View allAll Photos Tagged Vulnerability

Coney Island

 

**All photos are copyrighted. Please don't use without permission**

Once you feel worthy, greatness will follow

In Aug of 2018....The IUCN has up-graded this EVENING GROSBEAK from least concern to VULNERABLE statues.. (One step closer to "Endangered".)

 

READ MORE...

  

(Image captured at Algonquin Provincial Park.)

Male Subdesert Mesite, Monias benchi, Mesitornis benchi, 32 cm. / 12.59 in. VULNERABLE ENDEMIC. UNCOMMON and restricted to a coastal strip of subdesert in southwestern Madagascar. The only member of the Genus.

 

Spiny Forest, Ifaty, Toliara Province, Madagascar, Africa.

 

©bryanjsmith.

Very young (days old) Impala fawn with mother, wandering through leopard habitat.

 

Images of Australia: 43/100

 

The Potoroo is a small native marsupial, characterized by its compact body, long tail and rounded ears. They are generally a solitary species, living in forests and scrublands, where they forage for insects fungi, grass, roots and berries. Predators include foxes and cats, and loss of habitat also contributes to their declining numbers. They are listed as vulnerable, but not yet endangered.

(Photographed at Australia Zoo)

A glimpse of what I hate to crave

will carve out almost fourteen days

 

A yellow sky, a bright red cloud,

a special song... we laughed so loud...

 

If it's a strength then why it tore my chest?

Must save myself; it's for the best.

 

- - - - - - -

Vulnerability © Ilina S.

View On Black

 

Brgy. West Cembo, Makati City

Vulnerable hills beside the marine drive roads of Cox's Bazar to Teknaf.

Southern Ground-hornbills are both culturally and ecologically important. They are hailed across their sub-Saharan range as the thunderbirds or rainbirds. They are also a valuable flagship species for the savannah biome as they are easily recognizable and with such large spatial requirements, any successful conservation action in even one of their expansive territories benefits all the other savanna and grassland species, including threatened species such as vultures, wild dog, and cheetah. Their populations continue to decline towards being "Critically Endangered" in South Africa. The reasons for their decline are predominantly loss of habitat to bush-encroachment and development, overgrazing, large-scale monoculture, loss of large nesting trees, besides secondary poisoning, lead toxicosis from spent lead ammunition, and electrocution on transformer boxes.

Info sourced from ground-hornbill.org.za/

Photo capture date & Location: 2017-02 Bushtime at Mabula

This little beauty suddenly burst open and revealed the stamens with lots of yellow pollen, something I had never seen before...

 

Dicentra's flowering period: April to May, arching sprays of dainty, rose-pink, heart-shaped flowers appear in late spring above fern-like, fresh green leaves.

 

They come in white and pale pink too.

 

A single flower of Dicentra spectabilis, about the size of the tip of my thumb, it will never cease to fill me with wonder and marvel at the intricacy and beauty of Nature.

 

English: Venus's car, bleeding heart or lyre flower

Français : Cœur de Marie ou Cœur-de-Jeannette

German: Tränendes Herz

Nederlands: Gebroken hartje, Mariatranen, bloedend hartje.

Italian: Cuor di Maria

 

When you look closely you see their hidden tears...Dicentra Spectabilis

 

Have a beautiful day and thank you for your comments, M, (*_*)

 

For more: www.indigo2photography.com

IT IS STRICTLY FORBIDDEN (BY LAW!!!) TO USE ANY OF MY image or TEXT on websites, blogs or any other media without my explicit permission. © All rights reserved

 

Dicentra, heart, stamens, pollen, tear, red, flower, colour, "single", "conceptual art", black-background, square, studio, "Nikon D7200", "magda indigo"

"Out of your vulnerabilities will come your strength.''

Sigmund Freud

Giraffe have recently been listed as Vulnerable to extinction on the IUCN Red List of Threatened Species. Giraffe numbers in Africa have plummeted by a staggering 40% over the last 30 years. We estimate today that there are only less than 100,000 giraffe remaining in all of Africa.

 

Some populations have been harder hit than others and Masai giraffe seem to be taking the brunt of it. As one of the most populous giraffe populations in Africa, there are only 32,000 Masai giraffe remaining in southern Kenya and Tanzania. Their number has dropped by more than half in the last 30 years. And this trend continues.

 

More information and how you can help to save these wonderful animals at Giraffe Conservation Foundation (GCF) !

 

Masai giraffe family

Arusha N.P., Tanzania, Africa

 

More pictures of these fascintaing animals in my Giraffe Album !

Male leopard (Panthera pardus)

Masai Mara National Reserve, Kenya

Conservation Status: Vulnerable

One last shot of the orangutans that are receiving help in order to survive. Young orangutans will suckle up to eight years of age so if they lose there mothers they need a great deal of help from humans.

 

There is a big effort going on in Indonesia involving many organizations to save the rain forest for these little ones. Many have international recognition and use social media outlets to further the cause.

 

Camp Leakey is such a great place to visit. You can walk among the orangutans, see how they are being cared for and see how their caretakers help them return to the wild. There are also adult orangutans swinging from the trees and finding bananas to eat that the staff thought they had hidden. They are so much fun to watch.

2024-09-10, Day 4

My friend studies the terminus of the Donjek Glacier as the ice stares blankly at the end of its travails and its sudden escape from the mountain fastness that has contained it, Kluane National Park, Yukon.

 

There is something intense and searing about making a journey to encounter nature in its most primal state and in a place so remote that other people cannot be found for miles. I am buoyant with the solitude but mindful of the concomitant vulnerability. I am grateful my friend is interested in exploring these places with me, because without him, I do not think I would undertake such a pilgrimage on my own. The wildness is accompanied by some risk, the jagged lines of the mountains often intersecting to obscure the route of safest passage. And sometimes the least bad choice is not particularly safe.

 

The perspective this photo affords is deceptive as it suggests it is possible to walk right up and touch the crumbling ice. In this case, the telephoto compression hides the significant drop that is immediately in front of my friend, beyond which is a rock-blasted carnage created by the twin, intersecting energies of the Glacier and the Donjek River that flows perpendicular to it. While we could navigate the berms and hillocks of rock, crossing the river appeared no easy feat. Given that crossing it would then necessitate somehow scaling the crumbling ice wall to gain the surface of the glacier, we contented ourselves with the environs on the eastern side of the river.

 

We moved slowly toward the right (north-ish) and it was not long before we noticed what looked like several large mounds of horse droppings. Strange, as there had been no sign of hoof prints anywhere up to this point. Moving closer to the piles of dung to investigate, large Grizzly tracks approached and then moved away from them. Ah. From the look of things, dear Ursus consumes significant quantities of plants and roots in these parts.

The first Lily from my garden-pond ….

  

We're never so vulnerable than when we trust someone - but paradoxically, if we cannot trust, neither can we find love or joy

 

ENJOY::..PAOLO COELHO ABOUT LOVE...

 

texture my own ..

Can't undo things already done. Can't escape things that are permanent. And can't have those who know unknow.

For some reason, I took this thinking about Desert Rose

Sydney, New South Wales, Australia

 

Vulnerable

 

Contact me on jono_dashper@hotmail.com for use of this image.

Candid portrait

 

Paddington, Sydney

 

May, 2019

Vulnerability is the birthplace of innovation, creativity, and change.

 

Brené Brown

  

You couldn't have strength without weakness, you couldn't have light without dark, you couldn't have love without loss.

 

Jodi Picoult

You can see from this image how they would get a really good 3D view of their intended prey.

 

Kingfishers are small unmistakable bright blue and orange birds of slow moving or still water. They fly rapidly, low over water, and hunt fish from riverside perches, occasionally hovering above the water's surface. They are vulnerable to hard winters and habitat degradation through pollution or unsympathetic management of watercourses. Kingfishers are amber listed because of their unfavourable conservation status in Europe. They are also listed as a Schedule 1 species under the Wildlife and Countryside Act offering them additional protection. (Court RSPB)

Crimson Waxcap, Humphrey Head.

 

Hygrocybe punicea is a species of agaric (gilled mushroom) in the family Hygrophoraceae. It has been given the recommended English name of crimson waxcap. The species has a European distribution, occurring mainly in agriculturally unimproved grassland. Threats to its habitat have resulted in the species being assessed as globally "vulnerable" on the IUCN Red List of Threatened Species. Records of H. punicea from North America (where it is called scarlet waxy cap and occurs in woodland), East Asia, and Australia require further research to see if they represent the same species.

Roxette

  

Digging some last year's shots.

 

Desenterrando algumas fotos do ano passado.

Baby boy mandrill (Mandrillus sphinx) named "Isoke" born on 6/14/18. He lives with his mom ("Kesi" -pictured here), his dad ("Jasper") and his 1.5 year old brother ("Ajani") in the San Diego Zoo . Conservation status: vulnerable

Vulnerable species.

Bikaner. Rajasthan

India

16 year old female polar bear (Ursus maritimus) named "Tatqiq" at the San Diego Zoo. Conservation status: Vulnerable

reached number 26 in explore/interestingness over the 1st night.

 

has reached number 1 since. this image some how makes me think of water, i suppose it's all that blue

 

Keep up to date and follow me here;

Youtube / Website / Blog / Tumblr / Twitter / Facebook

Nombre común: El pibí boreal

Nombre científico: Contopus cooperi

Nombre en inglés: OLIVE -SIDED FLYCATCHER

Nombre en alemán: Olivflanken Schnäppertyrann

Nombre en francés: Moucherolle á côtés olive

Lugar de la foto: Cataratas de Medina, Mariquita, Tolima, Colombia.

 

Visualizar en pantalla completa

View in full screen

Im Vollbild anzeigen

Afficher en plein écran

Turbo, a male Andean (Spectacled) now living at the San Diego Zoo. Conservation Status: Vulnerable

You have three faces. The first face, you show to the world. The second face, you show to your close friends and your family. The third face, you never show anyone. It is the truest reflection of who you are.

Japanese proverb

 

Book / Magic Art Photography / Facebook / Instagram

On the morning of July 10, the animal care team released 14 live bass into the polar bear's main pool and a bear party followed. All three were in the water and all were successful in making multiple catches.

 

This was the final release of fish (6 of 6) funded by the 2018 Ocelots Grants Program Awards. It's been fabulous enrichments for the bears and for those of us who enjoy watching them.

 

This is 24 year old Chinook (Ursus maritimus) with her first catch of the day. San Diego Zoo's Polar Bear Plunge.

 

Conservation status: Vulnerable

www.rspb.org.uk/discoverandenjoynature/discoverandlearn/b...

  

Also known as the peewit in imitation of its display calls, its proper name describes its wavering flight. Its black and white appearance and round-winged shape in flight make it distinctive, even without its splendid crest. This familiar farmland bird has suffered significant declines recently and is now an Red List species.

  

Overview

 

Latin name

  

Vanellus vanellus

 

Family

  

Plovers and lapwings (Charadriidae)

  

Where to see them

  

Lapwings are found on farmland throughout the UK particularly in lowland areas of northern England, the Borders and eastern Scotland. In the breeding season prefer spring sown cereals, root crops, permanent unimproved pasture, meadows and fallow fields. They can also be found on wetlands with short vegetation. In winter they flock on pasture and ploughed fields. The highest known winter concentrations of lapwings are found at the Somerset Levels, Humber and Ribble estuaries, Breydon Water/Berney Marshes, the Wash, and Morecambe Bay.

  

When to see them

  

All year round. Leaves upland areas after the breeding season and moves to lowland fields for the winter. Large numbers of N European birds arrive in autumn for the winter.

  

What they eat

  

Worms and insects

  

Population

 

UK Breeding:- 140,000 pairs

 

UK Wintering:- 650,000 birds

  

Breeding

  

The winter flocks begin to break up in February, when the birds will start to return to their breeding grounds.

 

The lapwing has a spectacular songflight. The male wobbles, zigzags, rolls and dives while calling to advertise his presence to rival males and potential mates. The birds tend to nest in loose groups. Individual territories are small about 0.4-0.8 ha and are only held until the chicks hatch.

 

In the breeding season, lapwings need a mosaic of habitats, because they need different conditions for nesting and for chick rearing.

 

The nest is a scrape in the ground, lined with a variable amount of plant material. The birds need a good all round view from the nest to spot predators, and nest either on bare ground or in short vegetation. They often choose rough or broken ground to aid concealment of the nest. Spring sown crops and rough grazing are ideal.

 

They lay clutches of four cryptically coloured eggs from late March to early June, and chicks hatch 3-4 weeks later. They are covered in down when they hatch, and are able to walk about and feed within hours.

 

Soon after hatching, the parents will lead them to suitable feeding areas, where the supply of surface invertebrates is good and the vegetation low. They particularly need to have nearby grassland, especially if it contains flood pools and damp patches.

 

The transfer between the nesting and chick-rearing habitats can be hazardous, and chick survival often depends on how far they have to travel. The families stay in the chick-rearing habitat until the young are ready to fly at 5-6 weeks old. Lapwings only rear one brood a year, but may lay up to four replacement clutches if the eggs are lost.

   

Legal status

  

The lapwing is fully protected under the Wildlife and Countryside Act 1981; it an offence to kill, injure or take an adult lapwing, or to take, damage or destroy an active nest or its contents.

 

The only exception is legitimate farming practices that cannot be reasonably delayed, although farming methods can often be modified to reduce the impact on the lapwings.

  

Population trends

  

Lapwing numbers have decreased in Britain since the middle of the 19th century. The early declines were caused by large scale collection of eggs for food. Introduction of the Lapwing Act in 1926 prohibited this, and was followed by a considerable recovery in bird numbers.

 

Since the 1940s lapwing declines have been driven by large-scale changes to farming. Large areas of grassland were converted to arable, marginal land was drained and improved, and chemicals were introduced for fertilisers and pest control with increasing reliance on them. By 1960 the lapwing population had stabilised at a lower level.

 

Another sharp and sustained decline started in the mid-1980s, with range contractions in south-west England and in parts of Wales. This followed further intensification and specialisation - abandonment of rotations, switch from spring to autumn sown crops, increased drainage, increased use of agrochemicals. Such changes have resulted in much of the arable land becoming unsuitable for nesting by April because the crop grows too high. Tillage, drainage and pesticides have also caused a reduction in food availability.

 

As pasture land is improved, the resulting increased risk of trampling by livestock, earlier cutting for silage and lower food availability have affected lapwings adversely. Phasing out of rotational farming and shift of arable to the east of England and pastureland to the west of England has removed the habitat mosaic that is essential for successful chick rearing.

 

Mosaic where grass and spring tillage fields are close together has declined significantly in recent years, and the loss of this prime habitat has resulted in a decline in lapwing numbers.

 

Nest failures on arable land come from egg losses during cultivation and from predation, and poor chick survival due to crop growth. Crop growth can also shorten the laying season.

 

The declines in lapwing population have been greatest in southern England and Wales, where the farming changes have been greatest and farmland is the only suitable habitat for the lapwing. Between 1987 and 1998 lapwing numbers dropped by 49% in England and Wales. Since 1960 the numbers dropped by 80%.

 

The birds have fared better in Scotland, where the crucial changes to farming were introduced later than in England and Wales. However, even there the numbers have dropped by 29% since 1987.

 

Lapwings have to fledge at least 0.6 young per pair each year to maintain the population. They usually can achieve this in rough grazing and unimproved pastures, but often not on arable land or improved grassland. Since the birds cannot produce enough chicks to offset the natural mortality of adults, population declines.

 

It is possible to halt and reverse the decline in lapwing numbers with sympathetic farming methods, which include creation of a mosaic of spring sown crops and grassland, managing grazing pressure and maintaining damp areas on unimproved grassland. Agri-environment schemes in each part of the UK provide grants to help land-owners manage their land to help lapwings.

  

Survival

  

Egg survival and hatching success varies depending on the habitat, and appears to have declined in some habitats over the past decade.

 

Main causes of nest failure are predation, agricultural activity and desertion. While the birds often re-lay, changes in cropping practices often result in the habitat being unsuitable for replacement clutches because the vegetation has grown too tall, thus shortening the potential breeding season.

 

Only about 25-40% of chicks survive to fledging. Most of the chick mortality occurs in the first few days after hatching, when chicks are most vulnerable to cold or wet weather, and when they may be undertaking hazardous journeys from nesting to feeding areas. The further chicks have to go, the lower their survival.

 

Once the birds have reached adulthood, they can expect to live a further 4-5 years. The oldest known individual was about 20 years. Lapwings normally breed one year after fledging.

 

These trees look beautiful as they stand in rows, creating such depth with light and lines.

This beauty if man made. None of these trees are old.

This trail followed used to be a road to a town in the middle of the forest. A little mill town. A forest fire whiped out the town and the trees.

People planted these trees closely in rows.

The trees are real, but they are too perfect, a fake perfect.

Tralasciando le vicende storiche della torre campanaria precedente si riporta la sola data di sua demolizione in quanto “grosse fessurazioni lasciavano presagire un crollo imminente”, avvenuta nel 1913.

Negli anni cinquanta tra diverse proposte viene scelto il progetto più ardito, quello del campanile più alto d’Italia.

Grande promotore è l’arciprete Valentino Buiatti, figura importante per la capacità che ha avuto di stimolare la popolazione ad aiutare in ogni modo per il compimento dell’opera.

Nel 1955 iniziarono i primi lavori di scavo delle fondazioni sull’antico cimitero

20 settembre 1959 Inaugurazione del campanile con benedizione dell’arcivescovo Giuseppe Zaffonato, con grande entusiasmo della popolazione.

 

Veniva così completato il campanile che, coi sui 113,2 m, superava il Torrazzo di Cremona (111 m) divenendo il campanile più alto d’Italia.

Il campanile a base ottagonale presenta una struttura portante costituita da un telaio in cemento armato, mentre i tamponamenti sono in laterizio intonacato. Il piano terra è invece rivestito in pietra ed è sede di una ampia cappella.

La cella campanaria è una loggia a colonne di c.a. recintata da una balaustra in pietra.

È stato data particolare attenzione allo studio delle proporzionalità apparente degli elementi decorativi e di massa che compongono il campanile, come ad esempio la graduale riduzione di altezza dei conci di pietra che rivestono il piano terra e la leggera rastremazione del campanile lungo tutta la sua altezza.

 

La morte di mons. Buiatti nel Natale successivo e l’aggravarsi dei debiti maturati, però, frenarono gli entusiasmi.

I continui interventi sulle campane, la vulnerabilità ai fulmini e l’esposizione eccessiva agli agenti atmosferici dovevano essere dei segnali d’allarme, che però non furono colti in tempo.

Il degrado continuò finché, a causa dei continui crolli di porzioni di cemento, il Comune decise di transennare il campanile nell’estate del 1989.

Nell’anno successivo iniziarono i lavori di ristrutturazione delle strutture in c.a. tramite la rimozione delle parti pericolanti, la pulitura delle superfici esposte e il ripristino delle geometrie con malte epossidiche, per poi rivestire tutte le superfici con pitture protettive. I lavori dureranno circa 10 mesi, per terminare il 21 ottobre 1990.

 

Leaving aside the historic events of the bell tower above, here is the only date of its demolition as a "big cracks left presage an imminent collapse", which took place in 1913.

In the fifties several proposals will be selected the most hardy, the highest tower of Italy.

Great promoter is the archpriest Valentino Buiatti, appears important for the capacity it had to encourage people to help in any way for the completion of the work.

In 1955 began the first excavation of foundations over the cemetery

20 September 1959 Opening of the tower with the blessing of Archbishop Joseph Zaffonato, with great enthusiasm of the population.

 

Was completed so that the bell tower, with about 113.2 m, more than Torrazzo of Cremona (111 m), becoming the highest tower of Italy.

The octagonal tower has a base structure consisting of a reinforced concrete frame, while the rear is plastered brick. The ground floor is clad in stone and is home to a large chapel.

The belfry is a loggia with columns of about enclosed by a stone balustrade.

It has been given particular attention to the study of the apparent proportionality of the decorative elements and mass that make up the tower, such as the gradual reduction in height of the concrete stone covering the ground floor and the slight taper of the tower along its height.

 

The death of Msgr. Buiatti at Christmas next el'aggravarsi debts accrued, however, hamper their enthusiasm.

The continuous action on the bells, the vulnerability to excessive lightning and exposure to weather had to be some warning signs, but were not caught in time.

The deterioration continued until, because of the continual collapse of portions of cement, the municipality decided to transenna the bell tower in the summer of 1989.

In the following year they began work on the renovation of structures in ca through the removal of the parties at risk, cleaning the exposed surfaces and the restoration of geometries with epoxy mortar, and then coat all surfaces with protective paint. The work will last approximately 10 months to end October 21 1990.

 

1 2 ••• 4 5 7 9 10 ••• 79 80