natural expansions of any bird species.It was originally native to parts of Southern Spain and Portugal, tropical and subtropical Africa and humid tropical and subtropical Asia. In the end of the 19th century it began expanding its range into southern Africa, first breeding in the Cape Province in 1908. Cattle egrets were first sighted in the Americas on the boundary of Guiana and Suriname in 1877, having apparently flown across the Atlantic Ocean. It was not until the 1930s that the species is thought to have become established in that area.

 

The species first arrived in North America in 1941 (these early sightings were originally dismissed as escapees), bred in Florida in 1953, and spread rapidly, breeding for the first time in Canada in 1962. It is now commonly seen as far west as California. It was first recorded breeding in Cuba in 1957, in Costa Rica in 1958, and in Mexico in 1963, although it was probably established before that. In Europe, the species had historically declined in Spain and Portugal, but in the latter part of the 20th century it expanded back through the Iberian Peninsula, and then began to colonise other parts of Europe; southern France in 1958, northern France in 1981 and Italy in 1985.

 

Breeding in the United Kingdom was recorded for the first time in 2008 only a year after an influx seen in the previous year. In 2008, cattle egrets were also reported as having moved into Ireland for the first time. This trend has continued and cattle egrets have become more numerous in southern Britain with influxes in some numbers during the non breeding seasons of 2007/08 and 2016/17. They bred in Britain again in 2017, following an influx in the previous winter, and may become established there.

 

In Australia, the colonisation began in the 1940s, with the species establishing itself in the north and east of the continent. It began to regularly visit New Zealand in the 1960s. Since 1948 the cattle egret has been permanently resident in Israel. Prior to 1948 it was only a winter visitor.

 

without gas next winter ...

© Leanne Boulton, All Rights Reserved

 

Street photography from Glasgow, Scotland, captured in September 2026.

 

After Ukraine destroyed a Russian data centre that housed a major 'bot farm' there has been a massive reduction in pro-Trump MAGA and far-right posts on social media across the US and Europe.

 

The current UK Prime Minister has, finally, shared the fact that Russia interfered with the Brexit referendum here. They also interfered with the Scottish Independence referendum.

 

There is plenty of evidence out there of Russian interference in Western political discourse.

 

Some of us have known for years that Russia was playing the long game in online disinformation and interference.

 

The impact that it has had on our lives cannot be underestimated. Public discourse. Division. Attitudes. Emotion. All manipulated by a relentless bombardment of propaganda designed to undermine Western democracy and destroy social cohesion.

 

We cannot allow it to continue. Our lives are miserable as a result of disinformation and lies spread on social media. Our lives are affected by political decisions made because of artificially overinflated online opinions.

Too many people lack the critical thinking skills to see beyond the propaganda, sadly.

 

These bot farms are a national security issue and it is long overdue that they are shut down.

 

Ps. I am not a bot.

Only a second for Wales and a sixth for the UK. This has come from North America, lets hope it gets home safely after feeding in Mr & Mrs Hart's beautiful pond in Pembrokeshire.

Lack of exercise and too much eating during lockdown ! Day 6 of Lockdown.

 

A well fed lion fast asleep in the savannah late evening at Masai Mara National Park, Kenya

 

Many thanks for your visit, no need to comment.

 

Happy Caturday

I chose the wrong time to visit this waterfall, a great lack of water.. there is the remains of an old mill on the site, not much remains and it is mostly covered by the undergrowth.

There was certainly no lack of choice, as I keep lots of different ribbons from presents etc in a box to use them again for my presents. But I got lost in taking pictures of the first piece of ribbon that I found - a rather wide and shiny copper - coloured one that turned out to be a very interesting foto model, showing very different characters with changing light and background. We were really sort of good partners with me, always doing that macro work totally open-ended, without an exact plan, just experimenting and looking for interesting outcomes and that ribbon changing forms, showing all sorts of copper tones or fiery reflections, depending on the light and background I used.

I liked more than one of the resulting macros and found it hard to choose, especially because I had wanted to leave my comfort zone of golden sparkles and Bokeh and finally do a clear and elegant - looking 'less-is-more' (eventually away from f 2.8 ;).

What you see is a compromise - a narrow sharp area and that dissolving into the more misty part.

Thank you for your time to visit, for faves and comments, very welcome and appreciated.

HMM to all participants 💙💙💙

 

2 4 5 6 7 ••• 79 80