View allAll Photos Tagged barns
I had to make a trip to the cottage to reset the modem. The furnace and modem were not communicating. I stopped along the way.
Barn Owl spotted in Tuscon, AZ
Copyright 2015 © Merilee Phillips.
All my images are protected under international authors copyright laws and may not be downloaded, reproduced, copied, transmitted or manipulated without my written explicit permission. All rights reserved.
Dieses Foto hab ich gestern bei einem Spaziergang geschossen. Es sieht zwar sehr nach Regen aus, ist aber mehr Schein als Sein :-)
This photo I shot at a walk yesterday. Although it looks very like rain, but it is more illusion than reality :-)
Bayern (Bavaria) - Deutschland (Germany)
Cham Oberpfalz
Juni (June) 2014
follow me on Facebook:
Traveling the back roads of Vermont and came across this bright red barn that stood out on a gray, snowy day.
Thank you for stopping in to view my photos. They can be purchased at www.naturalworldfotos.com
Barn Owl Gloucestershire take from car on the way home, bare 500mm, had taken 1.4 converter off, bit distant but lovely to see
An old run down barn in rural America. This is actually a barn on my wife's side of the family. The sun was setting to the west and the skies open up into a great shade of blue and the grass has yet to turn as we hit mid September.
Barn Owl - Tyto Alba
Norfolk,
Like most owls, the barn owl is nocturnal, relying on its acute sense of hearing when hunting in complete darkness. It often becomes active shortly before dusk and can sometimes be seen during the day when relocating from one roosting site to another. In Britain, on various Pacific Islands and perhaps elsewhere, it sometimes hunts by day. This practice may depend on whether the owl is mobbed by other birds if it emerges in daylight. However, in Britain, some birds continue to hunt by day even when mobbed by such birds as magpies, rooks and black-headed gulls, such diurnal activity possibly occurring when the previous night has been wet making hunting difficult. By contrast, in southern Europe and the tropics, the birds seem to be almost exclusively nocturnal, with the few birds that hunt by day being severely mobbed.
Barn owls are not particularly territorial but have a home range inside which they forage. For males in Scotland this has a radius of about 1 km (0.6 mi) from the nest site and an average size of about 300 hectares. Female home ranges largely coincide with that of their mates. Outside the breeding season, males and females usually roost separately, each one having about three favoured sites in which to conceal themselves by day, and which are also visited for short periods during the night. Roosting sites include holes in trees, fissures in cliffs, disused buildings, chimneys and haysheds and are often small in comparison to nesting sites. As the breeding season approaches, the birds move back to the vicinity of the chosen nest to roost.
Once a pair-bond has been formed, the male will make short flights at dusk around the nesting and roosting sites and then longer circuits to establish a home range. When he is later joined by the female, there is much chasing, turning and twisting in flight, and frequent screeches, the male's being high-pitched and tremulous and the female's lower and harsher. At later stages of courtship, the male emerges at dusk, climbs high into the sky and then swoops back to the vicinity of the female at speed. He then sets off to forage. The female meanwhile sits in an eminent position and preens, returning to the nest a minute or two before the male arrives with food for her. Such feeding behaviour of the female by the male is common, helps build the pair-bond and increases the female's fitness before egg-laying commences.
Barn owls are cavity nesters. They choose holes in trees, fissures in cliff faces, the large nests of other birds such as the hamerkop (Scopus umbretta) and, particularly in Europe and North America, old buildings such as farm sheds and church towers. Buildings are preferred to trees in wetter climates in the British Isles and provide better protection for fledglings from inclement weather. Trees tend to be in open habitats rather than in the middle of woodland and nest holes tend to be higher in North America than in Europe because of possible predation.
This bird has suffered declines through the 20th century and is thought to have been adversely affected by organochlorine pesticides such as DDT in the 1950s and '60s.
Nocturnal birds like the barn owl are poorly monitored by the Breeding Bird Survey and, subject to this caveat, numbers may have increased between 1995-2008.
Barn owls are a Schedule 1 and 9 species.
Population:
UK breeding:
4,000 pairs
Europe:
110-220,000 pairs
Barn near Burrits Rapids, near Merrickville. This beautiful barn was "renovated" and is not nearly as beautiful now.
A Barn Swallow (Hirundo rustica) rests on its favorite perch in its territory on a small marsh west of St. Albert, Alberta, Canada.
26 May, 2021.
Slide # GWB_20210526_7429.CR2
Use of this image on websites, blogs or other media without explicit permission is not permitted.
© Gerard W. Beyersbergen - All Rights Reserved Worldwide In Perpetuity - No Unauthorized Use.