View allAll Photos Tagged devils
The Devil’s Nose, Ecuador. Has always been the most popular section of train track in the country / Nariz do Diabo, Equador. Sempre foi a parte mais popular da trilha do trem no país.
The world's largest surviving carnivorous marsupial, the devil has a thick-set, squat build, with a relatively large, broad head and short, thick tail. The fur is mostly or wholly black, but white markings often occur on the rump and chest. Body size also varies greatly, depending on the diet and habitat. Adult males are usually larger than adult females. Large males weigh up to 12 kg, and stand about 30 cm high at the shoulder.
Distribution
Devils once occurred on mainland Australia, with fossils having been found widely. Today, however the devil is only found in Tasmania. It is believed the devil became extinct on the mainland some 600 years ago -- before European settlement of the continent. The dingo, which was brought into Australia by Aboriginal people, is believed to have ousted the devil from the mainland.
Today, devils are found in some north, east and central districts where some farming practices (e.g. rangeland sheep grazing) provide much carrion. Tasmanian devils may be seen in many rural and wilderness areas by slowly driving at night along secondary roads. Devils may be seen at the Narawntapu National Park, Mt. William National Park, Cradle Mt. National Park, the Arthur River and highland lakes area. Look for them a few hour hours after sunset.
Habitat
Devils are widespread in Tasmania from the coast to the mountains. They live in coastal heath, open dry sclerophyll forest, and mixed sclerophyll-rainforest -- in fact, almost anywhere they can hide and find shelter by day, and find food at night.
Breeding
Devils usually mate in March, and the young are born in April. Gestation is 21 days. More young are born than can be accommodated in the mother's backward-opening pouch, which has 4 teats. Although 4 pouch young sometimes survive, the average number is 2 or 3. Each young, firmly attached to a teat, is carried in the pouch for about 4 months. After this time the young start venturing out of the pouch and are then left in a simple den - often a hollow log. Young are weaned at 5 or 6 months of age, and are thought to have left the mother and be living alone in the bush by late December. They probably start breeding at the end of their second year. Longevity is up to 7-8 years
Diet
The devil is mainly a scavenger and feeds on whatever is available. Powerful jaws and teeth enable it to completely devour its prey -- bones, fur and all. Wallabies, and various small mammals and birds, are eaten -- either as carrion or prey. Reptiles, amphibians, insects and even sea squirts have been found in the stomachs of wild devils. Carcasses of sheep and cattle provide food in farming areas. Devils maintain bush and farm hygiene by cleaning up carcasses. This can help reduce the risk of blowfly strike to sheep by removing food for maggots.
Devils are famous for their rowdy communal feeding at carcasses -- the noise and displays being used to establish dominance amongst the pack.
Behaviour
Tasmanian devils are nocturnal scavengers
The devil is nocturnal (active after dark). During the day it usually hides in a den, or dense bush. It roams considerable distances --up to 16 km -- along well-defined trails in search of food. It usually ambles slowly with a characteristic gait but can gallop quickly with both hind feet together. Young devils are more agile however and can climb trees. Although not territorial, devils have a home range.
The famous gape or yawn of the devil that looks so threatening, can be misleading. This display is performed more from fear and uncertainty than from aggression. Devils produce a strong odour when under stress, but when calm and relaxed they are not smelly. The devil makes a variety of fierce noises, from harsh coughs and snarls to high pitched screeches. A sharp sneeze is used as a challenge to other devils, and frequently comes before a fight. Many of these spectacular behaviours are bluff and part of a ritual to minimise harmful fighting when feeding communally at a large carcass.
I've played a Joke on you my Valentine
Perhaps it involves the hole in my right pocket. And perhaps it doesn't.
Army Air Corps Westland Scout AH.1 XW799 departing Shoreham on 27th May 1991 with a cabin full of parachutists - possibly the Army's Red Devils for a para drop over Brighton. Sister-ship XR632 was in as well - probably as a spare.
XW799 was the last Scout built for the Army.
Scanned print
Designed and folded by me (Jozsef Zsebe). Designed in 1999 from one uncut square.
I am sorry, but the diagrams or CP are not available yet ...
It seems to have become tradition for Brussels Airlines to decorate an Airbus to celebrate their football team. Including a pair wearing identical liveries about ten years ago, there have now been four aircraft so painted.
This one, OO-SNO, reflects the modern era by also promoting the women's side who are nicknamed the Red Flames, the men's team having the moniker the Red Devils.
The aircraft was launched in this livery on 15th November 2022.
London Heathrow
13th January 2023
20230113 2I8A 9308 OO-SNO
A MIDNIGHT ceremony. Crowds milling, bodies slick with sweat in the tropical night. Torches lining an earthen arena. A patient is dazed with illness, propped on a low seat. The rhythmic beat of drums. The smell of smoking resin. A figure enters, back first and the rhythm of the drums changes, intensifies. The figure whirls and the patient is suddenly presented with the face of his tormentor!
American Indians use the Tower as a place of
worship. Most of the ceremonies that take place are
small groups or individuals, who have gathered for
prayer, pipe ceremonies, the tying of prayer cloths, or
vision quests. Group rituals also continue here,
including sweat lodge and sun dance ceremonies.
Devils Tower National Monument issues special use
permits for these observances. The ceremonies that
take place here require quiet and solitude