View allAll Photos Tagged Tamarin

Cette espèce se rencontre dans le Centre-Nord-Ouest et dans le Nord-Ouest du Brésil, on la retrouve également dans l'extrême Sud-Est du Pérou et dans l'extrême nord de la Bolivie. Le Tamarin labié a le manteau et la nuque d'apparence sombre. L'arrière-corps est suffusé de gris argenté et le dessous est d’un rouge brillant. La queue est complètement noire sauf au-dessous de la base roux ou orangé. Les lèvres et le nez sont couverts de poils blancs qui se détachent sur la face noire. Une raie pâle parcourt également le bas de l’oreille.

  

Merci beaucoup à tous pour votre gentil commentaire et vos favoris très appréciés - bien cordialement ! au plaisir !

 

Thank you very much to all for your kind comment and your very appreciated favorites - well cordially - au plaisir -

 

Herzlichen Dank an alle für Ihren freundlichen Kommentar und Ihre beliebten Favoriten - herzlich! zum Vergnügen !

Merci beaucoup à tous pour votre gentil commentaire et vos favoris très appréciés - bien cordialement ! au plaisir !

 

Thank you very much to all for your kind comment and your very appreciated favorites - well cordially - au plaisir -

 

Herzlichen Dank an alle für Ihren freundlichen Kommentar und Ihre beliebten Favoriten - herzlich! zum Vergnügen !

 

Muchas gracias a todos por tu amable comentario y tus

favoritos muy apreciados - ¡muy cordialmente ! ¡al placer !

 

Muito obrigado a todos por seu comentário agradável e seus favoritos muito apreciados - muito cordialmente! à diversão !

This is a Tamarin but I forgot what type. Anybody got a name for me. These guys are awesome

near Puerto Nariño in the Amazonas region of Colombia.

 

A small Tamarin found in far western Brazil, southeastern Colombia, north-eastern Peru and eastern Ecuador.

 

also called Black Mantle Tamarin and the locals often refer to it as the Milk Drinker Monkey

Leontocebus nigricollis

zwartrugtamarin

Tamarin à manteau noir

Schwarzrückentamarin

tití cuellinegro, pichico de cuello negro, diablito, tamarino rojo y negro o tamarino de manto negro

tamarino dal dorso nero

 

Many thanks for your views, favorites and supportive comments.

 

All rights reserved.

Fons Buts©2025

My photos may not be used on websites, blogs or in any other media without my written and explicit permission.

  

Hiking along the Tamarin Falls or 7 Cascades waterfalls in Mauritius is not the easiest hike, but you will be rewarded with views like this one. With a little bit of hiking experience at least the first 4 cascades should be possible without a guide.

Tamarins en fleurs un soir d’orage.

Thanks for the visit

 

Happy New Year to everybody !

These little agile monkeys were constantly moving in the shadows off thick bushes and therefore were extremely difficult to capture.

 

There's more on www.chm-photography.com.

Vue du haut de la 1ère cascade

 

View from the top of the 1st waterfall

Zoologischer Garten Magdeburg

Un des deux bébés de Miska, nés le 24 avril à la Ménagerie du Jardin des Plantes, Paris. Un très heureux évènement puisque la reproduction de ce petit primate en captivité est rare et qu'il reste "en danger" en milieu naturel.

 

Il ne reste plus que 8% de la forêt (chilienne) originelle de l'espèce. Longtemps chassés pour en faire des animaux de compagnie ou de laboratoire, le trafic animalier reste une sérieuse menace : au marché noir, un tamarin-lion doré se revend entre 5 000 et 10 000 €. D'où aussi les vols commis dans les zoos, plus faciles et moins dangereux que d'aller capturer ces petits singes dans leur forêt.

Cotton-top Tamarin

The cotton-top tamarin (Saguinus oedipus) is a small New World monkey weighing less than 0.5 kg (1.1 lb). This New World monkey can live up to 24 years, but most of them die by 13 years. One of the smallest primates, the cotton-top tamarin is easily recognized by the long, white sagittal crest extending from its forehead to its shoulders. The species is found in tropical forest edges and secondary forests in northwestern Colombia, where it is arboreal and diurnal. Its diet includes insects and plant exudates, and it is an important seed disperser in the tropical ecosystem.

Goldgelbes Löwenäffchen

Nikon D500, Sigma 150-600mm Sports lens, 370mm, f/8, 1/160, ISO 6400, Sigma TC-1401. Captive primate. View Large.

"Rui" a young male (~5 month old) Golden-headed Lion Tamarin (Leontopithecus chrysomelas) in the Parker Aviary at the San Diego Zoo. Conservation status: Endangered

Colchester Zoo

24th April 2025

Le Tamarin bicolore peuple le Nord du Brésil, au nord de l’Amazone. Le corps mesure de 21 à 28 cm, la queue de 34 à 42 cm pour un poids voisin des 430 g. L' espèce est considérée par l'UICN en danger, principalement du fait de la destruction de son habitat.

Our of our amazingly charismatic pied tamarin...

 

Instagram

Facebook

I know my little corner of flickr says "wildlife" but I moved to a new town and the Brevard Zoo is close by. I wanted to test my new camera body and these endangered monkeys look pretty cool.

Le Tamarin empereur. Sanguinus imperator.

Alimentation: frugivore, insectivore, exsudativore. Comportement: diurne, arboricole, quadrupède. Très agile, court et saute de branche en branche comme un bolide. Il parcourt chaque jour 1,4km, évolue entre 15 et 30 m au-dessus du sol en petits gangs frénétiques, se cache et se repose plusieurs heures par jour dans les enchevêtrements de lianes, avant de s’endormir en groupe compact dans les grands arbres isolés.

 

Un grand merci pour vos favoris, commentaires, encouragements et critiques toujours très appréciés.

 

Many thanks for your much appreciated favorites and comments.

Even though a Zoo shot these don't stay still for long.

The Golden Lion Tamarin is a perfect example how zoos can be beneficial and without a captive breeding program these little monkey's would of no doubt become extinct.

 

In the 80's the Golden lion Tamarin reached an all time low, with an estimated 150 individuals remaining in the wild and by 1996 they were classified as critically endangered. The reason for this was largely due to loss of habitat – 90 percent of Brazil’s coastal forests have been cleared for logging or development.

 

Fortunately for this species, conservationists have spent the last three decades fighting for their survival.

Thanks to a captive breeding and reintroduction program initiated with zoos around the world, their number increased to 1000 individuals in the wild by the year 2000 and their status was downgraded to endangered by 2003. Today there are an estimated 3000 golden lion tamarins in the wild.

 

Winzige und quirrlige Burschen, die sich im niederländischen Zoo Emmen trotzdem gut fotografieren lassen, da eine parallele Natursteintreppe bis in die Baumwipfel führt, in denen sie herumtoben.

1 3 4 5 6 7 ••• 79 80