View allAll Photos Tagged resident
"Le" résident permanent qui est maintenant "deux" comme tous les ans à cette période de l'année !!
♡♡♡
"The" permanent resident who is now "two" at this time of the year !!
the cape sugarbird (promerops cafer) is a tipical resident of the "fynbos" a special kind of enviroment in the western and eastern cape of south africa.the bird is strongly depended for food from the nectar of the"national south african flower",the protea.they eat also a lot of insects but it's not the favorite food.we shouldnt mistake this bird with sunbirds/hummingbirds/colibri, typical nectar eaters...this sugarbird in a medium size bird .
"sugarbird"
original 3K file here:
My resident Juvenile Cooper's hawk. Maybe I'll get lucky and this one will find a mate here and nest close by. Now that would be truly awesome.
2018 06 16
- Outfit -
☑ Lookbook. ( You can get HUD and buy it. Click on the AD located behind the counter at the main store )
Eyes: CURELESS[+] Anesthesia Eyes
Skin: CURELESS[+] Anesthesia Skin / BEIGE
☑ Main store
Piercing: [CX] Pest Friend - (Original) ' CerberusXing '
☑ Kustom9
Tops: -David Heather-Dani Top/Black
☑ The Liaison Collaborative
Pose: Bauhaus Movement - Let The Beat Drop 10
Tattoo: DAPPA - Sun Dance Tattoo.
Collar: //Naberius// Iron Eater Collar (Iron) @Gacha
Tongue: [CX] STFU Trap (Bleeding Drool) OC ' CerberusXing '
Hair: .Shi Hair : Hearken / Unisex . E-Bronde
Ears: ^^Swallow^^ Rox Ears 0.2
‐ Decoration -
Background: /anxiety/ rule#1
Blog...~ le soleil ~
For more information have to blog <33
Thanks so much for your time !!
Thank you for always having lots of Fav ♥
Many thanks to you !! ♥
love it ♥
This red-tailed hawk has been hanging around Commonwealth Lake lately - I visited there 3 times in the last week, and it made an appearance all three times. Here it is posing for its admiring audience - a good collection of photographers and cellphone wielders (sorry, but I still can't quite call someone with a cell phone a photographer; sorry if I'm offending some!). It eventually flew right at us, but it was too dark to catch the action. Oh, well, I got some decent shots from another of its visits.
Down at the local harbor is the resident Otter family. There are a few more otters in the bottom of the skiff.
Porte principale - Avignon (84)
À la fois forteresse et palais, elle fut pendant le XIVe siècle le siège de la chrétienté d'Occident.
Sa taille imposante et son adossement contre le rocher lui permettent à la fois de dominer la ville et d'être vu de très loin.
Elle est classé Monument Historique depuis 1840. Depuis 1995, il est classé avec le centre historique de la ville au Patrimoine Mondial de l'UNESCO.
Côté droit du palais (façade ouest)
Lewis's Woodpeckers congregate in Buena Vista for the breeding season. Looks like a woodpecker but forages like a flycatcher,
To me, this shot of the robin who seems to have adopted us is very endearing and my favourite of all: somehow he looks rather vulnerable and a little bit unsure of himself and I like the way the breeze is ruffling his feathers. And his stick legs hardly look adequate for his little body.....
He apparently had no fear of the camera and this was the closest avian experience I have ever had!
Dartford Warbler - Sylvia Undata
The Dartford warbler (Sylvia undata) iDs a typical warbler from the warmer parts of western Europe and northwestern Africa. It is a small warbler with a long thin tail and a thin pointed bill. The adult male has grey-brown upperparts and is dull reddish-brown below except for the centre of the belly which has a dirty white patch. It has light speckles on the throat and a red eye-ring. The sexes are similar but the adult female is usually less grey above and paler below.
Its breeding range lies west of a line from southern England to the heel of Italy (southern Apulia). The Dartford warbler is usually resident all year in its breeding range, but there is some limited migration.
The Dartford warbler was first described by the Welsh naturalist Thomas Pennant from two specimens that were shot in April 1773 on Bexley Heath near Dartford in Kent.
The species is naturally rare. The largest European populations of Sylvia undata are in the Iberian peninsula, others in much of France, in Italy and southern England and south Wales. In Africa it can be found only in small areas in the north, wintering in northern Morocco and northern Algeria.
In southern England the birds breed on heathlands, sometimes near the coast, and nest in either common gorse (Ulex europaeus) or common heather (Calluna
Dartford warblers are named for Dartford Heath in north west Kent, where the population became extinct in the early twentieth century. They almost died out in the United Kingdom in the severe winter of 1962/1963 when the national population dropped to just ten pairs. Sylvia undata is also sensitive to drought affecting breeding success or producing heath fires, as occurred during 1975 and 1976 in England when virtually all juveniles failed to survive their first year.
However, this species can recover well in good quality habitat with favourable temperatures and rainfall, thanks to repeated nesting and a high survival rate for the young. Indeed, they recovered in some areas of the UK, but numbers are once again on the decline in other regions of their natural range.
The range of the Dartford warbler is restricted to western and southern Europe. The total population in 2012 was estimated at 1.1–2.5 million breeding pairs. The largest numbers occur in Spain where there were believed to be 983,000–1,750,000 pairs. For reasons that probably include loss of suitable habitat, the Spanish population appears to be declining. The species is therefore classed by the International Union for Conservation of Nature as being Near threatened.
A period of climatic warming since 1963 has seen the UK population increase to "more than 2,500 pairs in 2006 (Wotton et al. 2009). Expansion into patches of structurally suitable habitat (up to an altitude of 400m), more northerly areas and away from the core of the range, from Dorset and Hampshire to Derbyshire and Suffolk, is likely to have been facilitated by milder winter weather (Wotton et al. 2009, Bradbury et al. 2011)... The Dartford warbler population in the UK is expected to continue to increase. However, future climate-based projections for the European range indicate that by 2080, more than 60% of the current European range may no longer be suitable (Huntley et al 2007). There is evidence that this is happening already, with severe declines in Spain and France (Green 2017). For this reason, the species is classified as Near Threatened on the IUCN Global Red List. If the declines in southern Europe continue, the UK will become increasingly important for global conservation of this species".
Population:
UK breeding:
3,200 pairs
This Beautiful Sparrowhawk has been hanging around the garden over the last couple of days, it looks quite young.
A large resident owl usually found around rocky places, ledges and rock quarries. These birds prefer these habitats and are often found sitting quietly on one of the ledges or on a tree nearby. The bird - around 50 - 60 cms is one of the larger owls in the country.
Just like other large owls, they are usually found in pairs. But this one was alone in a quarry. And there were dozen's of swallows that were quite unhappy with the Owl and were constantly dive bombing on it. The owl didn't care since they are no danger to it. Several rounds of dive bombing made no difference to the Owl who tracked it a few times, but ignored it entirely - as if saying "You can't touch me".
I suspect that the Owl was making a meal of these Swallows every night since the ledges where the Swallows perch and nest had a lot of white markings indicating Owl droppings.
Thank you for your views, likes and feedback. Much appreciated.
Eastern Screech-Owl in a nest box I made two years ago and have it on a pole in my backyard. It took that long for one to move in. Lets hope it stays. I cut a natural cavity from a stump and put it on the front of the box so it would be more appealing. Curbside appeal sells!
Robin - Erithacus rubecula
Wash and Brush up!
Double Double click!
.
The European robin (Erithacus rubecula), known simply as the robin or robin redbreast in the British Isles, is a small insectivorous passerine bird, specifically a chat, that was formerly classified as a member of the thrush family (Turdidae) but is now considered to be an Old World flycatcher.
The robin occurs in Eurasia east to Western Siberia, south to Algeria and on the Atlantic islands as far west as the Azores and Madeira. It is a vagrant in Iceland. In the south-east, it reaches the Caucasus range. Irish and British robins are largely resident but a small minority, usually female, migrate to southern Europe during winter, a few as far as Spain. Scandinavian and Russian robins migrate to Britain and western Europe to escape the harsher winters. These migrants can be recognised by the greyer tone of the upper parts of their bodies and duller orange breast. The European robin prefers spruce woods in northern Europe, contrasting with its preference for parks and gardens in Ireland and Britain.
Attempts to introduce the European robin into Australia and New Zealand in the latter part of the 19th century were unsuccessful. Birds were released around Melbourne, Auckland, Christchurch, Wellington and Dunedin by various local acclimatisation societies, with none becoming established. There was a similar outcome in North America as birds failed to establish after being released in Long Island, New York in 1852, Oregon in 1889–1892, and the Saanich Peninsula in British Columbia in 1908–1910.
The robin is diurnal, although has been reported to be active hunting insects on moonlit nights or near artificial light at night. Well known to British and Irish gardeners, it is relatively unafraid of people and drawn to human activities involving the digging of soil, in order to look out for earthworms and other food freshly turned up. Indeed, the robin is considered to be a gardener's friend and for various folklore reasons the robin would never be harmed. In continental Europe on the other hand, robins were hunted and killed as with most other small birds, and are more wary.
Robins also approach large wild animals, such as wild boar and other animals which disturb the ground, to look for any food that might be brought to the surface. In autumn and winter, robins will supplement their usual diet of terrestrial invertebrates, such as spiders, worms and insects, with berries and fruit. They will also eat seed mixtures placed on bird-tables.
The robin features prominently in British folklore, and that of northwestern France, but much less so in other parts of Europe. It was held to be a storm-cloud bird and sacred to Thor, the god of thunder, in Norse mythology. Robins feature in the traditional children's tale, Babes in the Wood; the birds cover the dead bodies of the children.
More recently, the robin has become strongly associated with Christmas, taking a starring role on many Christmas cards since the mid 19th century. The robin has appeared on many Christmas postage stamps. An old British folk tale seeks to explain the robin's distinctive breast. Legend has it that when Jesus was dying on the cross, the robin, then simply brown in colour, flew to his side and sang into his ear in order to comfort him in his pain. The blood from his wounds stained the robin's breast, and thereafter all robins got the mark of Christ's blood upon them.
An alternative legend has it that its breast was scorched fetching water for souls in Purgatory.
The association with Christmas more probably arises from the fact that postmen in Victorian Britain wore red jackets and were nicknamed "Robins"; the robin featured on the Christmas card is an emblem of the postman delivering the card.
In the 1960s, in a vote publicised by The Times, the robin was adopted as the unofficial national bird of the UK.
In 2015, the robin was again voted Britain's national bird in a poll organised by birdwatcher David Lindo, taking 34% of the final vote.