View allAll Photos Tagged Grazing

A beautiful evening in the Sussex hills

HARMONY ~ GRACE ~ WISH... is the topic for Sunday ~ March 17th, 2019, Group Our Daily Challenge

 

Wild Turkeys (Meleagris gallopavo) at sunrise; Sony a9; 200-600 mm lens at 282 mm; 1/60 sec; f/6.3; ISO 3200; Gitzo tripod; group blind; Buelton; CA; USA

Horse grazing on the Kinnoull hill with the river Tay and Perthshire countryside in the background.

A sunshine tonic needed this morning.

My heart goes out to those who are suffering from the dreadful effects of flooding over the weekend and the destruction to our beautiful countryside!

Wild South Africa

Kruger National Park

A shedding nanny and kid mountain goat grazing on glacial lilies in Glacier's Logan Pass, near Hidden Lake. The nanny was weaning the cute kid which was really paying attention to what she dined on. Glacial lilies are a favorite of theirs.

 

There are so many hikers on that trail that the goats are fairly tame, most of the time ignoring us.

 

As I frequently do, a couple more photos of them in the comments....

 

Hope your week is off to a great start!

Stainton Yorkshire april 2022

A zebra and foal graze in Ngorongoro Crater, Tanzania.

Please don't use this image on websites, blogs or other media without my explicit permission. © All rights reserved

You can see my images on fluidr: click here

You can see my most interesting photo's on flickr: click here

Two mountain goats Oreamnos americanus graze in a mountain meadow along the Beartooth Hiway in the Beartooth Mountains of Wyoming. Though not native to Wyoming, these goats (Oreamnos americanus) descended from small groups introduced to the Beartooth and Absaroka Mountains in the 1940s and 1950s. They were brought in from western Montana where they are native. Some consider the species a compliment to the ecosystem. As their numbers grow, others worry about the effect of the goats on the alpine vegetation and the native mountain sheep population. Regardless of the concern that always accompanies introduced species, It is always fun to see them.

It all started with a yummy cocktail I had while out for dinner Saturday night....

One of these little cuties were plopped on top, of course I saw potential ;)

Another slice of the Yorkshire Dales

 

A black Bear we found in a field the other evening.

Taken in Kashmir Himalayas, India

Taken on trek to Nandadevi East Basecamp in Kumaun Himalayas, India

Take a deep breath...a deep Breath of Nature. A picture postcard kind of day at this beautiful and relaxing sim. slurl - maps.secondlife.com/secondlife/Serena%20Falls/26/73/23

The Little Egret (Egretta garzetta) uses a variety of methods to get its food; stalking its prey in shallow water, often running with raised wings or shuffling feet to disturb small fish, or may stand still and wait to ambush prey.

 

They make use of opportunities provided by cormorants disturbing fish or humans attracting fish by throwing bread into water. On land they walk or run while chasing their prey, feed on creatures disturbed by grazing livestock and ticks on the livestock, and even scavenge. Their diet is mainly fish, but amphibians, small reptiles, mammals and birds are also eaten, as well as crustaceans, molluscs, insects, spiders and worms.[

"Be like water. Show others their reflection with coolness."

 

~ Devya

Horse farm in Pennington, NJ

Alert Roe Deer feeding in the long grass at RSPB Lochwinnoch, Scotland.

Deer at Holkham Hall in Norfolk.

WWT Slimbridge Wetland Centre.

 

What3Words

///trailers.ripen.grownup

  

The Chiloé Wigeon (Mareca sibilatrix), also known as the southern wigeon, is a colorful dabbling duck native to the southern parts of South America. It is named after the Chiloé Archipelago off the coast of Chile, one of its primary habitats.

Key Characteristics

Distinctive Plumage:

It has an iridescent green-blue cap on the back of its head, contrasting with a white forehead and cheeks. Its flanks are a noticeable orange-brown (rust) color, and its breast features black and white barring.

"The Whistler":

Its scientific name, sibilatrix, means "whistler," referring to the male’s distinctive melodious three-syllable whistle. The female's call is a lower-pitched grunt or growl.

Subtle Dimorphism:

Unlike many other duck species, males and females look very similar, though males are generally larger with slightly brighter colors and more iridescence.

Distribution and Habitat

Native Range:

Indigenous to Argentina, Chile, Uruguay, and the Falkland Islands, with some populations migrating to southeastern Brazil for the winter.

Preferred Habitat:

They frequent freshwater lakes, marshes, shallow lagoons, and slow-flowing rivers rich in aquatic vegetation.

Behavior and Life Cycle

Diet:

Primarily vegetarian, they feed on aquatic plants, grasses, and occasionally algae by dabbling or grazing on land.

Social Nature:

These are highly sociable birds, often seen in pairs or small groups. They are popular in wildfowl collections worldwide due to their charming "head-bobbing" displays and frequent chattering.

Breeding:

They are monogamous and often form long-term pair bonds. Unusually for ducks, the male helps raise the young, though only the female incubates the typical clutch of 5–10 eggs.

 

found the sheep off highway 40, between Flagstaff and Williams, Arizona

Near Georgetown, California

In the sidlaw hills,a colour version.

Horses graze across a lake on a pink autumn dawn.

1 2 3 5 7 ••• 79 80