View allAll Photos Tagged nesting
I do believe that bird has those potatoes confused with eggs. Haha, taken at our smallish family reunion, June 13th, 2009
FarAway, 60 feet in the air, a pair of swallow-tailed kites nest with their young on the crown of a dominant pine tree #inmybackyard in central Florida.
More on the Flightless(Galapagos) Cormorant. They build a nest of seaweed just above the high tide level. Both parents share the incubation and feeding chores. The male and female are identical in color and markings except the male is larger. (The juveniles are similar but more of a sleek blackish color and a dark eye) They are strong swimmers chasing fish eel and octopus. They feed close to the bottom and not more than a 100 meters from the shore. As well as not having good wings, their breast bone where the flying muscle are attached is not shaped the same as the cormorants here. The body feathers are thicker, denser and almost like hair.
Your comments and faves are greatly appreciated.
Galah
Scientific Name:Eolophus roseicapillus
Description: The Galah can be easily identified by its rose-pink head, neck and underparts, with paler pink crown, and grey back, wings and undertail. Birds from the west of Australia have comparatively paler plumage. Galahs have a bouncing acrobatic flight, but spend much of the day sheltering from heat in the foliage of trees and shrubs. Huge noisy flocks of birds congregate and roost together at night.
Similar species: The Galah is generally unmistakable, but in flight may resemble a Gang-gang Cockatoo in shape.
Distribution: The Galah is one of the most abundant and familiar of the Australian parrots, occurring over most of Australia, including some offshore islands.
Habitat: The Galah is found in large flocks in a variety of timbered habitats, usually near water.
Feeding: Galahs form huge, noisy flocks which feed on seeds, mostly from the ground. Seeds of grasses and cultivated crops are eaten, making these birds agricultural pests in some areas. Birds may travel large distances in search of favourable feeding grounds.
Breeding: Galahs form permanent pair bonds, although a bird will take a new partner if the other one dies. The nest is a tree hollow or similar location, lined with leaves. Both sexes incubate the eggs and care for the young. There is high chick mortality in Galahs, with up to 50 % of chicks dying in the first six months. Galahs have been recorded breeding with other members of the cockatoo family, both in the wild and captivity. These include the Sulphur-crested Cockatoo, C. galerita.
Calls: The voice is a distinctive high-pitched screech, 'chi-chi'.
Minimum Size: 35cm
Maximum Size: 36cm
Average size: 36cm
Average weight: 337g
Breeding season: February to July in the north; July to December in the south
Clutch Size: 3 to 4
(Source: www.birdsinbackyards.net)
© Chris Burns 2017
__________________________________________
All rights reserved.
This image may not be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, including electronic, mechanical, photocopying and recording without my written consent.
Nesting site of a pair of White-breasted Nuthatch. A beak full of hair from a deer carcass. After working several hours the two had an obvious difference of opinion as to just how much hair was needed. One carried it in and the other carried it out!
The photo was not particularly crisp as shot so applied a little "topaz glow" for effect.
LOOKING for feedback... which crop appeals to you more?
This is the same sandhill crane ruffled feathers as last post.
I have been watching this Killdeer (Charadrius vociferus) nest ever since I found the scrape on June 18. There are now four eggs in the nest. This means they will hatch on or about July 10 plus minus 1 or so. I will monitor the nest as nothing is cuter that Killdeer chicks huddled under mother. The nest is in a dirt road in Jackson County, Colorado.
Sunday I went to Kohler-Andrae State Park and came across a number of nesting Canada geese couples settling in.
Really lucky this morning.. just noticed we've got a gorgeous Robin building it's nest in the garden..