View allAll Photos Tagged condor
De ibis dankt zijn naam aan de ‘Puna regio’ waar hij leeft.
Puna betekent ‘bergtop’. Dit gebied in Peru en Bolivia bestaat dan ook uit hoge plateaus en steile kliffen (3100 tot 4800 meter in het Andesgebergte) Net als de andere dieren die er leven (o.a. lama en Andes condor), kan de puna ibis goed tegen het koude weer aldaar.
Net als andere waadvogels hebben ibissen lange tenen waardoor hun gewicht verspreid wordt en ze niet wegzakken in modder.
De lange gebogen snavel is een ideaal hulpmiddel om in de modder te zoeken naar kikkers, slakken en insecten.
Mondo Verde
Thanks for visit and comments
Please no
Invited Images of a group within comments
Please no photos or logo "they will be deleted"
Cóndor andino adulto!!! Que afortunado somos en córdoba porque tenemos los cóndores !!! Son aves majestuosas con sus tres metros de distancia entre alas se transforman en realmente hermosos y enormes planeadores que deleitan de observarlos volar!!! Son los reyes del aires por su tamaño y majestuosidad. Cóndor Macho adulto!!! Córdoba
Cóndor andino Adulto!!! Que imponente que son , con sus tres metros de distancia de una punta de una ala a otra, es el ave terrestre más grande de América !!
El cóndor es un ave grande y negra, con plumas blancas alrededor del cuello y en partes de las alas. La cabeza carece de plumas y es de color rojo, pudiendo cambiar de tonalidad de acuerdo con el estado emocional del ave. A diferencia de la mayor parte de las aves de presa, el macho es mayor que la hembra.
Es carroñera. Alcanza la madurez sexual a los cinco o seis años de edad y anida entre los 1000 y 5000 m s. n. m., generalmente en formaciones rocosas inaccesibles. Posee una tasa de reproducción muy baja; se espera que al menos ponga un huevo cada dos años. Es una de las aves más longevas, pudiendo alcanzar la edad de setenta y cinco años. Provincia de Córdoba
Condor, Vultur gryphus. Colombia Nevado del Ruiz
HD www.flickr.com/photos/155025481@N05/52666652643/sizes/o/
Here, some my images in "Born to be Wild" www.flickr.com/groups/borntobewild/pool/155025481@N05
Z9 500mm f4+1,4X 1/2500 Iso 720
With this image, my flickr stat's show that there are over 2 millions views as of today. I will never know which image was the special image, so based on this photo's placement I will use it to mark this notable occasion.
Flying over the Colca canyon in Peru. It can reach a maximum wingspan of 3.3 meters and a lifespan that can well exceed 50 years.
Picture taken through a chain link habitat. Santa Barbara Zoo. California.
The Andean Condor (Vultur gryphus) is a species of South American bird in the New World vulture family Cathartidae and is the only member of the genus Vultur. Found in the Andes mountains and adjacent Pacific coasts of western South America, it has the largest wingspan (at 3.2 m or 10.5 ft) of any land bird.
It is a huge black vulture with a ruff of white feathers surrounding the base of the neck and, especially in the male, large white patches on the wings. The head and neck are nearly featherless, and are a dull red color, which may flush and therefore change color in response to the bird's emotional state. In the male, there is a wattle on the neck and a large, dark red comb or caruncle on the crown of the head. Unlike most birds of prey, the male is larger than the female.
The condor is primarily a scavenger, feeding on carrion. It prefers large carcasses, such as those of deer or cattle. It reaches sexual maturity at five or six years of age and nests at elevations of up to 5,000 m (16,000 ft), generally on inaccessible rock ledges. One or two eggs are usually laid. It is one of the world's longest-living birds, with a lifespan of up to 100 years old in captivity.
Yo marcho
y un tropel de corceles piafadores
va galopando tras de mí...
Yo vuelo
y me sigue un enjambre de cóndores
por la inviolada majestad del cielo.
Yo canto
y las selvas de música están llenas
y es arpa inmensa el florestal...
Yo nado
y una lírica tropa de sirenas
va tras mí por el mar alborotado.
Yo río
y de risas se puebla el éter vago,
como un coro de dioses...
Yo suspiro
y el aura riza suspirando el lago;
yo miro, y amanece cuando miro...
Yo marcho, vuelo, canto, nado, río,
suspiro, y me acompaña el Universo
como una vibración: Yo soy el Verso,
¡y te busco y me adoras y eres mío!
----------------------------------------------------- El mago/ Amado Nervo.
Next to last in my big birds of North America series is this shot of a California Condor soaring over Marble Canyon in Arizona. A bonus condor soars higher up.
From the Cornell Lab:
Length: 4 ft.
Weight: 21 LBS.
Wingspan: 9 ft.
The California Condor continues its slow road to recovery from near extinction. In 1987 the total population was 27. All 27 were captured and a captive breeding program was initiated. According to the Ventana Wildlife Society, as of December 2022, the total population is 537 of which 336 live in the wild. Lead poisoning continues as a major threat as the condors feed on animals shot with lead ammunition by hunters. Despite the remarkable success of the efforts to save the species, they are still listed as "critically endangered".
I choose to remove the identification tags on my California Condor images. For those interested, this is R1.
Denver Zoo / Denver, CO.
The condor is one of the most spectacular geoglyphs on the Nazca site.
The Nazca Geoglyphs (or Nazca Lines) are large figures drawn on the ground, often stylized animals, sometimes mere lines several miles long, visible in the Nazca desert in southern Peru.
These geoglyphs were made by the Nazcas, a pre-Inca civilization that flourished between 300 BC AD and 800 AD. There are more than 800 geoglyphs registered.
The ground on which these geoglyphs are outlined is covered with pebbles that iron oxide stains red.
By removing them, the Nazcas brought out a grayish gypsum soil, thus cutting out the outlines of the figures they were tracing.
Several theories have been put forth to explain the existence of these geoglyphs.
Notably, the German mathematician Maria Reiche, who devoted most of her life to archaeological study and preservation of the site, claimed that these geoglyphs would form a huge astronomical calendar.
According to another theory, the geoglyphs represented places of worship and places of activity where the Nazcas walked during ritual processions.
In the trapeziums, the whole space was a processional space. In the linear figures, the Nazcas returned and followed the line to the exit at the other end.
________________________________________
Le condor de Nazca
Le condor est un des géoglyphes les plus spectaculaires du site de Nazca.
Les géoglyphes de Nazca (ou lignes de Nazca), sont de grandes figures tracées sur le sol, souvent d'animaux stylisés, parfois de simples lignes longues de plusieurs kilomètres, visibles dans le désert de Nazca, dans le sud du Pérou.
Ces géoglyphes ont été réalisés par les Nazcas, une civilisation pré-inca qui se développa entre 300 av. J.-C. et 800 de notre ère. On en a recensé plus de 800.
Le sol sur lequel se dessinent ces géoglyphes est couvert de cailloux que l'oxyde de fer colore en rouge.
En les ôtant, les Nazcas ont fait apparaître un sol gypseux grisâtre, découpant ainsi les contours des figures qu'ils traçaient.
Plusieurs théories ont été émises pour expliquer l'existence de ces géoglyphes.
Notamment, la mathématicienne allemande Maria Reiche, qui a consacré la majeure partie de sa vie à l'étude archéologique et à la préservation du site, prétendait que ces géoglyphes formeraient un immense calendrier astronomique.
Selon une autre théorie, les géoglyphes représentaient des espaces cultuels et des lieux d'activité où les Nazcas marchaient, lors de processions rituelles.
Dans les trapèzes, l'ensemble de l'espace était un espace de procession. Dans les figures linéaires, les Nazcas rentraient et suivaient la ligne jusqu'à la sortie à l'autre extrémité.
______________________________
Nazca - Pérou /Peru
Donjon des Aigles - Beaucens
Envergure du condor des Andes : 3,20 mètres, peut atteindre 3,50 mètres.
Please don’t use any of my images on websites, blogs or other media without my explicit permission.
© All rights reserved.
The centre of the so-called prison district is occupied by the Temple of the Condor (Templo del Cóndor), a flat altar carved into the rock at the entrance to a cave, where the beak and collar of a condor can be perfectly recognised. In the background, the two rock formations seem to imitate the outstretched wings of the bird, symbol of the celestial world in the Inca cosmogony.
Donjon des Aigles - Beaucens
Please don’t use any of my images on websites, blogs or other media without my explicit permission.
© All rights reserved.
My photos on Fluidr : www.fluidr.com/photos/44719343@N03/
The California condor is one of the rarest birds in the world. It has a wingspan of 9 1/2 feet and he flew within 12 feet of my face for this photo. A few times, he flew so close he almost brushed me with his wings.
I had 9 Condors flying far and near and landing on the cliffs too. The ones that came the closest approached me from behind. So I wasn't aware til they went overhead.
You know you're a birder if someone yells, DUCK." And you look up.
The bit of orange on its face indicates this bird is nearing maturity. Fully mature condors have a mottled orange head.
It's on a frequently used perch on the wall of Marble Canyon in Arizona.
I'm going random for the next week or so. Will be posting whatever I feel like every morning.
While visiting Marble Canyon I was hoping to see some of the nesting condors there by the bridges that cross the Colorado River.
For 10 minutes on one of late mornings (I was sleeping in as I was up late each night taking the Milky Way photos) got extremely lucky with several of them flying around. Very exciting to see.
Adult on top, younger bird lower left. Condors are very social, and there is a certain hierarchy, such as the higher position. It was obvious, though not so much in this photo, the bird lower down risks a potential poop shower.
The Andean condor (Vultur gryphus) is a South American bird in the New World vulture family Cathartidae and is the only member of the genus Vultur. Found in the Andes mountains and adjacent Pacific coasts of western South America, the Andean condor is the largest flying bird in the world by combined measurement of weight and wingspan. It has a maximum wingspan of 3.3 m (10 ft 10 in)
The bird that is the most evocative representative of the Andes, the Andean Condor embodies the enormous distances and heights of the longest mountain range in the world. Its range formerly stretched the length of the Andes from Venezuela south all the way to Tierra del Fuego, but it is increasingly rare and local in much of the Andes north of Peru, and already is largely extirpated from northeastern Colombia and the Venezuelan Andes. Most at home in the rarified alpine air, the Andean Condor effortlessly plies the winds among some of the tallest peaks in the world in search of carcasses of large and medium-sized mammals such as guanacos (wild llamas) or domestic livestock. They also descend to the coastal desert plains of Peru and Chile to search for stranded whales, seals and seabirds. young. Conservation Status - Vulnerable.
Here the majestic bird was resting at Torres del Paine - Chile. Have a Peaceful Travel Tuesday.
© All my images are protected under international authors copyright laws and may not be downloaded, reproduced, copied, transmitted or manipulated by any means without my written explicit permission, including the use on websites and similar medias. All rights reserved. Please contact me at thelma.gatuzzo@gmail.com if you intend to buy or use any of my images.
My instagram if you like: @thelmag, @thelma_and_cats and @teg_photo_arts
Member of Nature’s Spirit
Good Stewards of Nature
El cóndor andino, también cóndor de los Cerros, cóndor de los Andes, o simplemente cóndor (Vultur gryphus) es una especie de ave de la familia Cathartidae que habita en América del Sur. El orden al que pertenece su familia se encuentra en disputa. Se extiende por la cordillera de los Andes, cordilleras próximas a ella y las costas adyacentes de los océanos Pacífico y Atlántico. Es el ave no marina de mayor envergadura del planeta, no posee subespecies y su nombre procede del quechua kuntur.
Es un ave grande y negra, con plumas blancas alrededor del cuello y en partes de las alas. La cabeza carece de plumas y es de color rojo, pudiendo cambiar de tonalidad de acuerdo con el estado emocional del ave. A diferencia de la mayor parte de las aves de presa, el macho es mayor que la hembra.
Es un símbolo nacional de Argentina, Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador, Perú, teniendo un importante rol en el folclore y la mitología de las regiones andinas de Sudamérica.
La Unión Internacional para la Conservación de la Naturaleza la cataloga como una especie vulnerable, ya que sufre la pérdida de su hábitat y el envenenamiento por la ingesta de animales intoxicados o de los propios cebos envenenados colocados ilegalmente por cazadores y ganaderos. Varios países iniciaron programas de reproducción en cautividad.
Es considerada como un patrimonio cultural y natural de Sudamérica.
Gracias amig@s por sus gentiles visitas, generosos comentarios o por señalarla entre sus favoritas.