View allAll Photos Tagged glossy
lamprotornis nitens
roodschouderglansspreeuw
choucador à épaulettes rouges
Rotschulter-Glanzstar
Many thanks for your views, favorites and supportive comments.
All rights reserved. ©
Glossy Ibis- Plegadis Falcinellus
Flocks of Glossy Ibis forage quite close together, advancing slowly as they probe a muddy area. This activity often attracts Snowy Egrets and other species of waders, which capture minnows and other prey moving away from the feeding ibis flocks.
Glossy Ibises nest in colonies, often among other species of ibis, heron, egret, or spoonbill. Colonial nesters have the advantage of many extra sets of eyes looking out for predators. Colonies might also be places where highly gregarious species like ibises can share information about the most productive foraging areas.
Glossy Ibis is a cosmopolitan species, also found in Europe, Asia, and Africa. In recent decades, its population in Spain has been increasing rapidly, probably helped by increased rice cultivation there. Glossy Ibises banded in Spain have turned up as far away as Barbados, having crossed the Atlantic—a remarkable feat but one that several species of heron and egret have managed as well.
The oldest recorded Glossy Ibis was at least 21 years old and lived in Virginia between 1971 and 1992.
Glossy Ibis- Plegadis Falcinellus
Flocks of Glossy Ibis forage quite close together, advancing slowly as they probe a muddy area. This activity often attracts Snowy Egrets and other species of waders, which capture minnows and other prey moving away from the feeding ibis flocks.
Glossy Ibises nest in colonies, often among other species of ibis, heron, egret, or spoonbill. Colonial nesters have the advantage of many extra sets of eyes looking out for predators. Colonies might also be places where highly gregarious species like ibises can share information about the most productive foraging areas.
Glossy Ibis is a cosmopolitan species, also found in Europe, Asia, and Africa. In recent decades, its population in Spain has been increasing rapidly, probably helped by increased rice cultivation there. Glossy Ibises banded in Spain have turned up as far away as Barbados, having crossed the Atlantic—a remarkable feat but one that several species of heron and egret have managed as well.
The oldest recorded Glossy Ibis was at least 21 years old and lived in Virginia between 1971 and 1992.
Taken last winter in Florida.
Took a bit of break from photography the last couple of weeks to watch the Australian Open.
20200103 3013
At a distance the Glossy Ibis will seem somewhat dark in appearance, but catch it closeup with a full overhead sunlight, and the iridescence produces wonderful green and rust highlights. Its dark brown eye (among other features) distinguishes the Glossy from the White-faced Ibis that is seen in the Western States.
Glossy Ibis, seen at Merritt Island NWR.
A rare vagrant in Iceland. This is probably the same bird I photographed last month but it has now moved to a new location. Better light this time around.
for a Happy Sunday!
Moss rose / Portulakröschen (Portulaca grandiflora)
in our garden - Frankfurt-Nordend
Birds of Britain and the Western Palearctic - Donana, Spain.
Thank you for taking a look at my images.
Plegadis falcinellus, Mignattaio Roma Italia
HD www.flickr.com/photos/155025481@N05/52675372650/sizes/o/
Here, some my images in "Born to be Wild" www.flickr.com/groups/borntobewild/pool/155025481@N05
Z9 500mm+1,4X 1/4000 Iso 1400
Common in northern South America and the Lesser Antilles. Found in a variety of open habitats, including around towns and cities, especially abundant along the coast. Male is glossy black with a pointed bill and a yellow eye. Tail is fairly long and wedge-shaped. Females are dark grayish-brown with slightly paler on underparts and a yellow eye. Smaller and shorter-tailed than Great-tailed Grackle. (eBird)
------------
Although these grackles usually appear to be solid black, their plumage takes on a rich blue tone in the right light. This grackle was waiting for us to finish lunch so that he could partake of the leftovers.
Barbados Wildlife Reserve, Barbados. February 2023.
I promise no more Ibis shots for awhile but, I wanted to put this one next to the White-faced I posted yesterday so easy to see the difference.
I did even have to go to Florida to find this lifer. He seems to have gotten himself lost with a bunch of White-faced Ibis and made his way to Colorado! As I was photographing a flock of at least 100 White-faced Ibis this beauty came into my lens. Imagine my surprise.
Glossy Ibis have dark eyes and bluish color around their face where White face have red eyes and pink around their faces.
When I was in Mexico, I saw a large group of glossy ibises wading through the water. I may have a nice flight shot of a group of them, but the rest had a rather mediocre quality, and it remembered me that I had seen a glossy ibis earlier in the Netherlands last year!
I saw this wonderful bird in the Marker Wadden, a recently developed nature area in the Markerlake, which is nowadays a bird- and birdwatchersparadise.
subadult birds in the rice fields of the Tagus Estuary, near Lisbon, Portugal
In a full day we saw a few thousand of these in that area and a similar number of Flamingoes.
After the harvesting of the rice the food in the water had become accessible for the water birds and for a number of waders/shorebirds
Plegadis falcinellus
zwarte ibis
Ibis falcinelle
Sichler oder Brauner Sichler
Many thanks for your views, favorites and supportive comments.
All rights reserved. Fons Buts©2021
My photos may not be used on websites, blogs or in any other media without my written and explicit permission.
Glossy Ibis- Plegadis Falcinellus
Flocks of Glossy Ibis forage quite close together, advancing slowly as they probe a muddy area. This activity often attracts Snowy Egrets and other species of waders, which capture minnows and other prey moving away from the feeding ibis flocks.
Glossy Ibises nest in colonies, often among other species of ibis, heron, egret, or spoonbill. Colonial nesters have the advantage of many extra sets of eyes looking out for predators. Colonies might also be places where highly gregarious species like ibises can share information about the most productive foraging areas.
Glossy Ibis is a cosmopolitan species, also found in Europe, Asia, and Africa. In recent decades, its population in Spain has been increasing rapidly, probably helped by increased rice cultivation there. Glossy Ibises banded in Spain have turned up as far away as Barbados, having crossed the Atlantic—a remarkable feat but one that several species of heron and egret have managed as well.
The oldest recorded Glossy Ibis was at least 21 years old and lived in Virginia between 1971 and 1992.
This Glossy Ibis, in winter (non-breeding) plumage was seen on the Black Point Wildlife Drive at Merritt Island National Wildlife Refuge. His head and neck will become a rich rusty color in breeding plumage. When the light hits at the correct oblique angle, their feathers become very iridescent.
Although I have seen Glossy Ibis throughout Florida over the last few years, it was usually from a fast-moving car. This was the first occasion to see them in considerable numbers, fairly closeup.
This Glossy Ibis was successfully foraging in the muddy water for some food.
This photograph was taken in Camargue NP, France.
-Plegadis falcinellus
Dress : {Rosier} / Gwenyth Uniform. At Winter Wizarding Faire.
Book Held : ::Static:: Charms & Spells Book. At Winter Wizarding Faire.
Wand held : ::Static:: Spellcaster Practice Wand At Winter Wizarding Faire.
Hair : VCO ~ JENA Hair. At The Warehouse Sale.
Hat : LuluB! - Magic Winter. At Winter Wizarding Faire.
::Loa:: Dawn Skin ~LeL EVO X / VELOUR~ (grey alien). In main store.
::Loa:: Nieva Blush Set ~nose&cheeks *ruby* At TLC
Lipgloss : ~Shiny Stuffs~ Glossy Glam HD Lelutka Appliers
Decor :
Random Matter - The Pepper-Up Potion set with cauldron, goblet, ingredients. At Winter Wizarding Faire.
Random Matter - A Warm Hearth - Lady and the Unicorn Tapestry and Hearth. At Winter Wizarding Faire.
Random Matter - Cabinet of Curiosity - Portrait, barrels, chair. In main store for Farmers Market.
Random Matter - Cottage Cookery - Cook Stove [Rust] , Ketlle. At Tannenbaum.
Random Matter old home.
[Kres] Potion Tree - Green. At Winter Wizarding Faire.
{.Moon.Phase.} DriedOrangeArrangments! In main store for Farmers Market.
Kingfisher - Alcedo Atthis
Double click
The common kingfisher (Alcedo atthis) also known as the Eurasian kingfisher, and river kingfisher, is a small kingfisher with seven subspecies recognized within its wide distribution across Eurasia and North Africa. It is resident in much of its range, but migrates from areas where rivers freeze in winter.
This sparrow-sized bird has the typical short-tailed, large-headed kingfisher profile; it has blue upperparts, orange underparts and a long bill. It feeds mainly on fish, caught by diving, and has special visual adaptations to enable it to see prey under water. The glossy white eggs are laid in a nest at the end of a burrow in a riverbank.
The female is identical in appearance to the male except that her lower mandible is orange-red with a black tip. The juvenile is similar to the adult, but with duller and greener upperparts and paler underparts. Its bill is black, and the legs are also initially black. Feathers are moulted gradually between July and November with the main flight feathers taking 90–100 days to moult and regrow. Some that moult late may suspend their moult during cold winter weather.
The flight of the kingfisher is fast, direct and usually low over water. The short rounded wings whirr rapidly, and a bird flying away shows an electric-blue "flash" down its back.
The common kingfisher is widely distributed over Europe, Asia, and North Africa, mainly south of 60°N. It is a common breeding species over much of its vast Eurasian range, but in North Africa it is mainly a winter visitor, although it is a scarce breeding resident in coastal Morocco and Tunisia. In temperate regions, this kingfisher inhabits clear, slow-flowing streams and rivers, and lakes with well-vegetated banks. It frequents scrubs and bushes with overhanging branches close to shallow open water in which it hunts. In winter it is more coastal, often feeding in estuaries or harbours and along rocky seashores. Tropical populations are found by slow-flowing rivers, in mangrove creeks and in swamps.
Like all kingfishers, the common kingfisher is highly territorial; since it must eat around 60% of its body weight each day, it is essential to have control of a suitable stretch of river. It is solitary for most of the year, roosting alone in heavy cover. If another kingfisher enters its territory, both birds display from perches, and fights may occur, in which a bird will grab the other's beak and try to hold it under water. Pairs form in the autumn but each bird retains a separate territory, generally at least 1 km (0.62 mi) long, but up to 3.5 km (2.2 mi) and territories are not merged until the spring.
Very few birds live longer than one breeding season. The oldest bird on record was 21 years.
They are also listed as a Schedule 1 species under the Wildlife and Countryside Act offering them additional protection.
Population:
UK breeding:
3,800-6,400 pairs