View allAll Photos Tagged indian

Bandhavgarh Tiger Reserve, Madhya Pradesh, India

 

Coracias benghalensis

Indische Scharrelaar

Rollier indien

Bengalenracke

Carraca india

Ghiandaia marina indiana

Rolieiro-indiano

 

Nikon Z9

 

Many thanks for your views, favorites and supportive comments.

 

All rights reserved. Fons Buts©2023

My photos may not be used on websites, blogs or in any other media without my written and explicit permission

I took the original photo in Indian Shores, Florida.

Wishing you all a nice autumn solstice!

Indian giant squirrel, or Malabar giant squirrel, (Ratufa indica)

Please don't use my pictures on websites,blogs or other media without my explicit permission. © All rights reserved

 

Korte Prinsengracht - Brouwersgracht

 

Amsterdam

20211018 008677

Sattal - Uttarakhand - India

The Indian pangolin, thick-tailed pangolin, or scaly anteater (Manis crassicaudata) is a pangolin found on the Indian subcontinent. It is not common anywhere in its range. Like other pangolins, it has large, overlapping scales on its body which act as armour. It can also curl itself into a ball as self-defence against predators such as the tiger. The colour of its scales varies depending on the colour of the earth in its surroundings.

 

It is an insectivore, feeding on ants and termites, digging them out of mounds and logs using its long claws, which are as long as its fore limbs. It is nocturnal and rests in deep burrows during the day.

 

The Indian pangolin is threatened by hunting for its meat and for various body parts used in traditional medicine.

 

The Indian pangolin is a solitary, shy, slow-moving, nocturnal mammal. It is about 84–122 centimetres (33–48 in) long from head to tail, the tail usually being 33–47 cm long, and weighs 10–16 kg. Females are generally smaller than the males and have one pair of mammae. The pangolin possesses a cone-shaped head with small, dark eyes, and a long muzzle with a nose pad similar in color, or darker than, its pinkish-brown skin. It has powerful limbs, tipped with sharp, clawed digits. It is an almost exclusive insectivore and principally subsists on ants and termites, which it catches with a specially adapted long, sticky tongue.The pangolin has no teeth, but has strong stomach muscles to aid in digestion. The most noticeable characteristic of the pangolin is its massive, scaled armour, which covers its upper face and its whole body with the exception of the belly and the inside of the legs. These protective scales are rigid and made of keratin. It has 160–200 scales in total, about 40–46% of which are located on the tail. Scales can be 6.5–7 cm long, 8.5 cm wide, and weigh 7–10 grams. The skin and scales make up about one-fourth to one-third of the total body mass of this species.

 

The Indian pangolin has been recorded from various forest types, including Sri Lankan rainforest and plains to middle hill levels. The animal can be found in grasslands and secondary forests, and is well adapted to desert regions as it is believed to have a tolerance to dry areas, but prefers more barren, hilly regions. This pangolin species may also sometimes reach high elevations, and has been sighted in Sri Lanka at 1100 meters and in the Nilgiri mountains in India at 2300 meters. It prefers soft and semi-sandy soil conditions suitable for digging burrows.

 

Pangolin burrows fall into one of two categories: feeding and living burrows. Feeding burrows are smaller than living burrows (though their sizes vary depending on the abundance of prey) and are created more frequently during the spring, when there is a greater availability of prey. Living burrows are wider, deeper, and more circular, and are occupied for a longer time than feeding burrows, as they are mainly used to sleep and rest during the day. After a few months, the pangolin abandons the burrow and digs a new one close to a food source. However, it is not uncommon for the pangolin to shift back to an old burrow.

 

Unlike its African counterpart, the Indian pangolin does not climb trees, but it does value the presence of trees, herbs, and shrubs in its habitat because it is easier to dig burrows around them. Features that promote an abundance of ants and termites (grasses, bare grounds, bases of trees, shrubs, roots, leaf litter, fallen logs and elephant feces) are often present in pangolin habitats.

 

Few details are known about the breeding behaviour of the Indian pangolin. During the animal's mating period, females and males may share the same burrow and show some diurnal activities. Males have testes in a fold of the skin located in their groin areas. The female's embryo develops in one of the uterine horns. The gestation period lasts 65–70 days; the placenta is diffuse and not deciduate. Usually, a single young is born, but twins have been reported in this species. The young weigh 235–400 g at birth and measure roughly 30 cm. The newborn animals have open eyes, and soft scales with protruding hairs between them. The mother pangolin carries her young on her tail. When the mother and young are disturbed, the young pangolin is held against its mother's belly and protected by the mother's tail.

 

for Macro Mondays: necklace

We were 36 hours sailing out of Mauritius (on a live-aboard fishing trip) when this open-ocean sunset closed the day.

The Indian Peafowl occurs from eastern Pakistan through India, south from the Himalayas to Sri Lanka. Though once common in Bangladesh, it may now be extinct in that country. Its highly ornamental appearance motivated early seafarers to transplant the peafowl to their homelands in other parts of the western world. Phoenician traders in the time of King Solomon (1000 B.C.) introduced the birds to present-day Syria and the Egyptian Pharaohs. Alexander the Great imported more of the birds into his Mediterranean domains and severely penalized anyone caught harming them. Domesticated peafowl remained a popular status symbol through Roman times and the Middle Ages, ensuring their establishment and survival throughout Europe.

 

In its native India, the peafowl is a creature of the open forests and riparian undergrowth. In southern India, it also prefers stream-side forests but may also be found in orchards and other cultivated areas.

 

Peafowl from Los Angeles Arboretum and Botanic Gardens. Arcadia. California.

The Indian pangolin, thick-tailed pangolin, or scaly anteater (Manis crassicaudata) is a pangolin found on the Indian subcontinent. It is not common anywhere in its range. Like other pangolins, it has large, overlapping scales on its body which act as armour. It can also curl itself into a ball as self-defence against predators such as the tiger. The colour of its scales varies depending on the colour of the earth in its surroundings.

 

It is an insectivore, feeding on ants and termites, digging them out of mounds and logs using its long claws, which are as long as its fore limbs. It is nocturnal and rests in deep burrows during the day.

 

The Indian pangolin is threatened by hunting for its meat and for various body parts used in traditional medicine.

 

The Indian pangolin is a solitary, shy, slow-moving, nocturnal mammal. It is about 84–122 centimetres (33–48 in) long from head to tail, the tail usually being 33–47 cm long, and weighs 10–16 kg. Females are generally smaller than the males and have one pair of mammae. The pangolin possesses a cone-shaped head with small, dark eyes, and a long muzzle with a nose pad similar in color, or darker than, its pinkish-brown skin. It has powerful limbs, tipped with sharp, clawed digits. It is an almost exclusive insectivore and principally subsists on ants and termites, which it catches with a specially adapted long, sticky tongue.The pangolin has no teeth, but has strong stomach muscles to aid in digestion. The most noticeable characteristic of the pangolin is its massive, scaled armour, which covers its upper face and its whole body with the exception of the belly and the inside of the legs. These protective scales are rigid and made of keratin. It has 160–200 scales in total, about 40–46% of which are located on the tail. Scales can be 6.5–7 cm long, 8.5 cm wide, and weigh 7–10 grams. The skin and scales make up about one-fourth to one-third of the total body mass of this species.

 

The Indian pangolin has been recorded from various forest types, including Sri Lankan rainforest and plains to middle hill levels. The animal can be found in grasslands and secondary forests, and is well adapted to desert regions as it is believed to have a tolerance to dry areas, but prefers more barren, hilly regions. This pangolin species may also sometimes reach high elevations, and has been sighted in Sri Lanka at 1100 meters and in the Nilgiri mountains in India at 2300 meters. It prefers soft and semi-sandy soil conditions suitable for digging burrows.

 

Pangolin burrows fall into one of two categories: feeding and living burrows. Feeding burrows are smaller than living burrows (though their sizes vary depending on the abundance of prey) and are created more frequently during the spring, when there is a greater availability of prey. Living burrows are wider, deeper, and more circular, and are occupied for a longer time than feeding burrows, as they are mainly used to sleep and rest during the day. After a few months, the pangolin abandons the burrow and digs a new one close to a food source. However, it is not uncommon for the pangolin to shift back to an old burrow.

 

Unlike its African counterpart, the Indian pangolin does not climb trees, but it does value the presence of trees, herbs, and shrubs in its habitat because it is easier to dig burrows around them. Features that promote an abundance of ants and termites (grasses, bare grounds, bases of trees, shrubs, roots, leaf litter, fallen logs and elephant feces) are often present in pangolin habitats.

 

Few details are known about the breeding behaviour of the Indian pangolin. During the animal's mating period, females and males may share the same burrow and show some diurnal activities. Males have testes in a fold of the skin located in their groin areas. The female's embryo develops in one of the uterine horns. The gestation period lasts 65–70 days; the placenta is diffuse and not deciduate. Usually, a single young is born, but twins have been reported in this species. The young weigh 235–400 g at birth and measure roughly 30 cm. The newborn animals have open eyes, and soft scales with protruding hairs between them. The mother pangolin carries her young on her tail. When the mother and young are disturbed, the young pangolin is held against its mother's belly and protected by the mother's tail.

Panorama of Indian Rocks Beach, Florida.

Indian and Vegan food at the sea shore.

Waiting for the opening hours....

Bat Galim, Haifa.

518. Adirondacks. Very early sun shines on the route 30 overpass above the creek that flows from Lewey Lake into Indian Lake New York. Pentax K3 with a Pentax DA 300mm lens.

The Indian roller (Coracias benghalensis) is a bird of the family Coraciidae, the rollers. It occurs widely from West Asia to the Indian Subcontinent. It is listed as least concern on the IUCN Red List. The Indochinese roller was formerly included as a subspecies.

Found this old jewel box in one my cupboards . The patterns and inlays are slowly peeling off but the work is still exquisite.

Took the photo in bright sunlight. on a white background .

The design and pattern on this box is found in many traditional and ancient Indian items.

Kaum vom Spaziergang zu Hause,fing es an zu regnen.

Created for the Award Tree Challenge Autumn Textures

 

shot with a fujifilm x-s10 and a fujifilm xf50mm f/2.0 lens

Sunset September 13th 2016.

DSC_0226

Patience pays. An Indian Pond Heron waits for prey in the still waters of a pond. These birds are very common in India, seen in virtually any water body, and are usually solitary foragers. But numbers of them may sometimes feed in close proximity during the dry seasons when small wetlands have a high concentration of prey as they dry up. Their habit of standing still and flushing only at the last moment has led to widespread folk beliefs that these birds are semi-blind and their name in many languages includes such suggestions.

Thanks to everyone who has taken the time to view, fave or comment on my photo. It is very much appreciated!

 

Indian peacock or peafowl. South Hanover, Pennsylvania.

 

Canon EOS70D

TAMRON SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD A011

1/400 sec. f/7.1 329mm ISO125

The Indian peafowl, also known as the common peafowl, and blue peafowl, is a peafowl species native to the Indian subcontinent. It has been introduced to many other countries.ndian peafowl are a species in a group of birds called pheasants. The males are called peacocks, while the females are called peahens. Together, they are peafowl.

The Indian peafowl (Pavo cristatus), also known as the common peafowl, and blue peafowl, is a peafowl species native to the Indian subcontinent. It has been introduced to many other countries.

 

The male peacock is brightly coloured, with a predominantly blue fan-like crest of spatula-tipped wire-like feathers and is best known for the long train made up of elongated upper-tail covert feathers which bear colourful eyespots. These stiff feathers are raised into a fan and quivered in a display during courtship. Despite the length and size of these covert feathers, peacocks are still capable of flight. Peahens lack the train, and have a greenish lower neck and duller brown plumage. The Indian peafowl lives mainly on the ground in open forest or on land under cultivation where they forage for berries, grains but also prey on snakes, lizards, and small rodents. Their loud calls make them easy to detect, and in forest areas often indicate the presence of a predator such as a tiger. They forage on the ground in small groups and usually try to escape on foot through undergrowth and avoid flying, though they fly into tall trees to roost.

 

Thank you so much for your kind words, faves and invitations to groups! I really appreciate each of them !!!

Wood carving of a Native Plain Indian Warrior

1 3 4 5 6 7 ••• 79 80