View allAll Photos Tagged baltimore
This bright, flaming orange male Baltimore Oriole lit up the drab colors of the tangle of branches on the bank of the Clinton River.
An early arrival. Found in the same area as the nesting pair last year. Down on the path at Lake View.
Mercer Meadows NJ.
Many thanks to all who take the time to view, comment and favoring my images. Enjoy the day.
Baltimore Oriole (female), Wildwood Lake, Harrisburg, Pennsylvania. The Baltimore Oriole received its name from the resemblance of the male's colors to those on the coat-of-arms of Lord Baltimore.
Orioles still here in Wisconsin I have 2 males and 1 female coming every day for jelly I am so happy because I know the migration time is coming I'll miss them so much such a beautiful and kind birds :)
This little guy was putting up quite the racket. Mom was out getting bugs and stopped in once in a while to feed it. Shot in a very dark woods.
Baltimore Oriole (Icterus galbula). LIFER! Rennie's River Trail, St. John's, Newfoundland, Canada. April 23rd, 2022.
This is the third of a trio of uncommon to rare birds that showed up at this location.
Not a bad photo, if you ignore the branch!
52 Week Photography Challenge for 2019
Week 6: Inspiration: #NoFilter
Thanks for your visits, faves, comments and kind words.
Cheers!
Odd fact: The Baltimore Oriole received its name from the fact that the male's colors resembled those on the coat of arms of Lord Baltimore.
If you like this and some of my other images, I invite you to take a look at my wildlife/birding blog, which I try to update every few days. ... grenfell.weebly.com and my web page at www.tekfx.ca
I appreciate your feedback and comments! so feel free to contact me for any reason. I can be reached at billm@tekfx.ca or on Flickrmail
All images are copyright. Please don't use this, or any other of my, images, on websites, blogs or any other media without my explicit written permission © All rights reserved
Most Baltimore Orioles spend their winters basking in sunny climes from southern Mexico to northwestern South America or on islands in the Caribbean. Some winter along the Gulf Coast and elsewhere in the southeastern United States. Every April and May, they return to their breeding grounds, where males try to assert their dominance over a 2-3 acre plot of land and wait for females to arrive.