Stonechat, Female, Saxicola rubicola
‘A Peaceful Moment’. Portrait of a Female Stonechat, perched on an old twiglet, her partner was close by. RSPB St Aidan's, West Yorkshire
Many thanks for visiting my Flickr pages...Your visits, interest, comments and kindness to 'fave' my photos is very much appreciated, Steve.
Notes:
The European stonechat is a small passerine bird that was formerly classed as a subspecies of the common stonechat. Long considered a member of the thrush family, Turdidae, genetic evidence has placed it and its relatives in the Old World flycatcher family, Muscicapidae.
Stonechats are robin sized birds. Males have striking black heads with white around the side of their neck, orange-red breasts and a mottled brown back. Females lack the male's black head, but have brown backs and an orange tinge to their chests. Birds are frequently seen flicking their wings while perched, often doing so on the tops of low bushes.
As its name suggests, birds utter a sharp loud call that sound like two stones being tapped together. They breed in western and southern parts of the UK, but disperse more widely in winter. (RSPB Notes)
Stonechat, Female, Saxicola rubicola
‘A Peaceful Moment’. Portrait of a Female Stonechat, perched on an old twiglet, her partner was close by. RSPB St Aidan's, West Yorkshire
Many thanks for visiting my Flickr pages...Your visits, interest, comments and kindness to 'fave' my photos is very much appreciated, Steve.
Notes:
The European stonechat is a small passerine bird that was formerly classed as a subspecies of the common stonechat. Long considered a member of the thrush family, Turdidae, genetic evidence has placed it and its relatives in the Old World flycatcher family, Muscicapidae.
Stonechats are robin sized birds. Males have striking black heads with white around the side of their neck, orange-red breasts and a mottled brown back. Females lack the male's black head, but have brown backs and an orange tinge to their chests. Birds are frequently seen flicking their wings while perched, often doing so on the tops of low bushes.
As its name suggests, birds utter a sharp loud call that sound like two stones being tapped together. They breed in western and southern parts of the UK, but disperse more widely in winter. (RSPB Notes)