View allAll Photos Tagged leopard

Leopardo

 

Le cornelle

 

Le Cornelle

October 21, 2018 at Columbus Zoo

snow leopards being lazy

Right after I captured this image, another vehicle pulled up behind the leopard and ruined the background.

Male Leopard photographed by SM on June 21, 2006 at Sabi Sands, South Africa.

Snow Leopard keeping an eye on things at Mogo Zoo.

Game drive around Kwara Reserve, Okavango Delta with Ken Duncan and www.kwando.co.bw>splash, Botswana

Best viewed large

 

I have several very good snow leopard shots - but this is my favorite because of the eye contact.

 

The snow leopard is native Central and South Asia. They tend towards solitary lives and, although small in population, have a large habitat range. The can be found in the following countries:Afghanistan, Bhutan, China, India, Kazakhstan, Kyrgyz Republic, Mongolia, Nepal, Pakistan, Russia, Tajikistan, and Uzbekistan.

 

Current population estimates put their numbers at apprx 4000-6500. IUCN has placed the snow leopard on the red list of endangered animal species. The snow leopard is not however, the rarest cat. That title goes to the far eastern leopard. Only 30 far eastern leopards are thought to survive in the wild.

   

A Sri Lankan Leopard (Panthera pardus kotiya) crosses a road in the Yala National Park. Captured on 8th April 2007 under very wet conditions using a Canon EOS 30D (EF 75-300mm 1:4-5.6 III) in sports mode. Adjusted for color and saturation.

Léopard au zoo de beauval, france

An 80 kg dominant male leopard. Notice his chewed right ear from scrapes over his 12 odd years.

 

Londolozi Game Reserve, South Africa

www.londolozi.com

one of my favourate shots of that visit very proud..taken with an Olympus c730 ultra zoom

A 14-week-old unnamed female Amur Leopard looks on in her enclosure at Marwell Zoological Park in Winchester, England. Thursday, Feb. 28, 2008. A leopard cub newly born into one of the most endangered species in the world finally got its first breath of fresh air after spending three months in its mother's den at a British zoo. The cub was bred from two Amur leopards, Ashca and Akin, as part of a European conservation program. Though there are around 200 Amur in captivity, a Wildlife Conservation Society census last April revealed there are less than 35 living in the wild. (AP Photo/Gareth Fuller, PA) ** UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE **

Dozing leopard at Marwell Zoo.

Leopard Painting in my office that I bought while traveling in China! Brought it back rolled up on the plane. Had it Framed in USA. Hangs at JeepersMedia. Belongs to Mike Mozart of TheToyChannel and JeepersMedia on YouTube

'Davidoff' - Male Amur Leopard @ Twycross Zoo

As seen at South Lakes Wild Animal Park, Cumbria (Jan 14)

The Amur leopard, Panthera Pardus Orientalis, is the rarest big cat in the world and yet is still a relatively unknown species of leopard outside of its homeland in Russia. Also known as the Far Eastern leopard the approximate population stands at about 35 individuals remaining in the wild. These leopards now only exist in the southern most tip of the Russian Far East along the borders with China in the Khasan Region of Primorsky Krai.

  

With its long winter coat the Amur leopard is well adapted to the harsh climate of the Amur-Ussuri region. The hairs of its summer coat are 2.5 cm long whereas in the winter they grow to 7 cm long when it also lightens to a pale cream colour. Its fur has larger and more widely spaced rosettes than other leopards, with thick dark borders. It also has longer legs, probably an adaptation for walking through snow. The male Amur leopard weighs between 32-48 kg, with exceptionally large males up to 60-75 kg. Females are smaller than the males weighing between 25-43 kg.

  

Amur Leopards tend to avoid living or hunting too close to tiger territory to avoid direct competition for prey. They normally hunt at night using the silent stalk and ambush technique, one that is also used by the tiger. During the attack phase the leopard may reach speeds of up to 35 miles per hour but this is sustainable only for a very short time. The main prey species of the Amur leopard are roe deer, red deer, musk deer, sika deer, wild boar, hares and badgers. Leopards are adapted for their carnivorous diet. They have large, powerful jaws and long pointed canine teeth to help them grab and hold their prey. The premolars in the back of their mouth have surfaces specially designed for shearing and chewing meat and are referred to as ‘carnassial’ teeth. They also have sharp, pointed papillae on their tongue to help them remove meat from bones.

  

Deforestation, the use of animal parts for traditional medicine and conflict with humans has had a devastating effect on the Amur leopard population. There has also been a drastic reduction in the number of prey species, and further disruption due to mineral extraction and extensive road building. The Amur leopard has been a protected species in Russia since 1956, but still there is a problem with poaching.

  

There are nearly 200 Amur leopards in the captive population worldwide, many of which are in European zoos. The European population is managed by Europaeisches Erhaltungszucht Programme an organized captive breeding program. Unfortunately the captive population of Amur leopards comes from only 9 wild-born founders, and therefore, several of the animals are considered highly inbred. There is a proposal to capture some wild Amur leopards to place in zoos to provide additional founders from the wild. The Amur leopard in captivity may live for 20 years or more while in the wild they are believed to survive for anything up to 12 years.

 

Sheena, an African Leopard at Santago Rare Leopard Project. I love her marking in this image.

Leopard at Edinburgh Zoo

'Davidoff' - Male Amur Leopard @ Twycross Zoo

Wildlife Heritage Foundation

Leopard (Panthera pardus)

 

Sabi Sand Southafrica Safari Tour

(Panthera pardus fusca)

1 2 ••• 40 41 43 45 46 ••• 79 80