View allAll Photos Tagged depends
The male Common Darter is one of the most widespread of the dragonflies to be found over most lowland of Britain and Ireland. Can be seen on the wing from May to early November depending on the weather. The Latin name Odonata for the order of dragonflies is derived from the Greek "odonto" which refers to the strong teeth that can be found on the mandibles of most adults.
Gros-bec casse-noyaux juvénile (Coccothraustes coccothraustes), Neuchâtel, Suisse.
Les juvéniles quittent le nid de 12 à 13 jours après la naissance, mais restent totalement dépendants des adultes encore environs 15 jours. Ils deviennent complètements indépendants qu'au bout d'un mois. Le juvénile a un plumage moins coloré que les adultes surtout durant les premières semaines de vie. Sa tête est teintée de jaune à orange, le manteau est marron pâle, les parties inférieures blanche à beige clair tachetées de brun et le bec est gris. Le jeune mâle se distingue déjà de la femelle au noir qui entoure la base de son bec et au bleu des rémiges (gris pour la femelle). Le plumage évoluera progressivement selon les individus, tout au long de l'été jusqu’aux couleurs définitives d’adulte.
Female seen here depositing here eggs. Although when both male and female emerge into adults they are both pale green with brown markings with the male later taking on a sky blue abdomen and an green thorax with the female being mainly green. Can be seen on the wing from June to August and sometimes can go beyond September depending on the weather. Can be found widespread and fairly common in Britain and are increasing in numbers in Scotland and Ireland.
Eustoma - a genus of plants belonging to the gentian family. Depending on the shot, it includes 2 or 3 species. They are found in prairies, in light forests, often in dry places, also in areas transformed by man in the United States, Mexico and the Caribbean.
Le Chablais est une ancienne possession du comté de Savoie avant de devenir une province du duché de Savoie ayant Thonon-les-Bains pour capitale historique. Cette région historique est actuellement divisée en trois territoires, le Chablais savoyard, le Chablais valaisan, le Chablais vaudois et dépend de deux pays : la France (département de la Haute-Savoie) et la Suisse (cantons du Valais et de Vaud). Bordant la rive sud du Léman, la région est dominée par les Alpes.
The Chablais is a former possession of the County of Savoy before becoming a province of the Duchy of Savoy with Thonon-les-Bains as its historical capital. This historical region is currently divided into three territories, the Savoyard Chablais, the Valaisan Chablais and the Vaudois Chablais, and is dependent on two countries: France (the department of Haute-Savoie) and Switzerland (the cantons of Valais and Vaud). Bordering the southern shore of Lake Geneva, the region is dominated by the Alps.
Another photo from Tokkekøb Hegn, North of Copenhagen on Christmas Day. What I find interesting is how the snow appears different, depending on the light, e.g. compare the last 3 photos I posted.
Have a great weekend all!
Barn Owl - Tyto Alba
Norfolk,
Like most owls, the barn owl is nocturnal, relying on its acute sense of hearing when hunting in complete darkness. It often becomes active shortly before dusk and can sometimes be seen during the day when relocating from one roosting site to another. In Britain, on various Pacific Islands and perhaps elsewhere, it sometimes hunts by day. This practice may depend on whether the owl is mobbed by other birds if it emerges in daylight. However, in Britain, some birds continue to hunt by day even when mobbed by such birds as magpies, rooks and black-headed gulls, such diurnal activity possibly occurring when the previous night has been wet making hunting difficult. By contrast, in southern Europe and the tropics, the birds seem to be almost exclusively nocturnal, with the few birds that hunt by day being severely mobbed.
Barn owls are not particularly territorial but have a home range inside which they forage. For males in Scotland this has a radius of about 1 km (0.6 mi) from the nest site and an average size of about 300 hectares. Female home ranges largely coincide with that of their mates. Outside the breeding season, males and females usually roost separately, each one having about three favoured sites in which to conceal themselves by day, and which are also visited for short periods during the night. Roosting sites include holes in trees, fissures in cliffs, disused buildings, chimneys and haysheds and are often small in comparison to nesting sites. As the breeding season approaches, the birds move back to the vicinity of the chosen nest to roost.
Once a pair-bond has been formed, the male will make short flights at dusk around the nesting and roosting sites and then longer circuits to establish a home range. When he is later joined by the female, there is much chasing, turning and twisting in flight, and frequent screeches, the male's being high-pitched and tremulous and the female's lower and harsher. At later stages of courtship, the male emerges at dusk, climbs high into the sky and then swoops back to the vicinity of the female at speed. He then sets off to forage. The female meanwhile sits in an eminent position and preens, returning to the nest a minute or two before the male arrives with food for her. Such feeding behaviour of the female by the male is common, helps build the pair-bond and increases the female's fitness before egg-laying commences.
Barn owls are cavity nesters. They choose holes in trees, fissures in cliff faces, the large nests of other birds such as the hamerkop (Scopus umbretta) and, particularly in Europe and North America, old buildings such as farm sheds and church towers. Buildings are preferred to trees in wetter climates in the British Isles and provide better protection for fledglings from inclement weather. Trees tend to be in open habitats rather than in the middle of woodland and nest holes tend to be higher in North America than in Europe because of possible predation.
This bird has suffered declines through the 20th century and is thought to have been adversely affected by organochlorine pesticides such as DDT in the 1950s and '60s.
Nocturnal birds like the barn owl are poorly monitored by the Breeding Bird Survey and, subject to this caveat, numbers may have increased between 1995-2008.
Barn owls are a Schedule 1 and 9 species.
Population:
UK breeding:
4,000 pairs
Europe:
110-220,000 pairs
The impala (Aepyceros melampus) is a medium-sized antelope found in eastern and southern Africa. The sole member of the genus Aepyceros, it was first described to European audiences by German zoologist Hinrich Lichtenstein in 1812. The impala reaches 70–92 centimetres (28–36 inches) at the shoulder and weighs 40–76 kg (88–168 lb). It features a glossy, reddish brown coat.
Active mainly during the day, the impala may be gregarious or territorial depending upon the climate and geography. Three distinct social groups can be observed: the territorial males, bachelor herds and female herds. The impala is known for two characteristic leaps that constitute an anti-predator strategy. Browsers as well as grazers, impala feed on monocots, dicots, forbs, fruits and acacia pods (whenever available).
Le martin-pêcheur est instantanément reconnaissable grâce à son plumage multicolore. Son corps présente également une forme courte et robuste caractéristique, sa tête est inhabituellement grosse et son bec a la forme d'un poignard. Son dos peut être bleu ou vert brillant, selon les conditions de lumière. Son dessous est orange et des marques blanches et jaunâtres ponctuent sa gorge et l'arrière de sa couverture auriculaire. Ses pattes courtes sont rouge-rosâtre, son iris est marron et son bec est noir, la couleur rouge-orange étant également souvent présente sur la mandibule inférieure et uniquement pour les sujets femelles .
************************************************************************
The kingfisher is instantly recognizable thanks to its multicolored plumage. His body also has a short and sturdy form, his head is unusually large and his beak has the shape of a dagger. Its back can be blue or brilliant green, depending on the light conditions. Its underside is orange and white and yellow markings punctuate its throat and the back of its ear cover. Its short legs are red-pinkish, its iris is brown and its bill is black, the red-orange color is also often present on the lower mandible and only for female subjects
The Titicaca floating islands are not just agricultural land, but real villages inhabited by groups of 3 to 10 families depending on their area. They include huts also made of totora, rushes with which the islanders also make basic furniture and beautiful bow boats in the shape of a puma head.
I just hoped that no traveller through Iceland's North depended on this petrol station ... :)
Those are the days in Dystopia!
Los significados de las flores de las magnolias dependen del color de la flor y de la cultura inmediata de la persona que regala y recibe las flores. Normalmente, las magnolias se regalan de hombres a mujeres, como si los hombres dijeran: «Eres digna de una hermosa magnolia». Se asume lo siguiente: La magnolia suele simbolizar el Yin, o el lado femenino de la vida. Las magnolias blancas simbolizan la pureza y la dignidad.
Depending on how your brain interpret this image....it could be projections or depressions. The shadows however is a give away.
Close up view of the giant tortoise shell taken at the Melbourne Zoo.
Best view enlarged
Many thanks for your visit, comments, invites and faves...it is always appreciated...
Peaceful MBT
Bayham Old Abbey in early Spring.
For a high resolution full screen view of my photos, please visit: www.pictographica.net
Northern Bobwhites occur throughout Florida in appropriate habitat. They depend on early successional habitat created by frequent fire in mature upland pine forests. Other habitats include fallow agricultural fields dominated by species such as ragweed and the edges of cultivated grain fields. The best habitat combination is frequently burned upland pine forests interspersed with fallow fields/openings. At one time, this was a common habitat in Florida and abundant quail populations were a by-product. This is not the case today, and quail occur in abundant numbers only on those lands that are actively managed to replicate the land use patterns described above.
The northern bobwhite is one of the signature game species of upland long leaf pine forests. In the spring, visitors to these habitats can expect to hear the males whistle the tell-tale “bobwhite” call. In the fall/winter, it's not uncommon to be surprised by a covey of quail flushing from a brushy area.
Bobwhites feed and roost in coveys of 8 to 25 birds. They forage on the ground for a variety of seeds, insects, fruits and plant parts. Females lay 12 to 16 eggs in a shallow nest built on the ground and hidden beneath vegetation.
The northern bobwhite or bobwhite quail is a medium-sized, round-bodied bird with a short tail and neck. Plumage is reddish brown with streaking on the sides. Males have a black-and-white stripe above and below the eye with a white throat patch; in females, the stripe and throat patch is tan and buff brown.
I found this male greeting a new day along Peavine Road in Osceola County, Florida.
Outbuildings of sea villas .... Donville les bains - Manche - Normandy
Après plusieurs années d'exil pour le travail, je reviens enfin avec plaisir dans ma région d'origine ... Une page se tourne Je dis au revoir à la Normandie et bientôt de retour en Auvergne !!
-------------------------
After several years of exile for work, I am finally returning with pleasure to my region of origin ... A page turns I say goodbye to Normandy and soon to be back in Auvergne !!
As promised yesterday, or threatened (depending on how you look at it), today is my last photo from Slovenia. And of course I end up where I started, at the beautiful Lake Bled.
I'm curious if and if so when I'll come by here again.
Wie gestern versprochen, oder angedroht (je nachdem wie man es sieht) kommt heute mein vorerst letztes Foto aus Slowenien. Und natürlich ende ich dort, wo ich auch angefangen habe, am wunderschönen Bleder See.
Ich bin gespannt, ob und wenn ja wann ich hier noch einmal vorbei komme.
more of this on my website at: www.shoot-to-catch.de
A good friend used to call male rose-breasted grosbeaks either Felix or Oscar (after the Odd Couple characters), depending on whether its "bib" looked neat or messy. This guy's bib looks pretty neat to me, except for the dribble at the bottom. What do you say?
Please view large
And, as they say, here is the rest of the story. Again, I don't believe it's a real train station. But, it looks pretty good.
Yesterday, we had a major catastrophe in my little town. A truck ran off the road and knocked out an electrical pole around 10am. The whole town was without Internet, phones and TV until after 10pm. It was really sad because everyone here depends on the tourist coming here and spending money on the weekends. Sadly, no one carries cash. And since the ATM machine couldn't work either, no one could sell anything. Also, there was a fund raiser for my favorite restaurant that burned down. No one could access there money so they didn't raise as much as they had hoped. I went, and enjoyed listening to the music. I had to drive for a ways until I found a place where my phone would work and I could pay on line for my ticket. Crazy world we live in
We are not the only experiment :-)
R. Buckminster Fuller
HMM!
iris , in the neighborhood, cary, north carolina
A different way of seeing objects and/or things. Simple things that are around us, can be imagined in different ways or ways, it just depends on our imagination.
.
Um jeito diferente de ver objetos e/ou coisas. Coisas simples que estão ao nosso redor, podem ser imaginadas de formas ou jeitos diferentes, depende apenas da nossa imaginação.
You see weed - I see flower
These are my kind of flowers. The ones people think are nothing but a pest but the are a happy sun shiny yellow and so tough!! You gotta love and respect that! :-)
Happy Friday all.
It depends of kind of organism you are...trees could be a whole universe, a toothpick or a toilet paper.
depending on your equipment, is close to instantaneous :-)
Joel Meyerowitz
Justice Matters! No one is above the law!
narcissus, daffodils, brookside botanical garden, wheaton, maryland
American Tree Sparrow perched in a dried out Common Burdock in the backyard in Timmins in the Township of Mountjoy in the City of Timmins in Northeastern Ontario Canada
The American Tree Sparrow nests in the tundra and is one of the most northern sparrows. It is identified by its rufous cap, yellow bi-coloured lower mandible and an upper dark mandible. It also has a single dark spot located on the center of its clear breast. The sparrows may spend their winter in Canada and are the most likely sparrows to be seen at birdfeeders in the colder months. Depending on the time of the year, the American Tree Sparrow can be seen in two different areas of North America. In nesting season the sparrow is seen in the northern boundaries of Quebec, Ontario, northern Manitoba, across Nunavut and the Northwest and Yukon Territories. It is also seen throughout Alaska and northern British Columbia. During the winter months, it will most likely be in the northern states but no further south than Oklahoma or northern Texas.
©Copyright Notice
This photograph and all those within my photostream are protected by copyright. They may not be reproduced, copied, transmitted or manipulated without my written permission.
“The future depends on what you do today.”
― Mahatma Gandhi
Eric Prydz - Opus
www.youtube.com/watch?v=Ib-9szQU9jM
Credits:
Head: LeL EvoX
Body: Maitreya Lara
Hair: Doux - Pink
Ears: L'Etre - Ringed Mesh Ears
Skin: Skinnery
Outfit: r2 A/D/E hiten[Red]Maitreya
Boots: r2 A/D/E hiten[Red]Maitreya
Rings: ^^Swallow^^ Shiny Bento
Necklace: [AlternatiVe] Alyssa
Barn Owl - Tyto Alba
Like most owls, the barn owl is nocturnal, relying on its acute sense of hearing when hunting in complete darkness. It often becomes active shortly before dusk and can sometimes be seen during the day when relocating from one roosting site to another. In Britain, on various Pacific Islands and perhaps elsewhere, it sometimes hunts by day. This practice may depend on whether the owl is mobbed by other birds if it emerges in daylight. However, in Britain, some birds continue to hunt by day even when mobbed by such birds as magpies, rooks and black-headed gulls, such diurnal activity possibly occurring when the previous night has been wet making hunting difficult. By contrast, in southern Europe and the tropics, the birds seem to be almost exclusively nocturnal, with the few birds that hunt by day being severely mobbed.
Barn owls are not particularly territorial but have a home range inside which they forage. For males in Scotland this has a radius of about 1 km (0.6 mi) from the nest site and an average size of about 300 hectares. Female home ranges largely coincide with that of their mates. Outside the breeding season, males and females usually roost separately, each one having about three favoured sites in which to conceal themselves by day, and which are also visited for short periods during the night. Roosting sites include holes in trees, fissures in cliffs, disused buildings, chimneys and haysheds and are often small in comparison to nesting sites. As the breeding season approaches, the birds move back to the vicinity of the chosen nest to roost.
Once a pair-bond has been formed, the male will make short flights at dusk around the nesting and roosting sites and then longer circuits to establish a home range. When he is later joined by the female, there is much chasing, turning and twisting in flight, and frequent screeches, the male's being high-pitched and tremulous and the female's lower and harsher. At later stages of courtship, the male emerges at dusk, climbs high into the sky and then swoops back to the vicinity of the female at speed. He then sets off to forage. The female meanwhile sits in an eminent position and preens, returning to the nest a minute or two before the male arrives with food for her. Such feeding behaviour of the female by the male is common, helps build the pair-bond and increases the female's fitness before egg-laying commences.
Barn owls are cavity nesters. They choose holes in trees, fissures in cliff faces, the large nests of other birds such as the hamerkop (Scopus umbretta) and, particularly in Europe and North America, old buildings such as farm sheds and church towers. Buildings are preferred to trees in wetter climates in the British Isles and provide better protection for fledglings from inclement weather. Trees tend to be in open habitats rather than in the middle of woodland and nest holes tend to be higher in North America than in Europe because of possible predation.
This bird has suffered declines through the 20th century and is thought to have been adversely affected by organochlorine pesticides such as DDT in the 1950s and '60s.
Nocturnal birds like the barn owl are poorly monitored by the Breeding Bird Survey and, subject to this caveat, numbers may have increased between 1995-2008.
Barn owls are a Schedule 1 and 9 species.
Population:
UK breeding:
4,000 pairs
Europe:
110-220,000 pairs
Es un verdadero placer encontrarte con este bello ave que vive muy oculto entre la vegetación de monte bajo, como en las marismas entre almajos juncos y barrones
En la Península Ibérica son habituales durante todo el año, pues unos vienen de África a pasar primavera verano y sacar adelante una o dos nidadas depende de la abundancia o no de comida, luego regresan a África para invernar. Otros ejemplares bajan desde el resto de Europa a pasar aqui el otoño e invierno, con una climatologia bastante mejor que en el norte
Se alimentan de insectos, orugas, larvas, pequeños caracoles, semillas y frutos silvestres
No match : NO GUITAR @ TMD. Marketplace
Okara Store : Facial hair D0105:. 007 – BEARD-2K23-BOM- EvoX . Marketplace
Mountain Hare - Lepus Timidus
The mountain hare (Lepus timidus), also known as blue hare, tundra hare, variable hare, white hare, snow hare, alpine hare, and Irish hare, is a Palearctic hare that is largely adapted to polar and mountainous habitats.
In the European Alps the mountain hare lives at elevations from 700 to 3800 m, depending on biographic region and season.The development of alpine winter tourism has increased rapidly since the last few decades of the 20th century, resulting in expansion of ski resorts, growing visitor numbers, and a huge increase in all forms of snow sport activities. A 2013 study looking at stress events and the response of mountain hares to disturbance concluded that those hares living in areas of high winter recreational activities showed changes in physiology and behaviour that demanded additional energy input at a time when access to food resources is restricted by snow. It recommended ensuring that forests inhabited by mountain hares were kept free of tourist development, and that new skiing areas should be avoided in mountain hare habitat, and that existing sites should not be expanded.
In August 2016, the Scottish animal welfare charity OneKind launched a campaign on behalf of the mountain hare, as a way of raising awareness of mountain hare culls taking place across the country and in garnering public support for the issue. Mountain hares are routinely shot in the Scottish Highlands both as part of paid hunting "tours" and by gamekeepers managing red grouse populations (who believe that mountain hares can be vectors of diseases which affect the birds). Much of this activity is secretive but investigations have revealed that tens of thousands of hares are being culled every year. The campaign, which urges people to proclaim that We Care For The Mountain Hare", will culminate with the charity urging the Scottish government to legislate against commercial hunting and culling of the iconic Scottish species. The campaign has revealed widespread public support for a ban on hare hunting in Scotland.
Unlike the brown hare, which is thought to have been introduced by the Celts during the Iron Age, the mountain hare is native to Britain. However, it is only native to the Scottish Highlands and was translocated elsewhere.
One of the many fine perspectives of this unique 3-pronged waterfall.
"Sol Duc Falls is by most accounts one of the most photogenic waterfalls in Washington State and by proxy is one of the most sought out waterfalls by photographers - and chances are it ranks favorably nationwide in similar comparisons. Set within the thick temperate rain forest of the Olympic Mountains, the Sol Duc River creates one of the more uniquely shaped waterfalls in the northwest where it splits into as many as four channels - depending on the volume of the river - hurtling 37 feet off the side of a cliff into a narrow canyon, followed by an 11 foot flume-style drop as the river exits the canyon into a broader gorge below.
Prior to 1991 the accepted spelling of all features bearing this name was Soleduck (sometimes spelled Solduck as well). The Washington State Board of Geographic Names approved the change to Sol Duc because of its more accurate translation from the Quillayute word, meaning "magic waters", from which it derives. A legend tells of two dragons, Sol Duc and Elwha, who fought to a draw and were sealed in deep caverns. They wept hot tears at their confinement which furnishes the water for Olympic and Sol Duc Hot Springs."
waterfallsnorthwest.com
Planning on seeing it again this September. Can't wait!
Enjoy a wonderful weekend!
There are always reasons for a smile ... there is always room for a tear ... everything depends on the angle you choose to dedicate your look ... one moment does not last forever ... neither the good nor the bad ... the errors are friends of the soul if you know how to appreciate the lesson that each one of us brings ... do not judge too much ... do not overcharge yourself ... if there is a chance of a tomorrow then everything can work out! Great weekend for everyone !!!!!! Turn up the volume! living is your greatest gift!!! (✿◠‿◠)
Orgulloso de mi raza y de mi descendencia, sangre aborigen fluye por mis venas, amo este sitio, amo esta tierra, restos de una lengua, de ti depende que el alma guanche no cierre sus puertas.
Feliz fin de semana.
Proud of my race and my offspring, aboriginal blood flows through my veins, I love this place, I love this land, remnants of a language, it depends on you that the Guanche soul does not close its doors.
Happy weekend.
DSC04946. Castillo Templario de Ponferrada. Declarado Monumento Nacional de Interés Histórico y Artístico in 1924, el castillo es el resultado de una larga serie de ampliaciones, reformas y adiciones que van desde el primero llevado a cabo cerca de la planta cuadrada a principios del siglo 12, hasta las últimas zonas construidas a finales de los siglos 15 y principios de los 16. Tan pronto como Ponferrada pasó a depender de la Orden del Temple en 1178, por el regalo de los Reyes de León, los caballeros templarios encontraron una pequeña fortaleza que en un principio actuó como un asentamiento celta. Los caballeros reforzaron y reconstruyeron el recinto amurallado con el fin de proteger y guardar el camino de los peregrinos de Santiago y defender la entrada a la zona noroeste de la península. El castillo alberga ahora la exposición permanente "Templum Libri" en libros y facsímiles. Esta es una de las mejores colecciones del mundo de su tipo.
Declared a National Monument of Historic and Artistic Interest in1924, the Castle is the result of a long series of enlargements, refurbishments and additions ranging from the first one carried out near the square ground plan in the early 12th century, up to the last areas built in the late 15th and early 16th centuries. As soon as Ponferrada became dependent on the Order of the Temple in 1178, by gift of the Kings of León, the Templar knights found a small fortress that originally acted as a Celtic settlement. The knights reinforced and rebuilt the walled enclosure in order to protect and guard the Way of St. Jame’s pilgrims ad defend the entrance to the Northwest area of the peninsula. The rehabilitates palace suites host now the permanent exhibition “Templum Libri” on books and facsimiles, graphic cart and authors collections. This is one of the world’s best collections of its kind.
Larra bicolor is a parasitoid wasp that was introduced to Florida from its native South America as a biological pest control of invasive mole crickets.
These wasps feed on nectar as adults. The females hunt mole crickets of the genus Scapteriscus, stinging them on the underside to paralize them for a few minutes. A single egg is laid between the first and second pairs of legs. The wasp flies off and the cricket returns to its burrow. Once hatched, the wasp larva feeds on its host, eventually killing it (12-30 days). It then forms a cocoon (Depending on temperature) in the remains of the cricket. In winter it may enter a diapause, delaying emergence for several months. Adults are solitary and neither form nests or colonies. They do not parasitize the native mole crickets.
THANKS FOR YOUR VISIT AND FAVES
ON THE REACTIONS I WILL TRY TO RESPOND BACK
De Stokroos
Als de stokroos in de lente gezaaid wordt, vormt de plant dat jaar alleen blad en zal pas het volgende jaar bloeien. Zaait men de stokroos aan het einde van de zomer (augustus/september) dan kan de plant het jaar daarop in bloei staan, maar dat is afhankelijk van het weer, het kan ook een jaar langer duren. De stokroos vormt na de bloei naast de oude rozet nieuwe uitlopers. De oude stengel moet worden afgeknipt, anders kost dat de plant te veel energie.
-----------------------------------------------------------------------------------------
The Hollyhock
If the hollyhock is sown in the spring, the plant will only form leaves that year and will not flower until the following year. If the hollyhock is sown at the end of summer (August/September), the plant can flower the following year, but that depends on the weather, it can also take a year longer. After flowering, the hollyhock forms new offshoots next to the old rosette. The old stem must be cut off, otherwise it will cost the plant too much energy.