View allAll Photos Tagged nesting
A wet day in Saddleworth, so perfect to sit in the car and get a few photos of the nesting blue tits in a drystone wall.
The woodstork had been working hard, bringing in nesting material all morning, and for some reason let this piece drop. The sequence pictured below shows how it happened but not why.... I guess, however, that birds, like people, have days when things "go wrong" and you just have to keep flying onward.
This bird is nesting in Lava rock and glassy sharp broken pieces of Obsidian.
The obsidian on this mountain was so sharp it cut in to my shoe bottoms, and yet this bird was nesting comfortably in it. In addition the black rocks were uncomfortably hot in the mid summer heat.
The bird was so well camoflauged that I nearly stepped on to it. It seemed to be completely unconcerned and oblivious to my presence.
Observed near Tule Lake, California, near the top of Glass mountain.
Taken in 2002 using a Canon EOS 3 camera and Velvia 100 iso Slide film.
Image - Copyright 2013 Alan Vernon
taking its' first steps out of the nest. I like the spring when the birds come to nest on my front porch!
Russian nesting dolls for sale in Prague, 'cause I guess one communist block country is as good as any other for silly tourists.
Prague, Czech Republic, November 2012
Greylag geese (Anser anser) pair at the pond; one nesting, the other looking towards the camera while preening.
RSPB The Lodge, Sandy, 4th April 2023.
Partner, if you could check out the front view and answer a few questions for me, I would really appreciate it. :)
i found this swan nesting the other day and its partner is with it as well I'm going to keep a eye on them and hopefully they will give me some cracking photos.
blogged
www.coleensreflections.blogspot.com
when iIstamped the *N* it was just serendipity that it landed on "The Child has left its cradle"......I made this with my daughter in mind, as she is getting married this year...and i put the year of her birth on the cottage,too.....
Visit my blog"Birding in Taiwan", borisworkshop.blogspot.tw/
To see my portfolio visit: borissmokrovic.500px.com
The Black Drongo (Dicrurus macrocercus) is a small Asian passerine bird of the drongo family Dicruridae. It is a common resident breeder in much of tropical southern Asia from southwest Iran through India and Sri Lanka east to southern China and Indonesia. It is a wholly black bird with a distinctive forked tail and measures 28 cm (11 in) in length. Feeding on insects, it is common in open agricultural areas and light forest throughout its range, perching conspicuously on a bare perch or along power or telephone lines. The species is famous for its aggressive behaviour towards much larger birds, such as crows, never hesitating to dive-bomb any birds of prey that invades its territory. The informal name of King Crow is based on this behaviour. Smaller birds often nest in the well-guarded vicinity of a nesting Black Drongo. Previously considered a subspecies (Dicrurus adsimilis macrocercus) of the African Fork-tailed Drongo (Dicrurus adsimilis), it is now recognized as a full species.
IMG_6288-399
This was on Cunningham Island in the middle of the lake at Land Between the Lakes, KY. I took this handheld from a kayak. There were 50-75 nesting birds on the island along with several Black Crowned Night Herons, hundreds of Cormorants, and a few other assorted waterfoul.
One of several nesting pairs that inhabit live oak trees in an urban yard in Houston, Texas. Last year, there were seven or eight pairs in two adjacent trees. This is the second pair to show up this year.
From the residua left on the ground under the nests, it appears these birds enjoy a diet that includes frogs, toads, and crayfish.
We spotted this nesting common nighthawk at Big Stone National Wildlife Refuge in Minnesota.
Photo by Itza Yurland/USFWS.
Muriwai Gannet Colony | Australasian Gannet (Morus serrator) - Muriwai Regional Park is a windswept rugged coastline stretching 35 miles north. It is one of New Zealand's most spectacular black sand surf beaches. At its southern end, Otakamiro Point is the site of one of this country's few mainland Gannet breeding colonies. The best time to visit the gannets is between October and February. The birds return here between July and October to re-establish contact with their life-long mates. After mating, one egg is laid and incubated in shifts by both birds until the gannet chick is born, naked and blind, 45 days later. The chicks hatch in November then leave for Australia at 15 weeks old returning to breed when they are between 3 and 7 years old / Australasian Gannet (Morus serrator), also known as Australian gannet and tākapu, is a large seabird of the booby and gannet family Sulidae. Adults are mostly white, with black flight feathers at the wingtips and lining the trailing edge of the wing. The central tail feathers are also black. The head is tinged buff-yellow, with a pale blue-grey bill edged in black, and blue-rimmed eyes. Young birds have mottled plumage in their first year, dark above and light below. The head is an intermediate mottled grey, with a dark bill. The birds gradually acquire more white plumage in subsequent seasons until they reach maturity after five years. These birds are plunge divers and spectacular fishers, plunging into the ocean at high speed. They eat mainly squid and forage fish that school near the surface. The species faces few natural or man-made threats, and since its population is growing it is considered to be a least-concern species by the International Union for Conservation of Nature (IUCN). The species ranges over water above the continental shelf along the southern and eastern Australian coastline, from Steep Point in Western Australia to Rockhampton, Queensland, as well as the North and South Islands of New Zealand, Lord Howe and Norfolk Islands. Nesting takes place in colonies along the coastlines of New Zealand, Victoria and Tasmania—mostly on offshore islands, although there are several mainland colonies in both countries. Highly territorial when breeding, the Australasian gannet performs agonistic displays to defend its nest. Potential and mated pairs engage in courtship and greeting displays. The nest is a cup-shaped mound composed of seaweed, earth and other debris, built by the female from material mainly gathered by the male. One clutch of a single pale blue egg is laid yearly, though lost eggs may be replaced. The chick is born featherless but is soon covered in white down. Fed regurgitated fish by its parents, it grows rapidly and outweighs the average adult when it fledges. In New Zealand, almost all breeding colonies are on or around the North Island. Muriwai, near Auckland, comprises a mainland colony on Okatamiro Point, estimated at 1,385 pairs in 2016, while nearby Motutara (Pillar Rock) had 187 pairs. Gannets established a colony on Tikitiki Rock (Nine Pin Rock) in the outer Bay of Islands in 2007, which had around 70 pairs by 2017. A small colony was established at Young Nick's Head in 2008
This species of bee-eater is a summer migrant to Zambia, arriving in late August and early September where they gather in their hundreds and select a breeding site on the steep sandy banks of the Luangwa River.
They actively dig individual tunnels in the bank, which are up to two metres deep, where they will lay their eggs and nourish their young in late November and early December. The best time to observe these birds is right now – in September/ october – when both males and females are actively digging and feeding. Depending on their location, they make for a wonderful sighting either as the sun rises or sets, when the sun’s rays magnify the bright pinkish-red and blue colours of their feathers.
The interior is a home dec weight fabric with fusible medium weight interfacing applied. I used size 10 cotton thread for the handstitching. The home dec inside material has been in my stash forever.
Pattern Review sewing.patternreview.com/review/pattern/87922
Blogged here dakotasews.blogspot.com/2013/07/nesting-fabric-bowls-owl-....
This was at the Salton Sea, CA.
These are REAL birds on REAL nests. They flew away after I took a couple photos but I swear they were really there!
They're back again this year, nesting on a much smaller island. It's illegal to interfere with a swan's nest.